Suositussa Tiktak-bändissä 2000-luvun alussa soittanut kitaristi Emilia Emppu Suhonen, 28, esiintyy nykyään toisenlaisilla areenoilla.

Emppu ei heittäytynyt tyhjän päälle, kun tyttöbändi Tiktak lopetti vuonna 2007.

– Olen opiskellut kasvatustieteitä ja musiikkiterapiaa, ja työskennellyt jo viisi vuotta laaja-alaisena erityisopettajana täällä Helsingissä, kitaristi kertoo.

Moni Empun ala-asteikäisistä oppilaista ei ollut edes syntynyt silloin, kun Tiktakin hitit soivat radiossa. Musiikkitunneilla tämä aiheuttaa välillä hilpeitä tilanteita.

– Joskus kun Tiktakin kuva tulee vastaan musakirjassa, joku oppilas ihmettelee, että miksi meidän ope on tässä, Emppu nauraa.

Emiliaa voi nähdä yhä myös keikoilla, sillä hän sanoittaa ja säveltää musiikkia Alavala-bändinsä kanssa. Yhtyeessä soittaa Tiktakistakin tuttu kitaristi-laulaja Noora Puhakka, sekä Empun puoliso, Amoralissa vaikuttanut Masi Hukari.

– Tämä bändi on rakas kuin oma lapsi. Jos Tiktakissa meillä oli apuna valtavat taustavoimat, Alavalaa pyöritämme käsityöläismeiningillä aivan itse.

Englanninkielisestä vaihtoehtorokista akustiseen suomalaisiin biiseihin tänä syksynä vaihtanut bändi julkaisee toisen levynsä lokakuun alussa. Me Naiset sai ennakkoon maistiaisia tulevalta Minuntai-albumilta. Sanojen jälkeen on ensimmäinen sinkkulohkaisu, joka julkaistaan virallisesti perjantaina.

– Minua jännittää levyn vastaanotto hirveästi, sillä en ole laulanut suomeksi Tiktakin jälkeen, Emilia tunnustaa.

Kuuntele Alavalan uusi sinkku täältä.