Suositussa Tiktak-bändissä 2000-luvun alussa soittanut kitaristi Emilia Emppu Suhonen, 28, esiintyy nykyään toisenlaisilla areenoilla.

Emppu ei heittäytynyt tyhjän päälle, kun tyttöbändi Tiktak lopetti vuonna 2007.

– Olen opiskellut kasvatustieteitä ja musiikkiterapiaa, ja työskennellyt jo viisi vuotta laaja-alaisena erityisopettajana täällä Helsingissä, kitaristi kertoo.

Moni Empun ala-asteikäisistä oppilaista ei ollut edes syntynyt silloin, kun Tiktakin hitit soivat radiossa. Musiikkitunneilla tämä aiheuttaa välillä hilpeitä tilanteita.

– Joskus kun Tiktakin kuva tulee vastaan musakirjassa, joku oppilas ihmettelee, että miksi meidän ope on tässä, Emppu nauraa.

Emiliaa voi nähdä yhä myös keikoilla, sillä hän sanoittaa ja säveltää musiikkia Alavala-bändinsä kanssa. Yhtyeessä soittaa Tiktakistakin tuttu kitaristi-laulaja Noora Puhakka, sekä Empun puoliso, Amoralissa vaikuttanut Masi Hukari.

– Tämä bändi on rakas kuin oma lapsi. Jos Tiktakissa meillä oli apuna valtavat taustavoimat, Alavalaa pyöritämme käsityöläismeiningillä aivan itse.

Englanninkielisestä vaihtoehtorokista akustiseen suomalaisiin biiseihin tänä syksynä vaihtanut bändi julkaisee toisen levynsä lokakuun alussa. Me Naiset sai ennakkoon maistiaisia tulevalta Minuntai-albumilta. Sanojen jälkeen on ensimmäinen sinkkulohkaisu, joka julkaistaan virallisesti perjantaina.

– Minua jännittää levyn vastaanotto hirveästi, sillä en ole laulanut suomeksi Tiktakin jälkeen, Emilia tunnustaa.

Kuuntele Alavalan uusi sinkku täältä.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio