Syöpäsäätiön tämänvuotinen Roosa nauha sai naisellisen ja leikkisän ilmeen, kun kenkäsuunnittelija Minna Parikka loi rusetille uuden tyylin. Kuva: Ari K. Ojala
Syöpäsäätiön tämänvuotinen Roosa nauha sai naisellisen ja leikkisän ilmeen, kun kenkäsuunnittelija Minna Parikka loi rusetille uuden tyylin. Kuva: Ari K. Ojala

Kenkäsuunnittelija Minna Parikka haluaa Roosa nauhalla korostaa, ettei naiseus ole ulkoisista seikoista kiinni.

Syöpäsäätiön Roosa nauha on saanut tänä vuonna uuden ilmeen kenkäsuunnittelija Minna Parikan kynästä.

– Olen kohdannut rintasyövän läheltä, sillä isoäidiltäni poistettiin toinen rinta. Haluan korostaa, ettei naiseus ole kiinni ulkoisista asioista.

Minna oli otettu, kun hänet pyydettiin suunnittelemaan tämänvuotinen Roosa nauha. Rintapieleen kiinnitettävä rusetti on Syöpäsäätiön lokakuisen Roosa nauha -kampanjan näkyvin tunnusmerkki.

– Olen asunut viisi vuotta Briteissä, ja Roosa nauha on siellä erittäin iso juttu. Huippusuunnittelijat ovat vuosittain mukana luomassa designia ja tukemassa kampanjaa mallistoillaan. Oli suuri kunnia, kun minua pyydettiin Syöpäsäätiön nauhan suunnittelijaksi, Minna kertoi tiistaina Roosa nauhan julkistustilaisuudessa Helsingissä.

Yhteydenotto tuli toukokuussa, kun Minna oli Nepalissa vapaaehtoistyössä.

– Minulla ei ollut kuin kynä, paperia ja kännykkäkamera. Piirsin nauhan käsin ja lähetin valokuvan Suomeen.

Nauhaan ikustui kuva naisen pitkistä sääristä ja korkeista koroista. Kampanjan teemana on Yhdessä eteenpäin.

– Kaikessa mitä suunnittelen, on tärkeää, että tuotteet huokuvat itsevarmuutta, leikkisyyttä ja naisellisuutta. Sääret kuvaavat liikettä, tulevaisuutta ja eteenpäin katsomista. Korkokengät ovat suora linkki työhöni, hän kuvailee.

Rintasyöpään sairastuu joka kahdeksas suomalainen nainen. Ennuste on hyvä, sillä 90 prosenttia on elossa viiden vuoden kuluttua diagnoosista.

Nepali muutti ajattelun

Minna on mielellään mukana tekemässä hyvää. Keväällä hän vietti viisi viikkoa Nepalissa Interpedian vapaaehtoistyössä.

– Matka opetti, kuinka hyvin minulla on asiat – minulla ei ole mitään ongelmia! Ajattelutapani muuttui paljon, en tullut kotiin samana ihmisenä. Jos ennen stressasin pienistä asioista, nyt tiedän, että ongelmani eivät ole mitään sen rinnalla, mitä ihmiset kokevat muualla, hän sanoo.

Minna työskenteli naisten ja lasten oikeuksien parissa pääkaupungissa Katmandussa paikallisessa kansalaisjärjestössä.

– Tapasin teinityttöjä, joita on hyväksikäytetty seksuaalisesti vuosia. Monet näkemistäni lapsista pyysivät päästä kanssani Suomeen. Maaseudulla yksi isä juoksi perääni ja yritti saada minut ottamaan pienen poikansa mukaani.

Minnan mukaan kuukausi on lyhyt aika, eikä siinä ajassa vielä muuteta maailmaa.

–  Toivon, että tämä on alku pidempiaikaiselle yhteistyölle. Siinä ei ole järkeä, että vapaaehtoistyö jää kertavedoksi. En ole vapaaehtoisturismin kannattaja.

Seuraavaksi korottomia kenkiä

Minna sai kunniaa elokuussa, kun hänet palkittiin Vuoden nuorena muotoilijana omaperäisestä ja korkeatasoisesta osaamisesta.

–  Oli todella hienoa saada tunnustusta pitkäjänteisestä työstä. Parasta palkinnossa oli se, että minua kutsutaan taas nuoreksi. Vietän ensi vuonna 10-vuotisjuhlavuottani yrittäjänä, 34-vuotias suunnittelija nauraa.

Seuraavaksi Minna lähtee Pariisin muotiviikoille haistelemaan uusia tuulia sekä tapaamaan sisäänostajia ja kollegoja. Hänen tuotteitaan myydään tällä hetkellä 25 maassa.

– Uutta on, että teen ensi kesäksi terveyssandaalihenkisiä kenkiä, jotka ovat tasapohjaisia ja mukavia. Muistan ajan, kun vannoin etten koskaan suunnittele korottomia kenkiä. Nyt tennarimallistoni viedään käsistä, hän virnistää.

Kiira Korven vuosi 2009 oli täynnä niin uskomattomia tapahtumia, että ex-taitoluistelija uskaltaa kertoa niistä vasta lähes kymmenen vuoden jälkeen elämäkertakirjassaan.

Taitoluistelu-uransa kolme vuotta sitten lopettanut Kiira Korpi-Borges, 29, muistelee tässä kuussa ilmestyvässä elämäkertakirjassa varsin erikoista seikkailua, joka hänelle tapahtui vuonna 2009.

Jere Nurmisen kirjoittamassa kirjassa Kiira – ehjäksi särkynyt (Otava) taitoluistelija kertoo ensimmäistä kertaa, miten venäläismiljardööri liehitteli 20-vuotiasta urheilijaa useamman kuukauden ajan. Kiira myöntää kirjassa, että hänelläkin oli jonkinlaisia tunteita nelikymppistä miestä kohtaan.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Kiira sai sponsorinsa Valion kautta kutsun Moskovaan. Hänen oli tarkoitus olla kuvattavana Marie Claire -lehteen ja osallistua paikalliseen talk show -ohjelmaan. Hänet ja mukaan lähtenyt Valion Marko Kämäräinen noudettiin Venäjälle yksityislentokoneella.

”Yksityiskone tuntui hienolta, mutten pitänyt sitä mitenkään outona. Ajattelin, että todennäköisesti venäläisellä isolla tv-yhtiöllä oli varaa lähettää yksityiskone Helsinkiin, jos niin halusi”, Kiire muistelee kirjassa.

Moskovassa kuitenkin alkoi vähitellen paljastua, että kaikki oli järjestetty vain siksi, että kirjassa nimettömänä pysyvä venäläismiljardööri oli halunnut tavata Kiiran.

”Meidät ohjattiin illalliselta ulos, missä odotti kolme mustaa autoa sekä aseistautuneet vartijat. Kukaan ei kertonut, minne olimme menossa, ja kaiken lisäksi meidät istutettiin Markon kanssa eri autoihin. Huikkasimme, että toivottavasti vielä näemme – tilanne oli pelottava.”

”Yksityiskone tuntui hienolta, mutten pitänyt sitä mitenkään outona.”

Luksusreissuja Ranskaan

Kiira ja Marko kyydittiin miljardöörin talolle. Mies kertoi olevansa ihastunut Kiiraan ja antoi tälle sormuksen.

”Herranjumala, tuollainen vanha mies. Hänhän voisi olla melkein isäni”, Kiira muistelee ajatelleensa.

Kiira Korpi aloitti vapaaohjelmansa taitoluistelun EM-kotikisoissa vuonna 2009 kaatumalla päin laitaa. Kirjan mukaan se kiinnitti venäläismiljardöörin huomion. Kuva: Sanoma-arkisto / Outi Pyhäranta
Kiira Korpi aloitti vapaaohjelmansa taitoluistelun EM-kotikisoissa vuonna 2009 kaatumalla päin laitaa. Kirjan mukaan se kiinnitti venäläismiljardöörin huomion. Kuva: Sanoma-arkisto / Outi Pyhäranta

Mies ympäröi Kiiran hulppeilla puitteilla ja kalliilla lahjoilla. Kiiran mukaan mies vaikutti siltä, että oli tottunut saamaan haluamansa. Kovin syvällisiin keskusteluihin hänen kanssaan ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta, koska mies ei puhunut englantia.

”Herranjumala, tuollainen vanha mies.”

Kun Kiira palasi Suomeen, mies jatkoi yhteydenpitoa. Kiira kertoo vierailleensa kesän ja syksyn 2009 aikana kolme tai neljä kertaa miehen kartanolla Ranskassa – aina joko siskonsa Petra tai managerinsa Mikko turvanaan.

”Tiesin, että kyseessä oli kerran elämässä -tyyppinen vaihe, joten miksi en nauttisi siitä”, Kiira kertoo ajatelleensa.

Ongelmia autolahjasta

Kiusallisin tilanne oli, kun miljardööri kirjan mukaan yllätti Kiiran valkoisella Audi R8 -urheiluautolla. Kiira näki auton ensimmäisen kerran Ranskassa ollessaan, kauniisti punaisella rusetilla koristeltuna.

Vielä isompi yllätys oli, kun 300 000 euron arvoinen auto saapui muutaman viikon kuluttua rekan kyydissä Tampereelle.

”Kukaan ei ollut kertonut minulle, miten pitää toimia, kun venäläinen miljardööri haluaa lahjoittaa sinulle luksusauton. Isä pelkäsi, että naapurit näkevät auton, ja äiti itki tilannetta paniikissa. Mikko ajoi auton nopeasti pihaan ja peitti sen isän kanssa pressulla.”

”Isä pelkäsi, että naapurit näkevät auton, ja äiti itki tilannetta paniikissa.”

Miljardööri lupasi maksaa muhkeat lahjaverot ja lahjaverojen lahjaverot. Kiira kertoo kirjassa, että lopulta auto rekisteröitiin kirjan Petra-siskon omistukseen, jotta siitä ei nousisi kohua julkisuudessa. Muutaman vuoden kuluttua auto myytiin.

Välit miljardööriin haalistuivat marraskuuhun mennessä.

”Vaikka aluksi olin ehdottomasti koko juttua vastaan, niin täytyy myöntää, että olin hiukan pettynyt, kun seikkailu sitten päättyikin”, Kiira myöntää kirjassa, mutta toteaa myös olevansa iloinen huikeasta kokemuksesta.

Rakkaus löytyi seuraavana vuonna

Aviomiehensä Arthur Borgesin Kiira tapasi keväällä 2010 Torinossa, missä järjestettiin taitoluistelun MM-kisat. Arthur asui silloin Italiassa. Arthur kertoi suhteen alkuhetkistä pari vuotta sitten, kun Nelosella esitettiin Supertähdet ohjelmaa, jossa Kiira oli mukana.

– Meidän ensikohtaaminen oli semmoinen, että me nähtiin, ja sitten saman tien siihen tuli lauma pikkutyttöjä kysymään nimmaria. Mä sitten pääsin siihen suoraan kuvausassistentiksi, Arthur muisteli.

Pari meni naimisiin vappuaattona Italiassa. Nykyään he asuvat New Yorkissa. Kiira opiskelee psykologiaa, ja Arthur työskentelee Tom Fordin luksusmuotitalossa mittatilauspukujen mallimestarina.

– Hän on, voisiko sanoa, puhjennut kukkaan, Arthur kommentoi urheilu-uran loppumisen vaikutusta Kiiraan, kun pari osallistui Linnan juhliin vuonna 2015.

NoMoro

Kiira Korpi paljastaa elämäkerrassa: Salainen seikkailu venäläismiljardöörin kanssa – lahjoitti luksus-Audin ja sormuksen

Venälainen "miljardööri" joka ei puhunut englantia, yhteyttä kuitenkin pidettiin useamman kuukaden ajan. Millähän kielellä yhteyttä pidettiin? Millä kielellä kommunikoitiin "miljardöörin" Ranskan kartanolla, ja millä kielellä "miljardööri" kommunikoi Ranskassa paikallisten kanssa? Jos mies ei puhu englantia niin tuskin ranskaakaan. Ei tässä nyt ihan kaikki ole mennyt ihan niin kuin Kiira on kertonut.
Lue kommentti

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti
Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti