”Harva tässä iässä aloittaa ihan alusta”, huippu-urheilu-uran päättänyt Minna Kauppi sanoo.
”Harva tässä iässä aloittaa ihan alusta”, huippu-urheilu-uran päättänyt Minna Kauppi sanoo.

Lopettamispäätöksen jälkeen ex-suunnistaja Minna Kauppi nauttii uudesta elämästään ja toimivasta parisuhteestaan Sipe Santapukin kanssa.

Entinen huippusuunnistaja Minna Kauppi, 33, on aloittanut uuden työnsä markkinointipäällikkönä Novasolissa, Euroopan suurimmassa mökkivuokrausyrityksessä. Firma on rantautumassa Suomeen, ja Minna on toinen sen vasta kahdesta palkollisesta täällä.

– Tällä kertaa myyminen tuntuu helpommalta, kun hintalapun saa laittaa olemassa olevaan tuotteeseen eikä omaan naamaan. Itseni kaupittelu sponsoreille oli paljon haastavampaa ja joskus kiusallistakin, Minna kertoo.

"Huippu-urheilijana tein kuin naparetkeä oman napani ympärillä."

Juuri tästä Minna uudessa asemassaan iloitseekin. Enää kaikki ei koko ajan keskity vain omaan suoritukseen.

– Huippu-urheilijana tein kuin naparetkeä oman napani ympärillä. On tervettä vaihteeksi hypätä omasta navasta ulos.

Tähtäimessä voitto

Huippu-urheilijan kokemuksellaan Minna on haluttua ainesta työmaailmassa: tavoitteellinen, omistautuva ja kova tekemään töitä. Tinkimätön voitontahto oli yksi syy siihen, että Minna viime vuoden lopulla lopetti suunnistusuransa.

Parin vuoden ajan loukkaantumiset ja terveysongelmat olivat jarruttaneet tahtia, eikä Minna yltänyt häntä itseään tyydyttäviin tuloksiin.

– En halunnut uraa, jossa pääsisin juuri ja juuri mitaleille. Olin tottunut olemaan kärjessä ja paras, eikä mikään muu riittänyt. Minua motivoi voittaminen, Minna sanoo.

Urheilu-uran jälkeen Minna on totutellut erilaiseen arkeen. Minna asuu nyt Apulanta-rumpali Sipe Santapukin kanssa ja nauttii elämästään aivan eri tavalla kuin aikaisemmin. 

– Olemme Simon kanssa herkuttelijoita. Täytyy myöntää, että häkellyin, kun näin kehossani ensimmäisen rasvamakkaran, hän sanoo.

– Treenaamisesta oli tosi helppo luopua. En kaipaa kehoni kurittamista yhtään.

Näistäkin asioista Minna puhui muun muassa Marja-Liisa Kirvesniemen ja Hanna-Maria Seppälän kanssa Mertaranta ja legendat -ohjelman kuvauksissa viime syksynä. Siinä urheilijat kävivät läpi paineita, joita vuosikausien rääkki heille asettaa.

– Kello tikittää, mutta voiko uralta lähteä vähintään vuodeksi? Tai mitä pidempään rääkkäisin kehoani, olisiko lapsen saaminen enää ylipäätään mahdollista? Minna kysyy.

Ohjelma alkaa TV5:llä 10. helmikuuta.

Minna osallistui Mertaranta ja legendat -ohjelmaan: kuka itki ensimmäisenä? Miksi Minna ihastui Sipen mökkiin? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 5/2016!

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”