Minna Haapkylä kesällä 2014. Kuva: Terhi Ylimäinen / Ilta-Sanomat
Minna Haapkylä kesällä 2014. Kuva: Terhi Ylimäinen / Ilta-Sanomat

Neljänkympin kriisin seurauksena eronnut ja uuden seurustelukumppanin löytänyt näyttelijä kertoo seksuaalisuuden avautuneen hänelle kaikessa kirjavuudessaan.

Näyttelijä Minna Haapkylä, 41, puhuu uudessa Gloria-lehdessä rakkaudesta, elämästä ja erotiikasta neljäkymmentä vuotta vanhemman ystävänsä Jörn Donnerin, 82, kanssa

– Minulle on sanottu, että rakkaus ja erotiikka paranevat iän myötä. Uskon, että näin on. Tiedän mistä tykkään. Nyt myös pää pysyy kropan mukana. Seksuaalisuus on avautunut kaikessa kirjavuudessaan. Jos kehitys on tällaista, mihin olenkaan menossa, Minna kertoo haastattelussa.

Hänelle erotiikka on ollut aina mutkatonta.

– Siihen ei ole liittynyt tabuja tai paineita. Naiseuteni on ollut hyväksyttyä lapsuudenkodista lähtien. Tyttären ja isän suhde on näissä asioissa varmaan merkittävä. Isäni on ihaillut ja hyväksynyt minut tyttönä ja naisena. Vieläkin hän sanoo helposti, että näytätpä sinä kauniilta ja oletpa ihana.

Parin viime vuoden aikana Minna on käynyt läpi suuria myllerryksiä. Neljänkympin kriisin seurauksena hän erosi aviomiehestään näyttelijä Hannu-Pekka Björkmanista, 45, ja löysi rinnalleen uuden kumppanin, näyttelijä Joanna Haarttin.

– Nelikymppisenä olen omillani. Elän elämäni parasta aikaa. Olin ajatellut, että menen näissä samoissa kuvioissa hautaan asti. Yhtäkkiä minulla oli rohkeutta ajatella, että en jää tähän, koska koin elämän ahdistavaksi ja kahlitsevaksi. Nyt minulla on laidasta laitaan tunteita. Näen maailman laajemmin, Minna sanoo.

Katso Glorian sivuilla video Minnan ja Jörnin haastattelusta.

Me Naiset haastatteli Minnaa kesällä 2014:

Näyttelijä Minna Haapkylä: "Rakastuessa sukupuolella ei ole merkitystä"