Minna Kaupin ja Simo Santapukin esikoinen syntyi lauantaina. Kuva: Jonna Öhrnberg
Minna Kaupin ja Simo Santapukin esikoinen syntyi lauantaina. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minna Kauppi ja Simo Santapukki kutsuvat esikoistaan pieneksi rumpalipojaksi.

Entinen huippusuunnistaja Minna Kauppi, 34, ja Apulannan rumpali Simo ”Sipe” Santapukki, 39, ovat saaneet poikavauvan. Minna vahvistaa vauvauutisen Me Naisille.

Lauantaina 28.1. syntynyt pienokainen on kummankin ensimmäinen lapsi. Facebook-päivityksessään tuoreet vanhemmat kutsuvat esikoistaan ”pieneksi rumpalipojaksi”.

Minna hyvästeli urheilu-uransa vuonna 2015, järjesti sille näyttävät hautajaiset ja siirtyi mökkivuokrausyritys Novasolin markkinointipäälliköksi.

– Treenaamisesta oli tosi helppo luopua. En kaipaa kehoni kurittamista yhtään. Välillä tuli sellainenkin kausi, että minun piti oikein käskyttää itseni liikkumaan, Minna kertoi Me Naisten haastattelussa vajaa vuosi sitten.

Silloin Minna pohti myös kokemuksiaan naisurheilijana sekä paineita, joita vuosikausien rääkki keholle oli asettanut.

– Esimerkiksi perheen perustaminen on isompi juttu naisen uralle. Kello tikittää, mutta voiko uralta lähteä vähintään vuodeksi? Tai mitä pidempään jatkaisin uraa ja rääkkäisin kehoani, olisiko lapsen saaminen enää ylipäätään mahdollista?

Minna ja Simo ovat olleet yhdessä neljä vuotta. Pari tapasi Apulannan keikalla, jota Minna oli tullut seuraamaan kaverinsa kanssa. Pariskunta asuu Lahdessa sekä mökillään Heinolassa, Ruotsalainen-järven rannalla.

Sipen bändikaveri Toni Wirtanen sai esikoisensa elokuussa 2015 laulajavaimonsa Jannika B:n kanssa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.