Antti Rinne ja Heta Ravolainen-Rinne tuhlaavat eniten vanhan purjeveneensä kunnostukseen. Kuva: Lauri Mannermaa
Antti Rinne ja Heta Ravolainen-Rinne tuhlaavat eniten vanhan purjeveneensä kunnostukseen. Kuva: Lauri Mannermaa

Valtiovarainministeri Antti Rinne ja Heta Ravolainen-Rinne eivät hölväile rahojaan. Eniten sitä kuluu vanhan purjeveneen laittoon ja talon kunnostukseen.

Valtiovarainministeri Antti Rinne, 52, ja Heta Ravolainen-Rinne , 40, ovat keskivertoa paremmin tienaavia ministerin- ja insinöörinpalkkoineen, mutta rahaa he käyttävät harkiten. Eniten pariskunta tuhlaa vanhan veneensä kunnostamiseen sekä taloonsa, mäntsäläläiseen, vuonna 1992 valmistuneeseen omakotitaloonsa. Kumpikaan ei ole shoppailevaa sorttia, päinvastoin.

– Jos meillä jotain normaalin yli menevää kulutusta on, se on tämä vene, Antti sanoo.

Vilm II -merkkiseen moottoripurjeveneeseen on mennyt Hetan mukaan ”monta kymmentätuhatta”.

Reilut parikymmentä vuotta vanha talo on vaatinut sekin laittoa. Uusi öljypoltin hankittiin yhteiseksi joululahjaksi. Lattia on uusittu muutama vuosi sitten, ja takapihalle on noussut kaikenlaista rakennelmaa.

– Pihalla on 80-neliöinen terassi, palju ja grillikota. Itse ollaan ne kaikki pystytetty, Antti sanoo.

Tyttäret saivat autot

Pariskunta haluaa tukea myös Antin lapsia. Lahdessa asuu toiseksi nuorin tytär perheineen, ja Antti ja Heta käyvät silloin tällöin hoitamassa kolmevuotiasta poikaa ja kymmenkuista tyttöä.

– Käymme ruokakaupan kautta. Tyttären puolisokin opiskelee, joten pyrimme auttamaan heitä tällaisissa arkijutuissa. Ostamme ison kassillisen ruokaa, joka riittää moneksi päiväksi.

Tyttärille on ostettu myös käytetyt autot, ja jos pesukone hajoaa, Antti ja Heta ostavat uuden.

– Hyvätuloisuutemme heijastuu eniten lapsiin, Antti sanoo.

Antti Rinteen ja Heta Ravolainen-Rinteen menot viikon ajalta:

Maanantai
Heta: 0 €
Antti: 0 €

– Meillä oli vähän poikkeuksellinen viikko, koska Antti oli alkuviikon lomalla.

Tiistai
Huoltoasemalla sämpylä, kahvi, tee, limsa ja croissant 13,50 €
Auton tankkaus 87 €

Keskiviikko
Öljypolttimen vaihto 1 000 €
Kevytpolttoöljyä 1 050 litraa 1 018,50 €
Ruokakauppa 150 €
Antille 2 pukua, 4 paitaa, kaksi paria kenkiä ja sukkia 1 307,65 €
Auton katsastus 65 €
Nakkeja ja salaatteja iltapalaksi 20 €

Torstai
Hetan lounas 6,10 €
Antin lounas 7,20 €
Työkäsineet, pihtisetti, suklaata 18,40 €
Mäntsälän käsityökeskuksen joulukyläkurssi 30 €

Perjantai
Antin lounas 7,20 €
Hetan lounas 6,10 €
Ruokakauppa 72,60 €
Alko 11,30 €
Auton tankkaus 70 €

Lauantai
Hetan tee ja fetapiirakka huoltoasemalla 5 €
Illallinen ja viiniä laivalla 30 €

Sunnuntai
Hetan aamiainen laivalla: tee, jogurtti, pasteija 7 €
Tuliaisia laivalta 40 €
Lounas laivalla 25 €
Antin ruokaostokset 11,85 €

Viikon menot yhteensä: 4 009,40 €

Lue koko haastattelu uusimmasta Me Naiset -lehdestä 47/14.


Lue myös:

Jäivätkö lapset tekemättä uran takia? Miespoliitikot vastaavat

Antti Rinne

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja syntyi vuonna 1962 Helsingissä. Oikeustieteen kandidaatti.

Kaksi biologista lasta ja kaksi lasta ex-vaimon entisestä avioliitosta. – Ajattelen, että minulla on neljä tytärtä.

Heta Ravolainen-Rinne

Automaatio-insinööri syntyi vuonna 1974 Mikkelissä. Suunnittelija Okmeticilla. Mensan jäsen. Sotilasarvoltaan ylikersantti.

”Soulin kuningatar” Aretha Franklin oli menehtyessään 76–vuotias.

Yhdysvaltalainen soul-, r'n'b- ja gospel-laulaja Aretha Franklin on kuollut. Franklin oli menehtyessään 76-vuotias.

Asiasta on uutisoinut muiden muassa Associated Press, jolle Franklinin tiedottaja on vahvistanut laulajan menehtymisen.

Franklin menehtyi aikaisin aamulla kotonaan tänään torstaina 16. elokuuta. Virallinen kuolinsyy on haimasyöpä, jotta Franklin sairasti tiettävästi useamman vuoden ajan. 

– Emme löydä sopivia sanoja ilmaisemaan sydämissämme olevaa kipua. Olemme menettäneet perheemme matriarkan ja kallion, Franklinin perhe kommentoi tiedotteessaan.

– Olemme tunteneet rakkautenne Arethaa kohtaan. Meitä lohduttaa tieto siitä, että hänen perintönsä jää elämään.

People kertoo, että Franklinin kunto heikkeni viime päivien aikana äkillisesti, ja hän menehtyi nopeasti.

– Aretha oli ollut sairas jo pitkään. Hän ei halunnut ihmisten tietävän asiasta eikä siksi tehnyt siitä julkista, Franklinin pitkäaikainen ystävä kertoo Peoplen artikkelissa.

Frankliniä pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä soullaulajista. Hänen suosionsa huippu ajoittui 1960–70-lukujen vaihteeseen. Franklinin tunnetuimpia kappaleita ovat esimerkiksi I Never Loved a Man (The Way I Love You),Think ja I Say a Little Prayer.

Franklin muistetaan myös vuoden 1980 elokuvasta The Blues Brothers.

Riikka Pulkkinen varoittaa lukijaa vetämästä liikaa yhtäläisyysmerkkejä kirjan hahmon ja kirjailijan oman elämän välille. ”Olisi mahdotonta, että olisin itse ehtinyt elää kaikki elämät ja tapahtumat, joita kirjan henkilöille on tapahtunut.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Riikka Pulkkinen varoittaa lukijaa vetämästä liikaa yhtäläisyysmerkkejä kirjan hahmon ja kirjailijan oman elämän välille. ”Olisi mahdotonta, että olisin itse ehtinyt elää kaikki elämät ja tapahtumat, joita kirjan henkilöille on tapahtunut.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Riikka Pulkkinen erosi reilu vuosi sitten. – Meillä on eksän kanssa hyvät välit, ja teemme paljon asioita lapsen kanssa yhä yhdessä, Riikka Pulkkinen sanoo.

Kirjailija Riikka Pulkkinen, 38,  julkaisee viidennen romaaninsa syyskuussa. Suositun kirjailija Lasten planeetta -niminen teos käsittelee rakkautta, hulluutta, maailmanloppua sekä eroamista.

Riikka ja konsulttina toimiva Erkki Perälä erosivat reilu vuosi sitten. Heillä on viisivuotias tytär, jonka huoltajuuden he jakavat.

– Itselle erokokemus on ennen kaikkea eroamista perheestä, ei pelkästään liitosta. Toisaalta tämä erovuosi osoitti myös sen, että jollain tavalla olemme yhä perhe.

– Meillä on eksän kanssa hyvät välit, ja teemme paljon asioita lapsen kanssa yhä yhdessä. Se on jopa luontevaa. Vaikka muskarin kevätjuhlan jälkeen menimme yhdessä syömään ja kohotimme maljat. Sellaisista asioita haluaa pitää kiinni.

 Kirjailijan on vielä vaikea tiivistää eroa yhteen tunteeseen.

– Ero vaikuttaa ihan kaikkeen. Maailmankuvaan, rakkauskäsitykseen, menettämistä se ainakin on. Samalla ero on aktiivinen päätös, jossa täytyy tunnistaa itsensä vastuusta. Siksi kirjailijana tykkään käsitellä isoja teemoja, ettei isoja asioita tarvitse typistää pieneksi.

Yökahvit vaihtuivat junatreffeihin

Riikka Pulkkinen nousi yhdeksi maan nimekkäimmistä kirjailijoista 26-vuotiaana, kun Raja-teon julkaistiin. Hän aloitti kirjan kirjoittamisen 20-vuotiaana. Työskentelytavat ovat muuttuneet tuon jälkeen, kun kirjoittamisesta tuli ammatti.

– Nykyään olen aamupäiväkirjoittaja. Esikoisteosta kirjottaessa saatoin keittää yökahvit ja kirjoitin illalla, mitä en nykyisin tee.

Myös lapsen myötä työaika on selkeytynyt. Välillä luova työ vaatii kuitenkin irtiottoja.

– Luovan kirjoittamisen oppaassa sanotaan, että kannattaa sopia välillä treffit itsensä kanssa, jos kirjoitus ei kulje. Tällöin saatan hypätä junaan ja kirjautua hotelliin. Se auttaa minua. Myös pitkät urheiluleirityyppiset kirjoitusputket toimivat.

Riikka kokee ravintolavaunun toimivaksi kirjoituspaikaksi.

– Mutta se ei saa olla liian täynnä. Miika Nousiaisen kanssa keskustelin aiheesta ja hän saattaa tehdä jopa niin, että matkustaa vain Turkuun ja takaisin junalla kirjoittaakseen. Itse olen vielä tähän asti keksinyt kohteessa jotain tekemistä.

Iltaisin ajatus saattaa harhailla vielä kirjan henkilöissä.

– Kirjoitusprosessin aikana saatan tosin olla joskus hajamielinen äiti.

Isoja kysymyksiä

Onko mahdollista kertoa kaikesta kaikki? Sitä Pulkkinen miettii teoksessaan ja myös työssään.

– Kirjailijana olen päässyt ajatuksesta, että minun pitäisi kertoa yhdessä teoksessa kaikki mitä tiedän elämästä.

– Kirjassa pohdin, että onko ajatus sellaisesta rakkaudesta, jossa kerrotaan kaikki kaiken aikaa toiselle. Samalla kun jaetaan todellisuus ja otetaan aikaa vastaan yhdessä, niin onko se ollut vain illuusio, kun se päättyy.

Vaikka yksi kirjan päähenkilöistä tekee eroa, niin Riikka varoittaa lukijaa vetämästä liikaa yhtäläisyysmerkkejä kirjan hahmon ja kirjailijan oman elämän välille.

– Olen kirjoittanut kuusi kirjaa, joista tämä on viides romaani. Olisi mahdotonta, että olisin itse ehtinyt elää kaikki elämät ja tapahtumat, joita kirjan henkilöille on tapahtunut, Riikka totesi Otavan kirjasyksyn avajaisissa.