Yölinnun laulaja Simo Silmu remppaa taloa ja pelästyy usein omaa peilikuvaansa.

Kuva Oskari Onninen

Teit liikaa töitä?
Olen tehnyt niin sanottuja oikeita töitä viimeksi 15-vuotiaana, kun olin töissä Ahlströmin kuitutehtaalla. Sen jälkeen olen vain liidellyt musiikin parissa. No, kyllähän tämäkin jonkinlaista työtä on. Muusikon ammatti kehittyi minulle harrastuksesta, siksi ehkä sitä jaksankin.

Valehtelit?
Käytän joskus valkoisia valheita hyvässä tarkoituksessa. Sellainen vale ei aiheuta kenellekään harmia vaan edesauttaa tilanteesta ylipääsemistä ja estää vielä suurempaa harmia. Tosin valkoisia valheita saa niitäkin käyttää vain äärimmäisissä tapauksissa. Yleensä pitää puhua totta. Tai no, valehtelinhan mä äskenkin.

Milloin viimeksi itkit?
Viitisen vuotta sitten, kun vaarini kuoli. Olin yksin kotona ja erittäin surullinen.

Tapasit fanin?
Teuvan Kaari-pubissa tapasin Jaanan ja Mikan. He ovat pidempiaikaisia tuttavia. En käyttäisi heistä sanaa fani, koska heistä on tullut  keikkojen myötä hyviä ystäviä. Välillä osa faneistamme seuraa meitä keikkamatkoille, ja monilla on koko perhe mukana. Lapin-reissuilla porukkaa kiertää asuntovaunuilla.

Halusit tehdä elämänmuutoksen?
Yritin lopettaa tupakanpolton kahdeksan vuotta sitten. Valitettavasti lakko kesti vain kaksi päivää. Yritin lakkoa, koska minua kyllästytti olla jostain niin riippuvainen – aina pitää miettiä, mihin ja milloin pääsee röökille. Olen vähentänyt tupakanpolttoa todella paljon, mutta minulla ei ole luonteenlujuutta lopettaa sitä kokonaan.

Neuvoit ystävää?
Usein menee melkeinpä niin, että ystäväni neuvovat minua. Jos jollain heistä on oikeita huolia, kuuntelen kyllä mielelläni. Voin antaa jonkin neuvon mutta en sen enempää. Osaan kyllä antaa musiikkilaitteisiin liittyviä ohjeita.

Teit jotain ensimmäistä kertaa?
Remontoin taloani. Revin toisen wc:n oven karmeineen irti ja asensin uuden paikalleen ihan itse. Tästä innostuneena kokeilin uutta taitoani myös muihin oviin. Valitettavasti kaikki ovet ovat tuon jälkeen jostain kumman syystä asentuneet hieman huonommin paikoilleen. Vessan ovi on siis ainoa hyvin toimiva ovi tällä hetkellä.

Koit suurta vapautta?
Kun viime levymme lehdistökiertueen jälkeen pääsin kotiin ja rohjahdin olohuoneen sohvalle katsomaan Emmerdalea. Sitten kävin saunassa ja kylvin puulämmitteisessä ulkopaljussani. Sen lämmittäminen kestää noin viisi tuntia.
Emmerdale ei aja täysin samaa asiaa kuin suosikkini Salatut elämät mutta toimii hyvin varauloskäyntinä arjesta. Salkkareiden Ismo on suosikkihenkilöni, semmoinen perisuomalainen mies.

Mietit elämän tarkoitusta?
Nämä Juicen, Kirkan ja Gösta Sundqvistin poismenot herättivät ajatuksen, mitä minusta jää jäljelle, kun itse poistun tästä maailmasta. Ehkä musiikki on oman elämäni tarkoitus. Ainakin toivon, että kun itsestä aika jättää, joku kuuntelisi kappaleeni edes kerran. Musiikki on minulle kaikki kaikessa.

Pelästyit?
Asensin eteiseen kaapin, jossa on peiliovi. Ennen sillä paikalla oli pelkkä seinä. Olen useammankin kerran säikähtänyt omaa kuvaani tuosta peiliovesta.

Mokasit?
Poltin keväällä kylpytynnyrini vahingossa. Täytin paljun vedellä ja laitoin puut arinaan. Lähdin sisälle katsomaan Salattuja elämiä ja nukahdin. En tiennyt, että palju oli talven jälkeen kuivunut niin pahasti, että kaikki vesi valui pois. Palju roihahti palamaan, mutta onneksi naapurini kävi sammuttamassa sen. Pitänee viedä hedelmäkori ja vinettopullo kiitokseksi. Ostin kyllä uuden paljun tilalle.

Onnistuit?

Viime äitienpäivänä. Tein ensimmäistä kertaa elämässäni lounaan vuorostaan äidilleni. Hänkin oli ihmeissään, kun valmistamani karjalanpaisti oli niin hyvää. Pikkasen pelkäsin kokata äidille, koska hän tekee niin pirun hyvää ruokaa ja  kyllä sanoo, jos jokin on pielessä.

Simo Silmu

  • Syntynyt Porissa 31.8.1977.
  • Asuu Noormarkussa omakotitalossa avovaimonsa ja poikansa kanssa.
  • Yölintu-yhtyeen solisti.
  • Bändin uusin levy ilmestyi toukokuussa. Iso lemmen pala...Baddingin jalanjäljissä on kokoelma yhtyeen omia versioita Rauli Badding Somerjoen levyttämistä kappaleista.
  • On entisöinyt pappatunturin, joka on samaa vuosimallia kuin mies itse, eli vuodelta 1977.
  • Harrastaa myös radio-ohjattavia RC-autoja ja lenkkeilyttää mielellään perheen kolmevuotiasta tanskandoggi Jadea.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.