Laura Lepistö pänttää parhaillaan kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin.
Laura Lepistö pänttää parhaillaan kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin.

Taitoluistelija kupsahtaa pyllylleen päivittäin eikä koskaan lintsaa treeneistä ilman hyvää syytä. Herkkä Laura näyttää helposti tunteensa.

Milloin viimeksi itkit?

Siitä on jo jonkin aikaa. Surun kyyneleitä en edes muista, mutta Euroopanmestaruuden jälkeen ilon kyyneleet eivät olleet kaukana. Silloin paineet purkautuivat, fiilistä on vaikea kuvailla sanoilla. Ilon kyyneleitä vain tulee ikävän harvoin.

Pelkäsit?

Minulla on ahtaan paikan kammo. Hiljattain olin matkalla tapaamiseen, johon piti mennä todella vanhalla ja rähjäisellä hissillä. Olin yksin ja silloin kyllä pelotti!

Teit jotakin ensimmäistä kertaa?

Luen juuri Helsingin kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin, ja olen kahlannut kirjat läpi ensimmäisen kerran. Ainakin vielä urakka on tuntunut mielenkiintoiselta, saa sitten nähdä, millainen fiilis on muutaman kuukauden päästä. Kauppiksesta saa hyvän perustutkinnon ja sen jälkeen ovet ovat auki monenlaisiin juttuihin.

Sanoit ”minä rakastan sinua”?

Viikonloppuna omalle poikaystävälle. Olen herkkä ja näytän helposti tunteeni, mutta en koskaan uusille tai vieraille ihmisille. Naamastani näkee hyvin, mitä ajattelen tai miltä minusta tuntuu.

Kaaduit pyllyllesi jäällä?

Edellisissä harjoituksissa. Sellaiset treenit, joissa ei tule pyllähdettyä jään pintaan, ovat todella harvinaisia. Harvoin kaadun kuitenkaan niin, että oikeasti sattuu.

Jätit menemättä harjoituksiin?

En ikinä lintsaa treeneistä ilman hyvää syytä. Jos olen tosi väsynyt, on järkevämpi pitää lepopäivä. Väsyneenä harjoitteluun ei pysty panostamaan täysillä ja se tuntuu turhalta. Hiljattain olin poissa treeneistä selkäkipujen takia, mutta oikeaa lintsaamista olen harrastanut viimeksi joskus junnuvuosina.

Tunsit ylpeyttä jostakin?

Tottakai EM-kilpailujen voiton jälkeen. Se oli hieno saavutus ja olen ylpeä itsestäni, että pystyin venymään niin paljon. Toki kisoissa tuli myös mokailtua. Täydellisen suorituksen tekeminen ei ole niin helppoa.

Laura Lepistö

- 25.4.1988 syntynyt taitoluistelija, joka asuu Espoossa yhdessä perheensä kanssa.

- Kirjoittanut ylioppilaaksi Helsingin Mäkelänrinteen urheilulukiosta vuonna 2008. Pyrkii opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun.

- Aloitti luisteluharrastuksen nelivuotiaana. Voitti tammikuussa taitoluistelun EM-kultamitalin Helsingissä.

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.