Laura Lepistö pänttää parhaillaan kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin.
Laura Lepistö pänttää parhaillaan kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin.

Taitoluistelija kupsahtaa pyllylleen päivittäin eikä koskaan lintsaa treeneistä ilman hyvää syytä. Herkkä Laura näyttää helposti tunteensa.

Milloin viimeksi itkit?

Siitä on jo jonkin aikaa. Surun kyyneleitä en edes muista, mutta Euroopanmestaruuden jälkeen ilon kyyneleet eivät olleet kaukana. Silloin paineet purkautuivat, fiilistä on vaikea kuvailla sanoilla. Ilon kyyneleitä vain tulee ikävän harvoin.

Pelkäsit?

Minulla on ahtaan paikan kammo. Hiljattain olin matkalla tapaamiseen, johon piti mennä todella vanhalla ja rähjäisellä hissillä. Olin yksin ja silloin kyllä pelotti!

Teit jotakin ensimmäistä kertaa?

Luen juuri Helsingin kauppakorkeakoulun pääsykokeisiin, ja olen kahlannut kirjat läpi ensimmäisen kerran. Ainakin vielä urakka on tuntunut mielenkiintoiselta, saa sitten nähdä, millainen fiilis on muutaman kuukauden päästä. Kauppiksesta saa hyvän perustutkinnon ja sen jälkeen ovet ovat auki monenlaisiin juttuihin.

Sanoit ”minä rakastan sinua”?

Viikonloppuna omalle poikaystävälle. Olen herkkä ja näytän helposti tunteeni, mutta en koskaan uusille tai vieraille ihmisille. Naamastani näkee hyvin, mitä ajattelen tai miltä minusta tuntuu.

Kaaduit pyllyllesi jäällä?

Edellisissä harjoituksissa. Sellaiset treenit, joissa ei tule pyllähdettyä jään pintaan, ovat todella harvinaisia. Harvoin kaadun kuitenkaan niin, että oikeasti sattuu.

Jätit menemättä harjoituksiin?

En ikinä lintsaa treeneistä ilman hyvää syytä. Jos olen tosi väsynyt, on järkevämpi pitää lepopäivä. Väsyneenä harjoitteluun ei pysty panostamaan täysillä ja se tuntuu turhalta. Hiljattain olin poissa treeneistä selkäkipujen takia, mutta oikeaa lintsaamista olen harrastanut viimeksi joskus junnuvuosina.

Tunsit ylpeyttä jostakin?

Tottakai EM-kilpailujen voiton jälkeen. Se oli hieno saavutus ja olen ylpeä itsestäni, että pystyin venymään niin paljon. Toki kisoissa tuli myös mokailtua. Täydellisen suorituksen tekeminen ei ole niin helppoa.

Laura Lepistö

- 25.4.1988 syntynyt taitoluistelija, joka asuu Espoossa yhdessä perheensä kanssa.

- Kirjoittanut ylioppilaaksi Helsingin Mäkelänrinteen urheilulukiosta vuonna 2008. Pyrkii opiskelemaan Helsingin kauppakorkeakouluun.

- Aloitti luisteluharrastuksen nelivuotiaana. Voitti tammikuussa taitoluistelun EM-kultamitalin Helsingissä.