Me Naiset
|
Tuija Hämäläinen

Laulaja Jippu on halihullu, joka vihaa valheita ja rakastaa rikkinäisiä fanejaan.

Kuva: Katja Tähjä

Milloin viimeksi nauroit?
Pari päivää sitten, kun näin elokuvan Naimalupa. Olen suuri kirkollisen huumorin ystävä, ja Robin Williamsin esittämä pastori nauratti sairaasti.
Itkit?
Katsottuani dokumentin Matti Nykäsestä. Hän paljastui ihmiseksi, joka on kärsinyt paljon. Samastun helposti niihin,
joilla on traaginen suhde itseensä. Olen rikkinäisrakas.
Suutuit?
Suutun vähän päivittäin. Eniten ärsyynnyn liiallisesta liberalismista, itsekkyydestä ja vapaan kasvatuksen tuotteista.
Lapset pitäisi laittaa mahdollisimman varhain kuriin. En liioin jaksa erikoisuuden tavoittelijoita. Monelle rokkarille tekisi mieli sanoa, että nyt ne aurinkolasit pois, puuro lautaselle ja töihin.
Halasit jotakuta?
Äsken kampaajaani ja sitä ennen miestäni. Olen halihullu, minusta on ihana osoittaa rakkautta halien ja suukoin.
Valehtelit?
Vihaan valhetta. Asioiden suurentelua kyllä harrastan, viimeksi taisin suurennella syömieni banaanien määrää. Valheellisia
ihmissuhteita minulla ei ole, sillä sanon asiat suoraan. Jos inhoan jotakuta, hän kyllä tietää sen.
Sait uuden ystävän?
Minulla on ollut sama kaveripiiri jo kymmenen vuotta. En ole sosiaalisesti lahjakas ystävystyjä, olen siihen liian kompleksinen. Suojamuurini ovat korkeat, ja välillä välttelen uusia ihmisiä.
Tapasit yli-innokkaan fanin?
Minulla ei ole kovin innokkaita faneja, yleisöni on enemmän itkevää kuin nauravaa. Fanini ovat usein sylinkipeitä ja sisäänpäin kääntyneitä, rikkinäisiä ja väsyneitä. Musiikkini uppoaa jollain tavalla särkyneisiin ihmisiin: linnakundeihin
ja alkoholisteihin, kehitysvammaisiin ja vaikean eron kokeneisiin.
Shoppailit?
Juuri äsken, olen shoppailuriippuvainen. Ostan joka päivä jotain. Kylppäristäni löytyy 30 erilaista vartalovoidetta.
Venytit penniä?
En laske rahojani, tuhlaan aina kaiken. Junttiamerikkalaisen kasvatukseni ansiosta olen kerskakuluttaja. En ole kierrättäjä,
vaikka kuulunkin Greenpeaceen ja Maailman luonnonsuojeluliittoon. Ilmastonmuutos on ollut järkytys: on
pitänyt katsoa peiliin, kun lunta ei ole tullut koko talvena.
Myöhästyit?
En myöhästele, olen mieluummin etuajassa. Siinä on kyse kunnioituksesta, myöhässä oleva ei kunnioita muita.
Mokasit?
Minulla on paha kiroiluhäiriö ja mokasin päästämällä voimasanoja väärässä tilanteessa. Mokailen päivittäin. Olen läväyttäjä, sanon jotain ajattelematonta ja ennen kuin huomaankaan, toinen jo itkee. Pyydän kuitenkin heti anteeksi.
Söit epäterveellisesti?
Syön jatkuvasti roskaruokaa ja kotona jääkaappini on täynnä pullaa, jäätelöä ja muita herkkuja. Seitsemästä  kuolemansynnistä syyllistyn eniten mässäilyyn.
Teit jotain lapsellista?
Jos lapsellisuus viittaa blondiuteen, toimin lapsellisesti koko ajan. Välillä tunnen olevani älykkyydeltäni vajaa, kun en tajua
edes blondivitsejä. Olen silti ylpeä bimboudestani, ei aina jaksa olla aikuinen.
Kärsit krapulasta?
Alkoholikrapulasta kärsin viimeksi teininä, nyt se kiintiö on täynnä. Vietin ihanan villin juppinuoruuden Kauniaisissa, mutta nyt olen liian vanha sammumaan minne sattuu. Mieluummin käyn hienosti syömässä tai järjestän kotona pariskuntailtoja ja iltapukujuhlia. Henkisestä elämänkrapulasta kärsin usein. Siihen ei tarvita alkoholia, suurimmat virheeni olen tehnyt selvin päin.
Lupasit jotain ja pidit lupauksesi?
En lupaile. Lupaus merkitsee vastuuta, ja olen huono vastuunkantaja. Olen luvannut vain, etten hylkää itseäni ja se on pitänyt. Suojelen itseäni väärintekijöiltä enkä suostu kenenkään yrjöastiaksi.
Loukkaannuit jostakin asiasta?
Loukkaantuminen on itsekeskeistä nössötystä, turhaa ruikuttamista. Olen luonteeltani enemmän loukkaaja kuin loukattu. Toki ihmiset sanovat välillä väärin, mutta ei loukkaantuminen auta. Paras sanoa päin naamaa takaisin.
Teit jotain ensimmäistä kertaa?
Olin lapsena hyvä hiihtäjä. Pääsiäisen mökkireissulla en yhtäkkiä osannutkaan hiihtää ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan
kaaduin ladulle. Tuntui kuin olisin menettänyt balanssin muuhunkin elämään. Hiihdossa on jotain perussuomalaista ja viehättävää. Mieheni sanoo minua Marja-Liisa Kirvesniemeksi,
meissä on kuulemma samaa näköä.
Teit jotain rakkauden tähden?
Päivittäin. Laitan ruokaa, katan pöydän, pesen pyykit. Olen sellainen nöyrimmin sinun -ihminen, palvelen rakastani. En ole feministi vaan minusta naisen pitää tehdä enemmän. Miehet eivät pärjäisi ilman meidän ruokiamme tai sitä, että niiden tiukkaa peppua kehutaan.
Kaduit jotakin?
Uskon katumuksen voimaan, kadun syntejäni joka aamu. Olen tehnyt niin paljon virheitä, että en voisi elää ilman katumuksen mahdollisuutta. Kun kadun vääriä tekojani ja pyydän anteeksi,
voin jatkaa elämässä eteenpäin.
Mietit elämäntarkoitusta?
Elämäntarkoituksen miettiminen on pakkomielteeni ja pääharrastukseni. Minulla on jatkuva tarve yrittää ymmärtää,
mistä tässä kaikessa on kyse. Joskus olisi kiva pitää vapaapäivä syiden ja seurausten pohtimisesta.

Jippu

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • 22-vuotias laulaja-lauluntekijä. Oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne. Oopperalaulaja Jorma Elorinteen tytär.
  • Debyyttialbumi Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan julkaistiin syyskuussa 2006. Uusi levy Kuka teki minusta tän naisen on juuri ilmestynyt. Osallistui euroviisujen Suomen karsintaan kappaleella Kanna minut. Seuraavan kerran keikalla Tampere-talossa 15.4.
  • Asuu Espoon Tapiolassa yhdessä salibandyä pelaavan kihlattunsa Markus Bollströmin kanssa. ”Elän seesteistä elämää, mutta levylleni halusin purkaa kaiken sen pahan, joka oli kertynyt sisälleni ennen viime vuotta. Nyt on onnen aika, mutta se ei ole tullut ilman kärsimystä.”
  • Harrastaa saunomista. Inhoaa uraihmisiä, kuten itseään. ”Kyllä ihmisellä pitäisi olla aikaa myös sielulleen.”
  • Haaveilee tekevänsä jatkossa yhä enemmän keikkoja hoitokodeissa ja vankiloissa. ”Musiikkini toimii siellä parhaiten. Golfklubeille on turha mennä.”
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla