Me Naiset
|
Mari Julku
Anni Sinnemäki haaveilee sunnuntaiaamun rauhallisuudesta.
Anni Sinnemäki haaveilee sunnuntaiaamun rauhallisuudesta.

Kansanedustaja lähetti isälleen tekstiviestejä ja tunnusti, että politiikassakin joskus pelottaa.

Milloin viimeksi nauroit?

Nauran aika paljon, olen nauranut jo tänäänkin. Jos ihmiset vitsailevat, lähden helposti juttuun mukaan. Tykkään erityisesti tilannekomiikasta ja siinä läsnä olemisesta.

Itkit?

Itken paljon harvemmin kuin nauran. Helpoiten itken elokuvissa tai kirjaa lukiessani, myös lehtijutut saattavat itkettää.

Muistan, kuinka vuosia sitten itkin tolkuttomasti Kalle Koposen lehtijutulle Tšetšenian sodasta. Jutussa kerrottiin Groznyin kadulta löytyneestä nuoren pojan ruumiista, jonka taskusta löytyi merkintöjä täynnä oleva opintokirja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Halasit jotakuta?

Eilen aamulla sain halauksen tyttäreltäni lähtiessäni töihin. Hän tiesi, että minulla on tärkeä päivä, kun ilmoitin lähteväni mukaan Vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän halusi antaa onnentoivotushalauksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soitit perheenjäsenelle?

Toiselle veljelleni soitin alkuviikosta takaisin, kun hän oli soittanut minulle. Myös isä on soitellut, ja hänelle olen lähettänyt lähinnä tekstiviestejä takaisin.

Eilen sain paljon onnitteluviestejä. Kun on esillä julkisuudessa, palautteen määrä kasvaa heti. Perheeltäkin saattaa tulla silloin enemmän ”pidä pää kylmänä” -viestejä.

Huijasit?

En taida hirveästi huijata. Olen tosi usein myöhässä, mutta en silloinkaan yritä kaunistella totuutta syyttämällä VR:ää tai säätä vaan olen ihan aidosti pahoillani.

Halusit tehdä elämänmuutoksen?

En ole mikään elämänmuutostyyppi. Arkiset asiat eivät hoidu millään ”1.tammikuuta” -mahtikäskyllä. Teen pieniä ratkaisuja viisitoista kertaa päivässä.

Shoppailit?

Olin lähdössä Tukholmaan juhlimaan muiden kansanedustajien kanssa merkkivuotta 1809, ja ostin sinne mustan housupuvun. En shoppaile hirveästi, sillä ei minulla ole siihen oikein aikaa.

Toisaalta silloinkin kun aikaa oli, shoppailu ei ollut minulle tärkeä harrastus.

Toivoit olevasi jossain muualla?

Kun töissä oikein väsyttää, haaveilen sunnuntaiaamun rauhallisuudesta. Hektisinä aikoina kiirettä riittää myös vapaa-ajalla.

Pääsen kuitenkin rauhalliseen rytmiin helposti: sunnuntaiaamuina on ihanaa keitellä kahvia ja syödä aamiaista hiljalleen ja rauhallisesti.

Anni Sinnemäki

- 20.7.1973 syntynyt helsinkiläinen Vihreiden kansanedustaja. Istuu eduskunnassa kolmatta kautta.

- Pyrkii Vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hävisi tehtävän neljä vuotta sitten Tarja Cronbergille.

- Julkaissut kaksi runoteosta: Sokeana hetkenä ilmestyi vuonna 2003, Aleksis Kiven katu julkaistiin tällä viikolla. Sanoitti biisejä Ultra Bralle.

- Sinnemäen tytär Siiri on tuttu tv-sarjasta Kotikatu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla