Anni Sinnemäki haaveilee sunnuntaiaamun rauhallisuudesta.
Anni Sinnemäki haaveilee sunnuntaiaamun rauhallisuudesta.

Kansanedustaja lähetti isälleen tekstiviestejä ja tunnusti, että politiikassakin joskus pelottaa.

Milloin viimeksi nauroit?

Nauran aika paljon, olen nauranut jo tänäänkin. Jos ihmiset vitsailevat, lähden helposti juttuun mukaan. Tykkään erityisesti tilannekomiikasta ja siinä läsnä olemisesta.

Itkit?

Itken paljon harvemmin kuin nauran. Helpoiten itken elokuvissa tai kirjaa lukiessani, myös lehtijutut saattavat itkettää.

Muistan, kuinka vuosia sitten itkin tolkuttomasti Kalle Koposen lehtijutulle Tšetšenian sodasta. Jutussa kerrottiin Groznyin kadulta löytyneestä nuoren pojan ruumiista, jonka taskusta löytyi merkintöjä täynnä oleva opintokirja.

Halasit jotakuta?

Eilen aamulla sain halauksen tyttäreltäni lähtiessäni töihin. Hän tiesi, että minulla on tärkeä päivä, kun ilmoitin lähteväni mukaan Vihreiden puheenjohtajakisaan. Hän halusi antaa onnentoivotushalauksen.

Soitit perheenjäsenelle?

Toiselle veljelleni soitin alkuviikosta takaisin, kun hän oli soittanut minulle. Myös isä on soitellut, ja hänelle olen lähettänyt lähinnä tekstiviestejä takaisin.

Eilen sain paljon onnitteluviestejä. Kun on esillä julkisuudessa, palautteen määrä kasvaa heti. Perheeltäkin saattaa tulla silloin enemmän ”pidä pää kylmänä” -viestejä.

Huijasit?

En taida hirveästi huijata. Olen tosi usein myöhässä, mutta en silloinkaan yritä kaunistella totuutta syyttämällä VR:ää tai säätä vaan olen ihan aidosti pahoillani.

Halusit tehdä elämänmuutoksen?

En ole mikään elämänmuutostyyppi. Arkiset asiat eivät hoidu millään ”1.tammikuuta” -mahtikäskyllä. Teen pieniä ratkaisuja viisitoista kertaa päivässä.

Shoppailit?

Olin lähdössä Tukholmaan juhlimaan muiden kansanedustajien kanssa merkkivuotta 1809, ja ostin sinne mustan housupuvun. En shoppaile hirveästi, sillä ei minulla ole siihen oikein aikaa.

Toisaalta silloinkin kun aikaa oli, shoppailu ei ollut minulle tärkeä harrastus.

Toivoit olevasi jossain muualla?

Kun töissä oikein väsyttää, haaveilen sunnuntaiaamun rauhallisuudesta. Hektisinä aikoina kiirettä riittää myös vapaa-ajalla.

Pääsen kuitenkin rauhalliseen rytmiin helposti: sunnuntaiaamuina on ihanaa keitellä kahvia ja syödä aamiaista hiljalleen ja rauhallisesti.

Anni Sinnemäki

- 20.7.1973 syntynyt helsinkiläinen Vihreiden kansanedustaja. Istuu eduskunnassa kolmatta kautta.

- Pyrkii Vihreiden seuraavaksi puheenjohtajaksi. Hävisi tehtävän neljä vuotta sitten Tarja Cronbergille.

- Julkaissut kaksi runoteosta: Sokeana hetkenä ilmestyi vuonna 2003, Aleksis Kiven katu julkaistiin tällä viikolla. Sanoitti biisejä Ultra Bralle.

- Sinnemäen tytär Siiri on tuttu tv-sarjasta Kotikatu.

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta