Kuva Andreas Janett
Kuva Andreas Janett

Näyttelijä Mari Perankoski, 42, vastasi Milloin viimeksi -kysymyksiin.

Milloin viimeksi nauroit?
Nauran paljon, mutta viimeisimmät kunnon möhönaurut aiheutti Kerran viikossa -vastanäyttelijäni Taneli Mäkelä. Siihen riitti vain se, että katsoin häntä silmiin. Tanelilla on Suomen huonoin pokka. Ihmisten puolueen kuvauksissa jouduttiin joskus ottamaan kymmenenkin ottoa.

Itkit?
Maksettua itkua itkin viikonloppuna Kaupunginteatterin lavalla. Se syntyy nykyään helposti, eikä teatteri-itkua tarvitse ammentaa omista elämänkokemuksista. Esimerkiksi sopiva biisi riittää.

Suutuit?
Viime lauantaina. Olin tullut reissusta ja matkalaukkuni oli jäänyt lennolta. Lähdin siis kohti Mikkeliä sandaaleissa. Pysähdyin Lahden Prismaan ostamaan huopikkaita ja muuta lämmintä, jonka itsepalvelukassa teki minut hulluksi. En todellakaan ollut ainoa, miksi ei voi olla oikeita kassoja?

Shoppailit?
Torstaina kävin ostamassa sukkahousuja Venla-gaalaa varten Espoon Tapiolan Stockmannilta. Siellä oli ihana myyjä, joka neuvoi minulle myös oikean rintaliivikoon. Onhan se hyvä, että sopiva koko löytyi viimeistään tässä vaiheessa elämää.

Koit suurta vapautta?
Viime sunnuntaina, kun tanssin ystäväni Janne Ruokosen kanssa Pub Heinähatussa punk-musiikin tahtiin. Kappale oli Kollaa kestää -yhtyeen legendaarinen Jäähyväiset aseille.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.