”Olen aina luottanut siihen, että pärjään. Jos ei rahaa muualta irtoa, niin lähden vaikka keräämään pulloja”, menestysyritystä luotsaava Jutta nauraa. Kuva: Jouni Harala
”Olen aina luottanut siihen, että pärjään. Jos ei rahaa muualta irtoa, niin lähden vaikka keräämään pulloja”, menestysyritystä luotsaava Jutta nauraa. Kuva: Jouni Harala

Jutta Gustafsbergin, 41, fitness-yritys on noussut Suomen kovimpien kasvuyritysten joukkoon. Menestykseen on sekoittunut myös surua. Jutta menetti rakkaan äitinsä tänä syksynä.

Moni yllättyi, kun verotiedot julkistettiin marraskuun alussa. Kävi ilmi, että Jutta Gustafsbergin treeni- ja laihdutusvalmennusta tarjoava Fitfarm on Suomen kovimpia kasvuyrityksiä. Sen liikevaihto on kivunnut neljässä vuodessa 280 000 eurosta kolmeen miljoonaan euroon.

– En minä silti pidä itseäni rikkaana ihmisenä, Jutta huomauttaa.

– Naurattaa, kun ihmiset kuvittelevat, että ne miljoonat ovat minun tililläni. Olen aloittanut kaiken nollasta ja epäonnistunut niin monta kertaa, että suhtaudun menestykseen todella nöyrästi.

Menestys osui traagiseen aikaan. Jutta sai kuulla syyskuussa, että Arja -äiti sairastaa aggressiivista vatsasyöpää.

– Se oli sokki, täydellinen pudotus. Oli hirveää tajuta, ettei meillä ole enää paljon yhteistä aikaa, Jutta tunnustaa.

Hautajaiset pidettiin kolme viikkoa sitten. Jutta arvelee, että suurin suru on vasta tulossa.

– Tämä syksy on ollut konkreettinen muistutus siitä, mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Elämä voi muuttua yhdessä hetkessä.

Tuhlaajatyttö

Elämä on heitellyt Juttaa myös yritysmaailmassa. Hän on ehtinyt urallaan testata ternimaitobisnestä, kahviyrittäjyyttä sekä elantoa vaateketjun pienosakkaana.

– Yrittäjyyden alkuvuosina tuli vauhtisokeus. Paukuttelin liikaa henkseleitäni ja elin yli varojeni. Se hiukan kaduttaa näin jälkikäteen, hän tunnustaa.

Yksi kunnianhimoisista hankkeista on ollut 300-neliöinen unelmakoti, jonka Jutta rakennutti Pirkkalaan kuusi vuotta sitten.

– Halusin taloon parasta ja kauneinta, joten rakennusaikana paloi kymppitonneja ja budjetit menivät yli. Olin silloin kahvibisneksessä, joka ei ottanut tuulta alleen, joten yhtäkkiä minulla oli käsissäni hirveä määrä lainaa eikä töitä ollenkaan. Kaikki energia meni siihen, että mietin, miten selviän.

Mitä fitness-kilpailijana tunnetuksi tullut Jutta ajattelee nykyään ulkonäöstään? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 49/2014.

Jutta Gustafsberg

Fitness-yrittäjä syntyi 6.9.1973 Virroilla. Asuu nykyään Pirkkalassa.

Avoliitossa yrittäjä Ari Kokkosen kanssa. 11-vuotiaan Max-pojan äiti.

Tuli tunnetuksi fitness-urheilijana 1990-luvulla. Muistetaan myös ternimaitokapseleita markkinoivasta yrityksestä edesmenneen miehensä, Petteri Jussilan kanssa.

Perusti vuonna 2010 liikunta- ja terveysvalmennusta tarjoavan Fitfarm-yrityksen, jonka liikevaihto viime tilikaudella oli 3 miljoonaa euroa.

Muistetaan myös Liv-kanavan Jutta ja superdieetit -ohjelmistaan.