Jutta Gustafsberg on menestynyt yrittäjä. Kuva: Leena Koskela
Jutta Gustafsberg on menestynyt yrittäjä. Kuva: Leena Koskela

Liki kolmen miljoonan euron liikevaihtoa Fitfarm-brändillään pyörittävä yrittäjä Jutta Gustafsberg, 41, uskoo, että kuka tahansa voi nousta bisnesmenestyjäksi näitä sääntöjä noudattamalla.

1 . Aseta itsellesi heti selkeät tavoitteet. Jos säntäilet vain ympäriinsä etkä luo etappeja ja määränpäätä tekemisellesi, et ikinä saavuta unelmaasi.

2 . Kuinka paljon olet valmis uhraamaan menestyksen eteen? On eri asia haaveilla kuin ruveta oikeasti toteuttamaan urasuunnitelmaa. Siksi kannattaa jo aluksi mahdollisimman konkreettisesti miettiä, miten paljon tätä oikeasti haluat.

3 . Älä laiskottele. Jos kuvittelet, että voit menestyä tekemällä töitä puoliteholla, asenteesi on heti väärä. Yksityisyrittäjä ei tunne viisipäiväistä viikkoa tai pitkiä kesälomia. Käytännössä olet töissä melkein aina. Uhraa aikaa unelman eteen.

4. Opettele tekemään kompromisseja. Hyväksy se, että menestys on aina joltain muulta elämänalueelta pois. Sinkkuyrittäjä pystyy vielä uhrautumaan täysin työlle, mutta perheellinen joutuu aina jakamaan itseään työn ja kodin välillä. Tee parhaasi ja yritä päästä eroon riittämättömyyden tunteesta, sillä se ei hyödytä ketään.

5. Kasvata paineensietokykyä. Vastoinkäymisiä tulee aina, vaikka kuinka yrittäisit niitä välttää. Älä jää märehtimään huonoihin päiviin, vaan taistele itsesi takaisin pinnalle ja porhalla eteenpäin.

Lue lisää:

Aloita laihdutus jo tänään! Jutta Gustafsbergin vinkit

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Tämä juoma poistaa turvotuksen

Jutta Gustafsberg neuvoo: Näin pääset eroon selluliitista