Jutta Gustafsberg on menestynyt yrittäjä. Kuva: Leena Koskela
Jutta Gustafsberg on menestynyt yrittäjä. Kuva: Leena Koskela

Liki kolmen miljoonan euron liikevaihtoa Fitfarm-brändillään pyörittävä yrittäjä Jutta Gustafsberg, 41, uskoo, että kuka tahansa voi nousta bisnesmenestyjäksi näitä sääntöjä noudattamalla.

1 . Aseta itsellesi heti selkeät tavoitteet. Jos säntäilet vain ympäriinsä etkä luo etappeja ja määränpäätä tekemisellesi, et ikinä saavuta unelmaasi.

2 . Kuinka paljon olet valmis uhraamaan menestyksen eteen? On eri asia haaveilla kuin ruveta oikeasti toteuttamaan urasuunnitelmaa. Siksi kannattaa jo aluksi mahdollisimman konkreettisesti miettiä, miten paljon tätä oikeasti haluat.

3 . Älä laiskottele. Jos kuvittelet, että voit menestyä tekemällä töitä puoliteholla, asenteesi on heti väärä. Yksityisyrittäjä ei tunne viisipäiväistä viikkoa tai pitkiä kesälomia. Käytännössä olet töissä melkein aina. Uhraa aikaa unelman eteen.

4. Opettele tekemään kompromisseja. Hyväksy se, että menestys on aina joltain muulta elämänalueelta pois. Sinkkuyrittäjä pystyy vielä uhrautumaan täysin työlle, mutta perheellinen joutuu aina jakamaan itseään työn ja kodin välillä. Tee parhaasi ja yritä päästä eroon riittämättömyyden tunteesta, sillä se ei hyödytä ketään.

5. Kasvata paineensietokykyä. Vastoinkäymisiä tulee aina, vaikka kuinka yrittäisit niitä välttää. Älä jää märehtimään huonoihin päiviin, vaan taistele itsesi takaisin pinnalle ja porhalla eteenpäin.

Lue lisää:

Aloita laihdutus jo tänään! Jutta Gustafsbergin vinkit

Jutta Gustafsberg vinkkaa: Tämä juoma poistaa turvotuksen

Jutta Gustafsberg neuvoo: Näin pääset eroon selluliitista

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.