MTV:n musiikkivideogaalassa nähtiin yhdeksän eri Miley'tä. Tässä he nyt ovat!
MTV:n musiikkivideogaalassa nähtiin yhdeksän eri Miley'tä. Tässä he nyt ovat!

Ken on heistä kummallisin?

Vuoden 2014 aikana teinisensaatio Miley Cyrus, 22, hankkiutui juurta jaksaen eroon suloisesta Disney-tähden imagostaan. Mileystä kohkaaminen alkoi Wrecking Ball -videosta, jolla hän keinui alasti moukarin päällä, mutta kärjistyi tasan vuosi sitten, kun hän twerkkasi VMA-gaalassa Robin Thickeä vasten. Roisi esitys sai Twitterin ulvomaan. Sen jälkeen poptähti ehti muun muassa polttaa kannabista suorassa televisiolähetyksessä ja julkaista musiikkivideon, jolla hän masturboi. Sitten hiljeni. Aikuistuiko Miley? Tänä vuonna hän on pitänyt vähän matalampaa profiilia, vaikka joitakin kohujakin on saatu.

Viimeistään eilen MTV:n vuoden 2015 musiikkivideogaalassa Miley kuitenkin todisti, ettei ole kadonnut minnekään. Hän esiintyi illan aikana yhdeksässä eri asussa, jotka olivat toinen toistaan kummallisempia, ja paljasti nänninsä "vahingossa" suorassa lähetyksessä. Mitä loppuvuodesta seuraa?

Ja minne Lady Gaga on kadonnut? Ennen hän oli kummajaisten kiistaton kuningatar. Nyt Miley Cyrus tuntuu vieneen sen kunnian.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.