Tyylitietoiset milanolaiset yllättivät Kiira Korven. Kuva: Jonna Öhrnberg
Tyylitietoiset milanolaiset yllättivät Kiira Korven. Kuva: Jonna Öhrnberg

Milanossa poikaystävänsä kanssa asuva Kiira Korpi on saanut elämäänsä uutta rentoutta sen jälkeen, kun kilpaura loppui.

Viime vuonna kilpauransa päättäneellä Kiira Korvella, 27, on nyt aikaa uusille haasteille. Keväällä hänet nähdään sekä tv-ruudussa että teatterilavalla. Kiira on yksi tähdistä Teemu Selänteen vetämässä Nelosen Huipputähdet-ohjelmassa, jota on verrattu urheilijoiden Vain elämää -versioon. Lisäksi hän tähdittää helsinkiläisen Uuden Iloisen Teatterin eli UIT:n perinteistä musikaalirevyytä Linnanmäen Peacock-teatterin näyttämöllä. 

– En vielä ihan tiedä, millainen rooli minua odottaa. Erityisesti jännittää se, jos olen mukana lauluissa. Minulla on kyllä kehittynyt luistelussa rytmitajua ja musikaalisuutta, mutta mitään hyvää lauluääntä minulla ei ole, Kiira sanoi Me Naisille Huipputähdet-ohjelman tiedotustilaisuudessa.

Italian kieli sujuu jo

Kiira on asunut nyt puolisen vuotta Milanossa poikaystävänsä Arthur Borgin kanssa. Kun kilpaurheilu jäi, elämään tuli uudenlaista rentoutta.

– Jos vaikka illallinen tai aperitiivihetki venyy yöhön, voin jäädä viettämään iltaa eikä tarvitse ajatella, että huomenna pitää tehdä sitä ja tätä, Kiira kertoi Nelosen Huipputähdet-ohjelman tiedotustilaisuudessa Helsingin-vierailullaan.

Kiira opiskelee italian kieltä ja asioi jo päivittäin italiaksi. Tuttavapiirikin laajenee koko ajan.

– Arthur on paljon ulkomailla työmatkoilla, joten olen Milanossa usein omillani. Olen kuitenkin viihtynyt hyvin yksinkin. Minulla on siellä tuttuja ja kavereita myös luistelupiireistä, Kiira kertoi.

Kiira myöntää, että hän kääntää välillä katseita Milanon kaduilla.

– Italialaiset miehet ovat niin avoimia, että kyllä välillä tulee kommentteja ja ehdotuksia. Milano on tosi kansainvälinen kaupunki, jossa on paljon esimerkiksi malleja.

Aluksi Kiira olikin hämmentynyt siitä, miten kauniita ja huoliteltuja italialaiset ovat.

– Ajattelin, että apua, täällä ei voikaan liikkua ihan minkä näköisenä tahansa.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...