”Sydämeni ei ole vielä valmis mihinkään vakavampaan. En edes voisi kuvitella asuvani kenenkään kaksilahkeisen kanssa”, Tinder-treffeillä käynyt Milana Misic sanoo. Kuva: Jouni Harala
”Sydämeni ei ole vielä valmis mihinkään vakavampaan. En edes voisi kuvitella asuvani kenenkään kaksilahkeisen kanssa”, Tinder-treffeillä käynyt Milana Misic sanoo. Kuva: Jouni Harala

Laulaja Milana Misicin pitkä avioliitto ajautui kriisiin lapsettomuuden vuoksi. – Kokemus epäonnistumisesta uudestaan ja uudestaan jätti jälkensä.

Milana Misic, 44, ja konserttituottaja Vesa Puukari, 49, ehtivät olla yhdessä Milanan sanoin ”miljoona” eli 23 vuotta, joista 20 vuotta he olivat naimisissa. Se on yli puolet hänen elämästään.

Viime elokuussa Milana muutti pois parin yhteisestä kodista omaan pieneen asuntoonsa Helsingin ydinkeskustaan. Avioeron harkinta-aika on umpeutumassa kesällä.

– Oli minun valintani lähteä. Suurin syy oli se, että lapsettomuuden aiheuttama epätoivo valtasi koko elämän. Alkoi tuntua siltä, että mistään ei tule mitään, eikä parisuhteemme ole enää pelastettavissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Milana kypsytteli eropäätöstään vuoden ajan. Hän toteaa, että vastoinkäymiset voivat lähentää parisuhteen osapuolia. Kun tilanne jatkuu riittävän pitkään, ongelmat alkavat etäännyttää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Myönnän tehneeni virheen siinä, että minun olisi kannattanut kertoa selkeämmin miehelleni, mitä käyn läpi. Olisi vain pitänyt nostaa se kissa pöydälle.

Milana kokee eron prosessoinnin olevan monella tapaa kesken. Ajateltavaa ja käsiteltävää on kertynyt paljon, liki elämän mitalta.

Milana puhuu lapsettomuudestaan rehellisesti ja suoraan. Pohdinnasta huomaa, että hän on joutunut työstämään aihetta jo kymmenen vuoden ajan.

– Rikkinäisestä lapsuudestani johtuen en voinut nuorempana moniin vuosiin kuvitellakaan äidiksi tulemista. Pelkäsin, ettei minusta ole siihen, alkoholiongelmasta kärsineen iskelmälaulaja Laila Kinnusen tytär sanoo.

– Pari vuotta parhaista lastentekovuosistani meni täydellisessä usvassa. Minun oli kasattava itseni uudelleen.

Milanaa kaduttaa se, ettei hän kokenut olevansa valmis lapsettomuushoitojen aloittamiseen kuin vasta 39-vuotiaana. Niihin on kulunut yksityisellä puolella paljon sekä aikaa että rahaa. Kokemus epäonnistumisesta jätti jälkensä, vaikka virallisesti Milanasta tai Vesasta ei ole löytynyt syytä lapsettomuuteen.

Tinderin ihmeellinen maailma

Vaikka eroprosessi on käynnissä, pieniä pilkahduksia tulevaan suuntautumisesta on näkyvissä. Kuten vaikkapa se, että Milana on tutustunut ystäviensä kannustamana deittailusovellus Tinderin ihmeelliseen maailmaan.

– Olen kovasti kysellyt heiltä, onko jotain deittailusääntöjä, että pitääkö esimerkiksi kolmansilla treffeillä tehdä jotain erityistä. Tämä on ihan tällaista Sinkkuelämää-sarjasta tuttua ihmettelyä!

Milana ei ole liikkeellä tositarkoituksella, vaan deittailussa on ennemmin kysymys pienestä piristyksestä.

– Sydämeni ei ole vielä valmis mihinkään vakavampaan. Enkä edes voisi kuvitella asuvani kenenkään kaksilahkeisen kanssa! Nautin sen verran paljon olla itsekseni omassa pienessä kodissani.

Millaista kohtelua Milana on saanut osakseen lapsettomuutensa vuoksi? Lue lisää Me Naisten numerosta 7/2015.

Lue myös:

Laulaja Milana Misic: "Saa nähdä, mikä hermoraunio olen loppuvuodesta"

Perheellinen, älä sano näin lapsettomalle

Lapsettomuushoidot johtivat pettymykseen

Sisältö jatkuu mainoksen alla