Me Naiset
|
Inka Simola
Vain elämää -artisteille maistui tällä kaudella vesi viiniä paremmin. Kuvat: Nelonen
Vain elämää -artisteille maistui tällä kaudella vesi viiniä paremmin. Kuvat: Nelonen

Vain elämää -tuottaja vastaa katsojia askarruttaviin kysymyksiin – muun muassa siihen, ovatko artistien esitykset jälkiäänitetty studiossa.

Monet Vain elämää -ohjelman yksityiskohdat ovat askarruttaneet katsojia. Sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi esitetty totena, että artistien esitykset nauhoitettaisiin studiossa jälkikäteen. Lue, miten ohjelman vastaava tuottaja Anssi Rimpelä Zodiac Finland -tuotantoyhtiöstä vastaa epäilyihin.

1. Sosiaalisessa mediassa moni on epäillyt, että musiikkiesitykset ovat jälkiäänitetty studiossa. Pitääkö tämä paikkansa?

"Kyllä artistit ovat esiintyneet paikan päällä bändin kanssa eli laulua ei ole jälkiäänitetty studiossa. Totta kai televisio on tekninen laji, ja esimerkiksi kuvan väriä ja ääntä korjataan aina jälkikäteen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Entä onko esityksissä käytetty autotunea? (Autonella saa korjattua laulajan ääntä haluttuihin sävelkorkeuksiin niin, että se kuulostaa puhtaalta ja hieman konemaiselta.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"En tiedä, että olisi käytetty."

3. Aikaisemmilla kausilla artistit ovat juoneet alkoholijuomia esityksiä katsellessaan. Nyt alkoholia ei juurikaan ole näkynyt ruudussa, miksi?

"Ei pidä paikkansa. Muun muassa Paula Vesalan jaksossa näytettiin, miten hän avaa samppanjapullon veitsellä. Mutta se on totta, että tällä kaudella artistit joivat aika paljon vain vettä. Jokainen sai itse valita juomansa ja ruokansa."

Tällä kaudella viini ei ole paljon virrannut.

4. Saivatko artistit itse päättää, minkä kapppaleen he esittivät muiden artistien tuotannosta vai annettiinko heille jokin tietty lista, mistä he valitsivat biisinsä?

"Artistit saivat itse valita kappaleensa, mutta kävimme ne yhdessä läpi niin, että saimme parhaan mahdollisen kokonaisuuden. Uskon, että artistit olivat tyytyväisiä lopputulokseen."

5. Entä jos kaksi artistia valitsi saman kappaleen. Miten tämä päällekkäisyys ratkaisiin?

"Se, joka kertoi ekana valintansa, sai toiveensa läpi."

6. Pitääkö paikkansa, että artistit eivät tienneet etukäteen oman päivänsä biisivalintoja?

"Kyllä näin on. Toki joitakin lipsahduksia on voinut tapahtua. Se, että biisit pysyvät salaisuutena, on tärkeää jännityksen kannalta. Ne kohdat, joissa artistit kertovat biisin syntytarinan, kuvattiin ennakkoon niin, että heidän kanssaan käytiin läpi lähes koko tuotanto."

7. Saivatko artistit itse valita vaatteensa?

"Pääsääntöisesti kyllä. Pyrimme luomaan heille ainutlaatuisen elämyksen, jossa he saivat mahdollisimman paljon itse päättää niin vaatteista, biiseistä kuin aktiiviteeteistakin. Vaateasioissa tuotantotiimiä tarvittiin lähinnä vaatekassien roudaamiseen."

8. Ovatko musiikkiesitykset pidempiä ja rennot puuhastelutuokiot lyhyempiä kuin aikaisemmilla kausilla?

"Kappaleet ovat keskimäärin hieman pidempiä kuin aikaisemmin. Artistien puuhastelutuokioissa ei ole suurta eroa aikaisempiin kausiin, mutta ne on leikattu eri kohtiin. Viime kaudella puuhastelukohdat näytettiin aina jakson alussa, tällä kaudella niitä on ripoteltu ympäri jaksoa."

Tähän mennessä ohjelmassa on heitetty tikkaa, koristeltu leivonnaisia ja lennätetty lennokkeja. Kuvassa näkyvä ilottelu on vielä näkemättä.

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20. Huomenna perjantaina 10.10. vietetään Jenni Vartiaisen päivää.

Lue myös:

Samuli Edelmann ja Toni Wirtanen yrittivät saada Jenni Vartiaisen avautumaan

Toni Wirtanen oli missata Vain elämää -ohjelman

Tuukka Temonen uskoo: "Armo kappale kertoo minun ja Tonin tarinan päättymisestä"

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.

 

Katso videot:

Paula Vesala purki Kiittämätön-biisiin Jenni Vartiaisen surun ja piiloangstin

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys

Sisältö jatkuu mainoksen alla