Vain elämää -artisteille maistui tällä kaudella vesi viiniä paremmin. Kuvat: Nelonen
Vain elämää -artisteille maistui tällä kaudella vesi viiniä paremmin. Kuvat: Nelonen

Vain elämää -tuottaja vastaa katsojia askarruttaviin kysymyksiin – muun muassa siihen, ovatko artistien esitykset jälkiäänitetty studiossa.

Monet Vain elämää -ohjelman yksityiskohdat ovat askarruttaneet katsojia. Sosiaalisessa mediassa on esimerkiksi esitetty totena, että artistien esitykset nauhoitettaisiin studiossa jälkikäteen. Lue, miten ohjelman vastaava tuottaja Anssi Rimpelä Zodiac Finland -tuotantoyhtiöstä vastaa epäilyihin.

1. Sosiaalisessa mediassa moni on epäillyt, että musiikkiesitykset ovat jälkiäänitetty studiossa. Pitääkö tämä paikkansa?

"Kyllä artistit ovat esiintyneet paikan päällä bändin kanssa eli laulua ei ole jälkiäänitetty studiossa. Totta kai televisio on tekninen laji, ja esimerkiksi kuvan väriä ja ääntä korjataan aina jälkikäteen."

2. Entä onko esityksissä käytetty autotunea? (Autonella saa korjattua laulajan ääntä haluttuihin sävelkorkeuksiin niin, että se kuulostaa puhtaalta ja hieman konemaiselta.)

"En tiedä, että olisi käytetty."

3. Aikaisemmilla kausilla artistit ovat juoneet alkoholijuomia esityksiä katsellessaan. Nyt alkoholia ei juurikaan ole näkynyt ruudussa, miksi?

"Ei pidä paikkansa. Muun muassa Paula Vesalan jaksossa näytettiin, miten hän avaa samppanjapullon veitsellä. Mutta se on totta, että tällä kaudella artistit joivat aika paljon vain vettä. Jokainen sai itse valita juomansa ja ruokansa."

Tällä kaudella viini ei ole paljon virrannut.

4. Saivatko artistit itse päättää, minkä kapppaleen he esittivät muiden artistien tuotannosta vai annettiinko heille jokin tietty lista, mistä he valitsivat biisinsä?

"Artistit saivat itse valita kappaleensa, mutta kävimme ne yhdessä läpi niin, että saimme parhaan mahdollisen kokonaisuuden. Uskon, että artistit olivat tyytyväisiä lopputulokseen."

5. Entä jos kaksi artistia valitsi saman kappaleen. Miten tämä päällekkäisyys ratkaisiin?

"Se, joka kertoi ekana valintansa, sai toiveensa läpi."

6. Pitääkö paikkansa, että artistit eivät tienneet etukäteen oman päivänsä biisivalintoja?

"Kyllä näin on. Toki joitakin lipsahduksia on voinut tapahtua. Se, että biisit pysyvät salaisuutena, on tärkeää jännityksen kannalta. Ne kohdat, joissa artistit kertovat biisin syntytarinan, kuvattiin ennakkoon niin, että heidän kanssaan käytiin läpi lähes koko tuotanto."

7. Saivatko artistit itse valita vaatteensa?

"Pääsääntöisesti kyllä. Pyrimme luomaan heille ainutlaatuisen elämyksen, jossa he saivat mahdollisimman paljon itse päättää niin vaatteista, biiseistä kuin aktiiviteeteistakin. Vaateasioissa tuotantotiimiä tarvittiin lähinnä vaatekassien roudaamiseen."

8. Ovatko musiikkiesitykset pidempiä ja rennot puuhastelutuokiot lyhyempiä kuin aikaisemmilla kausilla?

"Kappaleet ovat keskimäärin hieman pidempiä kuin aikaisemmin. Artistien puuhastelutuokioissa ei ole suurta eroa aikaisempiin kausiin, mutta ne on leikattu eri kohtiin. Viime kaudella puuhastelukohdat näytettiin aina jakson alussa, tällä kaudella niitä on ripoteltu ympäri jaksoa."

Tähän mennessä ohjelmassa on heitetty tikkaa, koristeltu leivonnaisia ja lennätetty lennokkeja. Kuvassa näkyvä ilottelu on vielä näkemättä.

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20. Huomenna perjantaina 10.10. vietetään Jenni Vartiaisen päivää.

Lue myös:

Samuli Edelmann ja Toni Wirtanen yrittivät saada Jenni Vartiaisen avautumaan

Toni Wirtanen oli missata Vain elämää -ohjelman

Tuukka Temonen uskoo: "Armo kappale kertoo minun ja Tonin tarinan päättymisestä"

Kaikki Vain elämää -jutut löydät täältä.

 

Katso videot:

Paula Vesala purki Kiittämätön-biisiin Jenni Vartiaisen surun ja piiloangstin

Vesa-Matti Loirin tulkinta Armo-kappaleesta pysäytti kaikki - katso koko esitys

Olli Lindholm kertoo elämäkerrassaan, että isä katosi hänen elämästään kokonaan 80-luvun puolivälissä. – Ihan hyvä, että lähti, Olli sanoo.

Yö-muusikko Olli Lindholm, 53, kertoo vaikeasta isäsuhteestaan tuoreessa elämäkerrassaan Olli – Yhden miehen varietee (Docendo).

– Olen siitä erikoinen lapsi, että mulla on kantapäässä jännä viilto. Se kertoo, että isyystesti on tehty. Isä ei halunnut tunnustaa, että olen sen lapsi, Olli kertoo Arno Kotron kirjoittamassa kirjassa.

”Ihan hyvä, että lähti.”

Ainoana lapsena Olli eli käytännössä kahden äitinsä kanssa, sillä isä oli paljon pois kotoa töiden takia. 80-luvun puolivälissä isä katosi Ollin elämästä kokonaan.

– Ihan hyvä, että lähti, Olli toteaa kirjassa. 

Ollin mukaan hänen isänsä oli ”ihan siedettävä silloin, kun joi, muuten ei”. Hän muistelee kirjassa erästä joulua, jolloin isällä ja pojalla tuli riita.

– Muistojen äärellä saa toisaalta aina miettiä, mikä on totta ja mikä ei – mikä on jälkeenpäin lisättyä. Muisti on petollinen kapistus. Itse
muistan, että joskus murrosikäisenä tulee isän kanssa riita joulutähden asennosta tai jostain, haen kirveen ja yritän lyödä sillä isää, Olli kertoo kirjassa.

Ollin mukaan hänen äitinsä ei muista kyseistä välikohtausta.

– Mutta oikeastaanhan se on toisarvoista, oliko mukana kirves vai ei. Ilmapiiri oli joka tapauksessa tuo.

Ei tiedä, minne haudattu

Olli on aikaisemminkin puhunut vaikeasta isäsuhteestaan. Viime vuonna hän kertoi Vain elämää -ohjelmassa, ettei tiedä, minne isä on haudattu.

– Mä olin hänen ainoa läheinen, ja mulle tuli 1998 syksyllä soitto Satakunnan keskussairaalasta, että isänne on aivokuollut. Menin hänen luo, sanoin isälle, että kaikki on ok, että kyllä mä sua ymmärrän, että näin on käynyt. Sitten ne otti piuhat irti. Mä en edes tiedä, minne hänet on haudattu. Hän testamenttasi ruumiinsa ja hänet polttohaudattiin, Olli kertoi ohjelmassa.

Tuolloin Olli kertoi myös pelänneensä isäänsä aina.

– Sitä aina odotti kädet ristissä, että voi kun isä olisi kännissä, niin se olisi mukavampi. Meillä oli todella huonot välit, ja pelkäsin häntä helvetisti.

Arno Kotro, Olli Lindholm: Olli – Yhden miehen varietee on juuri ilmestynyt.

 

”Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta”, laulaja Tomi Metsäketo kirjoittaa Facebookissa.

Laulaja Tomi Metsäketo on julkaissut Facebookissa pitkän kirjoituksen, johon sisältyy myös anteeksipyyntö.

Metsäkedon kirjoitus koskee tuoreen Seiska-lehden uutista, jossa viisi naista kertoo laulajan käyttäytyneen heitä kohtaan sopimattomalla tavalla. Yksi naisista esiintyy jutussa koko nimellään, yksi etunimellään ja kolme nimettömänä. Jutussa haastateltu tarjoilija muun muassa kertoo tapauksesta, jossa hotellin tarjoilijat joutuivat huomauttamaan Metsäkedolle, ettei työntekijöihin saa koskea.

Metsäketo haluaa kertoa asiasta oman näkemyksensä Facebookissa. 

– Julkisuuden henkilönä olen tottunut, että meistä kirjoitetaan monenlaista ja sen kyllä kestän, myös ne negatiiviset, mutta raja menee, kun aletaan syyttää rikolliseksi tai asioista, joita ei ole tapahtunutkaan, Metsäketo puolustautuu Facebookissa.

– On ikävää, että nykyään raja varsinkin somessa levittää pahaa tietoa ihmisistä on surullisen alhainen. Ajatusmaailmat eivät vain kaikkien kanssa kohtaa ja nyt näiden kyseisten someryhmien ihmisten kanssa ei ole kohdannut. Olen omasta puolestani todella pahoillani tästä kaikesta, anteeksi, hän kirjoittaa.

Tekstistä ei käy selkeästi ilmi, mistä Metsäketo on pahoillaan. Hän kirjoittaa myös, että keskusteluryhmästä ja kirjoittajista on tehty rikosilmoitus.

Metsäketo nähdään parhaillaan Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jota esitetään MTV3:lla.

Totaalinen epäonnistuminen

Naiset syyttävät Tomi Metsäketoa Seiskassa asiattomasta käytöksestä, laulaja pyytää anteeksi Facebookissa – mutta mitä?

Jos ja kun tunteen pakonomaisen tarpeen alkaa tekemään kriisiviestintää somessa, niin pitää olla valmis myös kritiikkiin eikä pönkitää omaa egoaan kertomalla tv-nauhoituksista ja rikosilmoituksilla uhkaamisesta. "Ylläpitäjän" toimesta tehtyjen kommenttien poistaminen ei auta lainkaan asiaa.
Lue kommentti