Cara Delevingne teki ensimmäiset mallinkeikkansa suklaamainoksissa. 
Kuva: Featureflash / Shutterstock
Cara Delevingne teki ensimmäiset mallinkeikkansa suklaamainoksissa. Kuva: Featureflash / Shutterstock

It girl, huippumalli, muoti-ikoni, miljoonien seuraama, kulmakarvoistaan tunnettu. Miksi Cara on nyt niin suosittu?

Vielä neljä vuotta sitten suuri yleisö ei tiennyt, kuka huippumalli Cara Delevingne [lausu: de-le-veen] on tai tuntenut hänen tavaramerkiksi muodostuneita tummia kulmakarvojaan.

Alle kaksikymppisenä muun muassa Burberryn ja H&M:n malliksi päässyt Cara syntyi rikkaaseen keskiluokkaiseen perheeseen Lontoossa 1992. Isä työskentelee kiinteistöbisneksessä, ja äitinsä puolelta Cara polveutuu aatelisesta suvusta. Myös Caran isosisko Poppy on malli.

Sittemmin Carasta on tullut muun muassa eri maiden Voguen vakiokansikuvatyttö ja sosiaalisen media puhutuin hahmo. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä kaikesta Cara Delevingne tunnetaan:

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Virallinen it girl

Nuori, kaunis bilehile, joka tekee töitä muodin huippunimien kanssa ja hengaa muusikko Rihannan sekä huippumalli  Naomin ja Kate Mossin kanssa.

Cara ja Rihanna. Kuva Caran Instagram-tililtä.

Cara ei seuraa vaan luo tyylejä. Jos Cara pukeutuu pelkkään miesten samettitakkiin ja korkkareihin, naiset ympäri maailman matkivat.

Huippumalli 

Cara on työskennellyt muodin kärkinimistä muun muassa Chanelille, Dolce&Gabbanalle, Fendille, Stella McCartneylle, Karl Lagerfeldille ja Jason Wulle.  Lagerfeld on kutsunut Caraa muusakseen ja uuden ajan Kate Mossiksi, jota nuoret naiset ihailevat. Lagerfeldin mukaan Carassa kiehtoo vapaus – hän tekee mitä tahtoo, ja muut seuraavat perässä.

Miljoonien seuraama

Caralla on Instagramissa yli seitsemän miljoonaa seuraajaa! Twitterissä Caran twiittejä seuraa 1,85 miljoonaa. Somessa Cara ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.  

Viimeksi tällä viikolla Cara julkaisi kuvia ilmastonmuutosta vastustavalta People's Climate Marchilta Lontoosta. Kesällä Cara osallistui amerikkalaiseen Free The Nipple -kampanjaan ja julkaisi Instagramissa kuvan, jossa esiintyi nänni sensuroituna. Cara vaati kampanjan mukaisesti naisten nänneille oikeutta näkyä julkisesti.

Tuleva näyttelijätär

Viime huhtikuussa Cara kiinnitettiin Joe Wrightin ohjaamaan Peter Pan -elokuvaan, jossa näyttelee myös Hugh Jackman. Cara on kertonut haaveilevansa näyttelijän urasta.   

Hauska

Kaikesta menestyksestään huolimatta Cara ei ota itseään liian vakavasti, vaan näyttää somessa myös hupsun puolen itsestään.

 

 Kuva Caran Instagram-tililtä.

Cara voi olla kaunis, menestyvä, vakuuttava ja fiksu – myös kieli rullalla.

Lue myös:

Tyyli-ikoni Cara Delevingnen kauneusvinkki: Pekoni!

Malli Cara Delevingne sai roolin Peter Pan -elokuvasta

Näin treenaa huippumalli Cara Delevingne

Sisältö jatkuu mainoksen alla