Cara Delevingne teki ensimmäiset mallinkeikkansa suklaamainoksissa. 
Kuva: Featureflash / Shutterstock
Cara Delevingne teki ensimmäiset mallinkeikkansa suklaamainoksissa. Kuva: Featureflash / Shutterstock

It girl, huippumalli, muoti-ikoni, miljoonien seuraama, kulmakarvoistaan tunnettu. Miksi Cara on nyt niin suosittu?

Vielä neljä vuotta sitten suuri yleisö ei tiennyt, kuka huippumalli Cara Delevingne [lausu: de-le-veen] on tai tuntenut hänen tavaramerkiksi muodostuneita tummia kulmakarvojaan.

Alle kaksikymppisenä muun muassa Burberryn ja H&M:n malliksi päässyt Cara syntyi rikkaaseen keskiluokkaiseen perheeseen Lontoossa 1992. Isä työskentelee kiinteistöbisneksessä, ja äitinsä puolelta Cara polveutuu aatelisesta suvusta. Myös Caran isosisko Poppy on malli.

Sittemmin Carasta on tullut muun muassa eri maiden Voguen vakiokansikuvatyttö ja sosiaalisen media puhutuin hahmo. 

Tästä kaikesta Cara Delevingne tunnetaan:

Virallinen it girl

Nuori, kaunis bilehile, joka tekee töitä muodin huippunimien kanssa ja hengaa muusikko Rihannan sekä huippumalli  Naomin ja Kate Mossin kanssa.

Cara ja Rihanna. Kuva Caran Instagram-tililtä.

Cara ei seuraa vaan luo tyylejä. Jos Cara pukeutuu pelkkään miesten samettitakkiin ja korkkareihin, naiset ympäri maailman matkivat.

Huippumalli 

Cara on työskennellyt muodin kärkinimistä muun muassa Chanelille, Dolce&Gabbanalle, Fendille, Stella McCartneylle, Karl Lagerfeldille ja Jason Wulle.  Lagerfeld on kutsunut Caraa muusakseen ja uuden ajan Kate Mossiksi, jota nuoret naiset ihailevat. Lagerfeldin mukaan Carassa kiehtoo vapaus – hän tekee mitä tahtoo, ja muut seuraavat perässä.

Miljoonien seuraama

Caralla on Instagramissa yli seitsemän miljoonaa seuraajaa! Twitterissä Caran twiittejä seuraa 1,85 miljoonaa. Somessa Cara ottaa kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin.  

Viimeksi tällä viikolla Cara julkaisi kuvia ilmastonmuutosta vastustavalta People's Climate Marchilta Lontoosta. Kesällä Cara osallistui amerikkalaiseen Free The Nipple -kampanjaan ja julkaisi Instagramissa kuvan, jossa esiintyi nänni sensuroituna. Cara vaati kampanjan mukaisesti naisten nänneille oikeutta näkyä julkisesti.

Tuleva näyttelijätär

Viime huhtikuussa Cara kiinnitettiin Joe Wrightin ohjaamaan Peter Pan -elokuvaan, jossa näyttelee myös Hugh Jackman. Cara on kertonut haaveilevansa näyttelijän urasta.   

Hauska

Kaikesta menestyksestään huolimatta Cara ei ota itseään liian vakavasti, vaan näyttää somessa myös hupsun puolen itsestään.

 

 Kuva Caran Instagram-tililtä.

Cara voi olla kaunis, menestyvä, vakuuttava ja fiksu – myös kieli rullalla.

Lue myös:

Tyyli-ikoni Cara Delevingnen kauneusvinkki: Pekoni!

Malli Cara Delevingne sai roolin Peter Pan -elokuvasta

Näin treenaa huippumalli Cara Delevingne

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!