Erätulilla-ohjelman juontaja Mikko "Peltsi" Peltonen on kova kalastaja ja kala-aktivisti. – Suomalaiset kalastusasiat ovat aika perseellään. Kaloilla menee huonosti. Toinen tunnettu kala-aktivisti, näyttelijä Jasper Pääkkönen on sanonut hyvin: uhanalaisen perhosen tappamisesta saa tuhansien eurojen sakot, uhanalaisen kalan tappamisesta kalakeiton, Peltsi harmittelee. Kuva: Ari Suominen
Erätulilla-ohjelman juontaja Mikko "Peltsi" Peltonen on kova kalastaja ja kala-aktivisti. – Suomalaiset kalastusasiat ovat aika perseellään. Kaloilla menee huonosti. Toinen tunnettu kala-aktivisti, näyttelijä Jasper Pääkkönen on sanonut hyvin: uhanalaisen perhosen tappamisesta saa tuhansien eurojen sakot, uhanalaisen kalan tappamisesta kalakeiton, Peltsi harmittelee. Kuva: Ari Suominen

Mikko "Peltsi" Peltola lopetti radiotyöt viisi vuotta sitten, mutta palasi kesällä tunniksi ääniaalloille entisen parinsa Juuso Myllyrinteen kanssa. Kultavuosiin Juuson kanssa liittyy Peltsin mukaan monta mahtavaa tarinaa.

Legendaarinen radioääni Mikko "Peltsi" Peltola, 40, nähtiin eilen Nenäpäivän juontajana. Peltsi on ollut Ylen varainkeruukampanjassa mukana alusta alkaen, vuodesta 2007. Kesällä hän palasi viiden vuoden radiohiljaisuuden jälkeen tunniksi yhteen entisen juontajaparinsa Juuso Myllyrinteen, 35, kanssa.

Yle Puheen Juuso ja Peltsi – kerran vielä yhdessä -lähetyksessä miehet puhuivat erilaisista elämistään: Peltsi on kahden lapsen isä ja innokas kala- ja erämies, Juuso taas asuu New Yorkissa ja tekee töitä suuren mainostoimiston pomona.

– Oli kiva tehdä viime kesänä yksi tunti Juuson kanssa, Peltsi sanoi Me Naisille ennen Tampereella järjestetyn viisituntisen Nenäpäivän show'n alkua.

Radiovuosiin mahtuu monta mahtavaa tarinaa, joista Peltsille tulee ensimmäisenä mieleen Miss Skandinavia -kilpailut Vanajan linnassa.

– Olimme menossa Juuson ja Juha Lahden kanssa katsomaan Miss Skandinavia -kilpailuita Vanajan linnaan. Kukaan ei ollut kertonut meille, että luovuttaisimme palkinnon lehdistön ihannetytölle, vaan kuvittelimme menevämme paikalle yleisöksi. Kilpailu oli viikonloppuna, ja olimme aika päissämme jo, kun menimme paikalle. Se meni aikamoiseksi sekoiluksi. Maanantaina iltapäivälehdissä kirjoitettiin, että varastimme show'n, mutta emme suunnitelleet sitä, hän naureskelee.

Jouluna Peltsiä kuullaan taas radiossa. Mistään suuresta paluusta ei kuitenkaan ole kyse.

– Ne olivat mahtavia aikoja, jotka olivat mediaurani kannalta tärkeitä ja kullanarvoisia. Ilman muuta kaipaan niitä, mutta se oli silloin, hän toteaa.

Nenäpäivän lisäksi Peltsi on tullut viime vuosina tutuksi ohjelmista Erätulilla ja Peltsin Lappi.

Lue myös:

Entinen tv-toimittaja Juuso Myllyrinne: Vaimoni häpeää minua

Tästä syystä radiojuontaja Jaajo Linnonmaa muutti etunimensä

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!