Näyttelijä-juontaja Mikko Leppilammen horoskooppi näkyy töissä, ei kotona.

Mikko Leppilammelle, 33, on hän väitetty usein, että hän on perfektionisti. Mikko myöntääkin olevansa todella kriittinen itseään kohtaan.

– Se, että olen horoskoopiltani neitsyt, ei tarkoita sitä, että meillä olisi himassa aina viimeisen päälle siistiä. Pikkutarkkuus näkyy lähinnä tavassani tehdä töitä, Mikko sanoo.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontajana Mikko on tehnyt päätöksen, ettei hän käytä ollenkaan juontokortteja. Hän haluaa osata juonnot ulkoa, ettei laiskistuisi ja että hän pysyisi hereillä suorassa lähetyksessä.

– Olen itse itseni pahin kriitikko. Olen ankara itseäni kohtaan varsinkin silloin, jos on tullut mokailtua tai jos huomaan, etten ole tehnyt tarpeeksi töitä.

Joskus Mikko saattaa jäädä puimaan sitä, että hänen suorituksestaan jäi puuttumaan jotain, vaikka hän antoikin kaikkensa. Pikkuhiljaa hän on myös oppinut armahtamaan itseään.

– Näyttelijän ja juontajan roolissa pitää oppia se, että kaikkia ei voi miellyttää. Kun sen sisäistää, on mahdollisuus miellyttää edes joitakin.

Tänä vuonna Mikko on nähty valkokankaalla Härmä-elokuvassa ja televisiossa Kimmo-sarjassa. Lisäksi mies on kuvannut Elävien kirjoihin- sekä Rölli ja kultainen avain -elokuvia.

– Olen kokenut hienoja onnistumisen tunteita ja saanut rauhan. Kymmenen vuoden jälkeen minusta alkaa vihdoin tuntua, että osaan työni. Tanssii tähtien kanssa ensimmäisellä kaudella minua pelotti, toisella jännitti ja nyt musta on vaan mahtavaa ja rentoa tehdä ohjelmaa.

Tanssii tähtien kanssa alkaa 16.9. sekä Mikon ja Heikki Paasosen yhteinen show MTV3:lla 21.9.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.