Mikko Leppilampi ei ikävöi kotiin, sillä työt tuovat hänet Suomeen vähän väliä.
Mikko Leppilampi ei ikävöi kotiin, sillä työt tuovat hänet Suomeen vähän väliä.

Näyttelijä pitää Los Angelesia karuna ja ankeana, mutta Vantaalle hän yrittää tuoda ripauksen Las Vegasin glamouria.

Asut Los Angelesissa. Onko elämä siellä yhtä hohdokasta kuin tv-sarjat antavat ymmärtää?

Suurin osa Los Angelesista on hyvin karua ja ankeaa. Hollywood on täynnä ihmisiä, jotka yrittävät käynnistää uraansa ja elävät pätkätöillä täysin kengännauhabudjetilla. Kova työn tekemisen ja opiskelun ilmapiiri on vallitsevampi kuin hohdokkuus.

Ikävöitkö talvista Suomea?

Matkustan töiden takia niin usein Suomeen, että suurempaa ikävää ei ehdi syntymään. Nyt olin koko alkutalven Suomessa ja kävin jopa Lapissa keikalla. Olisi vaikeaa kuvitella kokonaista vuotta ilman lunta ja pakkasia.

Mikko Leppilampi LIVE! käynnistyy maaliskuussa Vantaan Flamingossa, mistä on kyse?

Homma käynnistyi omalta osaltani jo Keisarikunta-elokuvan aikaan, kun leffan myötä tutustuin swing-musiikkiin. Ensin teimme Keisarikunta-orkesterin kanssa keikkoja jopa ulkomailla asti. Kysynnän kasvaessa kokoonpano vakiintui ja kappalevalikoima muokkaantui siihen suuntaan, mikä sopii itselleni parhaiten. Yhdistävänä tekijänä ovat vahvat miessolistit, joita ihailen.

Olet samassa manageritallissa kuin Brad Pitt. Milloin sinut nähdään Oscar-gaalassa?

Varmaan todennäköisempi reitti Oscar-gaalaan on se, että pääsen mukaan johonkin nerokkaaseen kotimaiseen elokuvaan, joka valitaan parhaan ulkomaisen elokuvan sarjaan, ja sen ansiosta saan kunnian olla paikalla.

Mikko Leppilampi

- Näyttelijä ja laulaja, syntynyt 22.9.1978

- Opiskellut Teatterikorkeakoulussa. Esiintynyt myös muun muassa leffoissa Helmiä ja sikoja, Paha maa, Saippuaprinssi ja 8 päivää ensi-iltaan.

- Luonut näyttelijänuraa Yhdysvalloissa pari viimeistä vuotta. Perheeseen kuuluvat puoliso Emilia Leppilampi sekä tytär Lilia.

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: