Näyttelijä Mikko Neuvonen, 23, irtautui leffaroolistaan katusoittamalla.

Onnea pääroolistasi elokuvassa Korso! Oliko lähiöelämä sinulle ennestään tuttua?
Oli siinä mielessä, että kävin lukion Korsossa. Nurkat olivat siis valmiiksi tutut. On minullakin ollut elämässäni näköalaton notkumisepisodi, jolloin haeskelin potentiaaliani. Se sijoittui ­Keravalle, mistä olen kotoisin. Opettajavanhempani ovat kuitenkin aina halunneet antaa mahdollisuuksia ja kannustaneet kokeilemaan eri juttuja.

Näyttelet leffassa koripalloilevaa ­Markusta. Pysyykö pallo hyvin näpeissäsi luonnostaan?
Treenasin roolia varten aika paljon, ­sekä yksin että valmentajan kanssa. Oli minulla suhde palloon, sillä nuorempana pomputtelin footbagia samalla, kun kaverit tissuttelivat puistossa. Vaativimmat kohtaukset elokuvassa teki kuitenkin stuntti, sillä olen tämmöinen muusikonrimpula, eikä lopputuloksesta olisi tullut muuten ­uskottava.

Markus haaveilee koripallotähteydestä. Mikä on sinun haaveesi?
Haaveilen urbaanin nomadin elämästä. Haluaisin soittaa kaduilla ympäri maailmaa, myydä levyjä kädestä käteen ja saada musiikin vastineeksi ruokaa ja yösijan.

Näytteleminen on kivaa, ja kai minä osaan sitä ohjauksen alaisena, mutta musiikki on minulle elämäntapa. Se on parempaa kuin raha.

Sinut voikin bongata katusoittajana Helsingissä. Mistä innostus moiseen?
Olen soittanut kaduilla jo pari vuotta. Kaikki lähti siitä, kun leffaroolin jälkeen halusin tehdä irtioton. Lähdin tien päälle pitkin Suomea soittamaan ja liftaamaan – viime kesänä pääsin Norjaan asti. Katusoittaminen on ollut minulle lähinnä harrastus, mutta nyt se on muuttumassa tulonlähteeksi.

Tutustuit Kauko Röyhkään näytellessäsi Miss Farkku-Suomi -elokuvassa. Teistä tuli kuulemma ystävät?
Ennen elokuvaa tiesin Kaukon vain ­nimeltä. Kuvausten aikana näimme pari kertaa, mutta paremmin tutustuimme elokuvan pressikiertueella. Ehkä Kauko arvosti minussa joitain ­samoja ominaisuuksia, joita hänessä itsessään on, esimerkiksi suoruutta. Kaukosta on tullut minulle tietynlainen kummisetä, ja olen saanut häneltä paljon vinkkejä.

Mitä vinkkejä? Kerro!
Kauko on sanoittajamiehiä, ja olen ­saanut häneltä neuvoja lyriikkaan. Ja onhan hänellä paljon näkemystä myös naisasioihin.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

härpäke

Oho! Jouni Hynynen luopui ikonisesta tukastaan: ”Joskus pitää aloittaa alusta”

Kyllähän tuo tukka on ollut tavaramerkki "tuotteelle" Hynynen, mutta tukan huolto on aikaa vievää ja työtä vaativaa sen selvittäminen pesun jälkeen ja takkujen aukaisu. Tiedän ainakin oman pitkän tukkani kautta tuon, tosin hiuslaadut ovar erilaisia. Onhan se hienoa, kun uskaltaa uudistua. Onnellista tukatonta elämää klanipäänä!
Lue kommentti