Näyttelijä Mikko Neuvonen, 23, irtautui leffaroolistaan katusoittamalla.

Onnea pääroolistasi elokuvassa Korso! Oliko lähiöelämä sinulle ennestään tuttua?
Oli siinä mielessä, että kävin lukion Korsossa. Nurkat olivat siis valmiiksi tutut. On minullakin ollut elämässäni näköalaton notkumisepisodi, jolloin haeskelin potentiaaliani. Se sijoittui ­Keravalle, mistä olen kotoisin. Opettajavanhempani ovat kuitenkin aina halunneet antaa mahdollisuuksia ja kannustaneet kokeilemaan eri juttuja.

Näyttelet leffassa koripalloilevaa ­Markusta. Pysyykö pallo hyvin näpeissäsi luonnostaan?
Treenasin roolia varten aika paljon, ­sekä yksin että valmentajan kanssa. Oli minulla suhde palloon, sillä nuorempana pomputtelin footbagia samalla, kun kaverit tissuttelivat puistossa. Vaativimmat kohtaukset elokuvassa teki kuitenkin stuntti, sillä olen tämmöinen muusikonrimpula, eikä lopputuloksesta olisi tullut muuten ­uskottava.

Markus haaveilee koripallotähteydestä. Mikä on sinun haaveesi?
Haaveilen urbaanin nomadin elämästä. Haluaisin soittaa kaduilla ympäri maailmaa, myydä levyjä kädestä käteen ja saada musiikin vastineeksi ruokaa ja yösijan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näytteleminen on kivaa, ja kai minä osaan sitä ohjauksen alaisena, mutta musiikki on minulle elämäntapa. Se on parempaa kuin raha.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinut voikin bongata katusoittajana Helsingissä. Mistä innostus moiseen?
Olen soittanut kaduilla jo pari vuotta. Kaikki lähti siitä, kun leffaroolin jälkeen halusin tehdä irtioton. Lähdin tien päälle pitkin Suomea soittamaan ja liftaamaan – viime kesänä pääsin Norjaan asti. Katusoittaminen on ollut minulle lähinnä harrastus, mutta nyt se on muuttumassa tulonlähteeksi.

Tutustuit Kauko Röyhkään näytellessäsi Miss Farkku-Suomi -elokuvassa. Teistä tuli kuulemma ystävät?
Ennen elokuvaa tiesin Kaukon vain ­nimeltä. Kuvausten aikana näimme pari kertaa, mutta paremmin tutustuimme elokuvan pressikiertueella. Ehkä Kauko arvosti minussa joitain ­samoja ominaisuuksia, joita hänessä itsessään on, esimerkiksi suoruutta. Kaukosta on tullut minulle tietynlainen kummisetä, ja olen saanut häneltä paljon vinkkejä.

Mitä vinkkejä? Kerro!
Kauko on sanoittajamiehiä, ja olen ­saanut häneltä neuvoja lyriikkaan. Ja onhan hänellä paljon näkemystä myös naisasioihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla