Mikael Jungner ja Emilia Poikkeus osallistuivat yhdessä Syöpäsäätion juhlatoimikunnan järjestämään Kello viiden tee -hyväntekeväisyystilaisuuteen. Kuva: Sakari Majantie
Mikael Jungner ja Emilia Poikkeus osallistuivat yhdessä Syöpäsäätion juhlatoimikunnan järjestämään Kello viiden tee -hyväntekeväisyystilaisuuteen. Kuva: Sakari Majantie

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mikä on ”parasta ennen” -päiväykseni, sanoo agressiivisen eturauhassyövän selättänyt Mikael Jungner.

Maaliskuussa 2005 ex-poliitikko, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, 50, sai diagnoosin, joka pysäytti hänet.

Lääkäri kertoi, että hänellä on laajalle levinnyt eturauhassyöpä, joka todennäköisesti veisi hänet hautaan.

– Kun lääkärit sanoivat, että minulla on korkeintaan puoli vuotta elinaikaa, tulin sinuiksi kuoleman kanssa. Pelkoni on hävinnyt kokonaan, mies kertoi tiistaina Syöpäsäätiön juhlatoimikunnan järjestämässä Kello viiden tee -hyväntekeväisyystilaisuudessa.

Karusta diagnoosista huolimatta tervehtyminen tapahtui kuin ihmeen kaupalla. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin Jungner on terve mies, joka tiedostaa, että voi sairastua koska tahansa uudelleen. Hän käy kontrolleissa puolen vuoden välein, ja toistaiseksi kaikki on kunnossa. Seuraava kontrolli koittaa syksyllä.

Mikael sanoo järkyttyvänsä edelleen joka kerta, kun joku ystäväpiirissä saa syöpädiagnoosin. Hän kertoo suhtautuvansa elämään nykyään kuin lahjaan, koska takeita huomisesta ei ole. Ennen syöpädiagnoosia Mikael ajatteli olevansa kuolematon. Nykyään hän ei halua käyttää kallisarvoista aikaansa terveydestään murehtimiseen.

– Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mikä on "parasta ennen" -päivämääräni, joten nautin jokaisesta päivästä täysillä, hän hymähti.

Kolme vuotta sitten mies sai lievän sydänkohtauksen, joka todennäköisesti liittyi hänen läpikäymiinsä rankkoihin sytostaattihoitoihin. Mikael kuitenkin toipui, eikä sydänoireita ole sen jälkeen ollut.

Syövän kanssa kamppaileville kohtalotovereilleen Mikael haluaa lähettää voimia sekä seuraavanlaiset terveiset.

– Syöpää vastaan ei voi oikeastaan taistella, koska se on solutasolla. Kannattaakin keskittyä elämiseen, oli aikaa sitten kuukausi tai vuosia, hän vinkkasi.

Lue myös:

Uuden rakkauden löytänyt Mikael Jungner: ”Olen onnellinen mies”

Mikael Jungner juhli nuoren Emilia-rakkaansa kanssa: ”Tämä on vakavaa seurustelua”

IS: Mikael Jungnerin 26 vuotta nuoremman rakkaan äiti järkyttyi suhteesta

Joillakin niitä ei ole ollenkaan ja joillakin vaikka muille jakaa. Arvaatko hiusten perusteella, ketkä julkisuuden henkilöt ovat kuvissa?

 

Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen ovat nyt kolmen lapsen vanhempia.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, ja hänen puolisonsa, ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen, 32, ovat saaneet lapsen. Lapsi on parille kolmas. Ville kertoi perheenlisäyksestä Facebook-sivuillaan tänään lauantaina.

”Äiti ja poika voivat hyvin.”

– Kauan jo rakastettu pikkuveikka on syntynyt tänään 11.50. Äiti ja poika voivat hyvin, Ville kirjoitti julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko on varjostanut raskautta aikaisempien keskenmenojen takia.

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Essillä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.