Metti, Mikael ja Lilia viettävät joulunsa vuorovuosin Miklun ja Metin vanhempien luona. ”Viime jouluna olin huolissani, onko Lilialle tarpeeksi paketteja”, Metti nauraa.
Metti, Mikael ja Lilia viettävät joulunsa vuorovuosin Miklun ja Metin vanhempien luona. ”Viime jouluna olin huolissani, onko Lilialle tarpeeksi paketteja”, Metti nauraa.

Mikael ja Metti Forssell hoitavat parisuhdettaan säännöllisellä treffailulla. Rankan ulkomailla vietetyn pikkulapsiarjen jälkeen se on heille todella tärkeää. – Oma aikamme jäi tosi vähälle, pariskunta myöntää.

Vessan oven takana kännykkäkaiuttimista raikaa tuttu Muumi-ralli. Laulun esittää Benny Törnroos, mutta nyt hänen ääntään ei juuri kuulu, sillä jalkapalloilija Mikael Forssell, 34, laulaa toiletissa kovempaa.

Kansainvälisesti menestyneimpiin suomalaisfutaajiin kuuluva Mikael on pyöritellyt jalkapalloa koko ikänsä. Nyt häntä pyörittelee polvenkorkuinen Lilia Amelie Forssell, josta on tullut Miklun ja Metti-vaimon nuoren perheen elämän keskipiste.

– Fifty-fifty, Metti, 24, kuvailee pariskunnan vastuunjakoa tyttärensä hoitoaskareissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskinäistä tsemppiä

Viime viikkoina arki on sujunut tavallista helpommin, kun Mikael on ollut syrjässä pelikentiltä pohjevaltimon korjausleikkauksen takia. Muuten se on tutunkuuloista ruuhkaa: Metti suorittaa etänä opintojaan Helsingin yksityisessä kauppakorkeakoulussa ja tuottaa blogiaan. Pelaajauransa rinnalla Mikael opiskelee kolmatta vuottaan urheilujohtamista tanskalaisessa korkeakoulussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arkea helpotti myös se, että perhe muutti kesällä takaisin Suomeen Saksan Bochumista, jossa Mikael pelasi toista Bundesliiga-sarjaa.

Forssellit myöntävät, että Saksan-vuosi oli vaikea.

– Pikkuvauvan kanssa ja ilman apukäsiä oma aikamme jäi tosi vähälle. Kyllä siinä jouduttiin tsemppaamaan toinen toisiamme.

Metti ja Mikael olivat uunituore aviopari ja neljäkuisen vauvan vanhemmat, kun he muuttivat Bochumiin.

– Se, että Lilia ei ole paras nukkuja, on ollut alkuvanhemmuudessa ylivoimaisesti raskainta. Välillä olen vetäytynyt vierashuoneeseen saadakseni unta, Miklu sanoo.

Tyttären synnyttyä puolitoista vuotta sitten Metti ja Mikael sopivat, etteivät vanhempinakaan unohtaisi parisuhdettaan.

– Yhteisen ajan löytämiseksi on joskus taisteltava ja nähtävä vaivaa. Pyrimme järjestämään date nightin kerran viikossa, mies kertoo.

Kaksikon mielestä yhteiset hetket ovat toimivan parisuhteen avainasia.

– Saamme kahdenkeskisistä hetkistä energiaa ja voimaa. Silloin jaksamme olla iloisempia ja parempia vanhempia Liliallekin, Metti summaa.

Haaveissa vapaus

Joulun jälkeen Forssellit matkustavat Yhdysvaltoihin. Perheen yhteiset lomat ovat harvinaista luksusta, kun arki rullaa peli- ja treenikalenterin mukaan.

– Ei ollut vaikea päätös seurata Miklua maailmalle ja panna omat hankkeet jäihin. Minulle vaikeinta on, ettemme koskaan voi suunnitella mitään, emme sopia ensi kesän lomasta tai mennä vain fiiliksen mukaan, Metti sanoo.

– Siinä mielessä odotan Miklun peliuran jälkeistä aikaa, että voimme tehdä asioita vapaasti.

Millaisena pariskunta näkee tulevaisuutensa? Mitä Miklu ajatteli heidän ensitapaamisellaan? Lue koko haastattelu Me Naisten joulunumerosta 51–52!

Sisältö jatkuu mainoksen alla