Mikael Gabriel on mukana perjantaina alkavalla Vain elämää -kaudella.
Mikael Gabriel on mukana perjantaina alkavalla Vain elämää -kaudella.

Räppäri ja Vain elämää -tähti Mikael Gabriel suree elokuussa kuollutta isäänsä, vaikka perinteistä isä–poika-suhdetta heillä ei koskaan ollutkaan. Viimeinen tapaaminen kaatui artistin kiireisiin.

Muusikko Mikael Gabrielin isä menehtyi elokuussa 55-vuotiaana. Muutama viikko aiemmin hän oli soittanut ja ehdottanut tapaamista.

– Just silloin en voinut puhua. Nyt harmittaa, että en ehtinyt enää tavata isää, koska on ollut niin kiireistä, hän sanoo.

Mikael Gabielin, 26, mukaan heillä ei koskaan ollut perinteistä isä–poika-suhdetta. Mikael puhui ensimmäisen kerran isänsä kanssa ollessaan 13-vuotias ja kotoa karkumatkalla.

– Kuulin isästä ensimmäisen kerran, kun mulla meni todella huonosti. Äiti oli ottanut yhteyttä isoisään ja isä soitti, että mitä sä poika pelleilet. Enemmänkin isän soitto ärsytti, hän kertoo.

– Ajattelin, että mikä sinä olet kertomaan, mitä minun pitäisi tehdä. Kun olin pieni, Isä oli vankilassa, mutta hän oli vapautunut jo kauan ennen sitä soittoa. Myöhemmin tutustuimme kuin kaverit.

Vaihteeksi kehuja toisilta

Räp-artistin syksy on ollut kiireisempi kuin koskaan. Elokuussa Mikael Gabriel debytoi näyttelijänä Taneli Mustosen kauhuelokuvassa Bodom ja on ehtinyt saada roolisuorituksestaan hyvää palautetta. Syyskuussa hänet nähdään toisessakin kotimaisessa elokuvassa, kun Antti J. Jokisen Pahan kukat -jengidraama saa ensi-iltansa.

Kehujen kuuleminen on tuntunut uudenlaiselta kokemukselta.

– Kiva kuulla eka kertaa kehuja muiltakin kuin itseltäni. Aikaisemmin puhuin saavutuksista jo ennen kuin ne oli totta. Ajattelin että fake it till you make it. Mutta en halua enää tehdä samaa, hän sanoo.

”Musiikkia on vaikeampi tehdä, kun on hyvä olla.”

Sen jälkeen kun Mikael Gabriel julkaisi esikoislevynsä vuonna 2009, on tapahtunut paljon. Uusi koti, 300 neliön talo Espoossa ja vuoden jatkunut seurustelu norjalaisen malli-tyttöystävä Triana Iglesias ovat muuttaneet paljon myös yksityiselämää.

Omasta pahasta olostaan räppäämällä kuuluisaksi tullut MG ”joutuukin” opettelemaan olemaan onnellinen.

– Minusta alkaa pikkuhiljaa tuntua, että olen siirtynyt pysyvästi varjoista aurinkoiselle puolelle. Se on uusi tunne eikä kaikilla tavoin positiivinen. Musiikkia on vaikeampi tehdä, kun on hyvä olla. Ja minun menestyminenhän on syntynyt siitä, kun meni huonosti, hän sanoo.

Lue koko juttu Me Naisten numerosta 37/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.