Kuva Panu Pälviä
Kuva Panu Pälviä

Räppäri Sini Sabotage, 27, ei ole repinyt leviksiään vaan tanssiaispukunsa.

Biisistäsi Levikset repee tulee takuu­varmasti kesän 2013 hitti. Mikä saa Sini Sabotagen levikset repeämään?
Hyvä meininki, mahtava musiikki ja hauskanpito! Aina kun mulla on kova meno ja innostun, musta tuntuu, että vaatteet räjähtävät päältäni. Levisten repeäminen on siis hyvä juttu – toisin kuin esimerkiksi vanhojentanssipuvun repeäminen. Niinkin minulle on käynyt, ja se oli traaginen kokemus. Takanani tullut poika astui laahukseni päälle, ja koko hame valahti kinttuihin.

Mitä sabotoit viimeksi?
Hmm, en ole tainnut hirveästi sabotoida mitään. Tunnustan, että kun etsin itselleni dj-nimeä, avasin sanakirjan S:n kohdalta ja valitsin sieltä sanan, joka kuulosti hyvältä nimeni perässä.

Rap-kulttuurissa naisen tehtävä on perinteisesti ollut sheikata pyllyä musavideoissa. Miten sinut on otettu miehisissä piireissä vastaan?
Kannustavasti. Viime vuosina on noussut esiin paljon uusia, hyviä naisräppäreitä niin Suomessa kuin maailmallakin. Naiset eivät ehkä ota hommaa niin vakavasti vaan tykkäävät leikitellä rap-kliseillä. Olen myös dj, ja niillä keikoilla jengi on tullut kysymään, milloin riisun vaatteet. No, se ei ole minun juttuni.

Räppärit tykkäävät leveillä merkkivaatteilla ja isoilla koruilla. Mitä bling-bling-juttuja sinä omistat?
En ymmärrä korujen päälle. Suomessa räppärit ovat aika vaatimatonta porukkaa, koska kenelläkään ei ole hirveästi rahaa. Cheek taitaa olla ainoa, jolla on jotain, jolla leveillä.

Olit studio-dj Heikki ja Mikko Show’ssa. Kumman kaa, Heikin vai Mikon?
Molemmat ovat ihan tosi kivoja tyyppejä, mutta ehkä kuitenkin Heikin, koska olen aina ollut heikkona vaaleisiin miehiin. Älä suutu, Mikko!

Olet ollut myös vaatekaupassa töissä. Mikä on muotivinkkisi tälle kesälle?
Minua kiehtoo nyt urheilullisuuden ja naisellisuuden yhdistelmä. Urheiluvaatteita voi käyttää rohkeasti myös kaupungilla. Napapaita tulee takaisin – monen mielestä ehkä valitettavasti. Mutta pukeutumisessakin saa olla huumoria. Pääasia, että itsellä on hyvä fiilis.

Kaulaasi on tatuoitu Make the Love. Mikä sen tarina on?
Olen ottanut elämänohjeeni amerikkalaisen hiphop-ryhmän Atmospheren kappaleesta: Make the Love / Paint the Picture / Make the Song. (Tee rakkaus. Maalaa taulu. Tee laulu.) Kaikki nuo kolme kehoitusta on tatuoitu kehooni.

Sini Sabotage

27-vuotias räppäri on oikealta nimeltään Sini-Maria Makkonen. 

Asuu kahden chihuahuan kanssa Helsingissä.

Kirjoittanut ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta.

Laulanut taustoja Jarelle ja VilleGallelle. Työskennellyt dj:nä ja pyörittänyt omaa radio-ohjelmaa Spin FM:llä.

Levikset repee -kappale on Jaakko Salovaaran ja DJPP:n tekemä.

Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Voice of Finlandin uutena tähtivalmentajana aloittava Toni Wirtanen nousi Ääni ratkaisee -osiossa laulajakokelaiden suosikkivalinnaksi, mikä sai välillä muut valmentajat hermostumaan tosissaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin uusi tähtivalmentaja Toni Wirtanen on viettänyt syksyn koti-isänä, kun vaimo Jannika B kilpaili Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Apulanta-muusikko Toni Wirtanen on pitänyt syksyn aikana sosiaalisessa mediassa yllä näkyvää kampanjaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailleen vaimonsa Jannika B:n puolesta. Joka viikko hän on ylistänyt ylpeänä vaimoaan ja kannustanut häntä eteenpäin.

Ja sitä Wirtanen todella on – ylpeä. Jannika kertoi kesällä kamppailleensa uupumusta ja väsymystä vastaan. Siitä huolimatta hän päätti lähteä haastamaan itsensä vaativiin suoriin lähetyksiin – ja tuli kilpailussa lopulta toiseksi.

”Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois,”

– Pidän häntä sen ohjelman ehdottomana kaikkien aikojen henkisenä voittajana juuri siksi, että hän voitti itsensä niin monin kerroin siinä. Toivon, että ihmiset, jotka käyvät samoja asioita läpi, ottaisivat sen ikään kuin majakaksi. Jokaisesta karikosta on olemassa väylä pois, Wirtanen kuvailee.

Jannikan keskittyessä kilpailuun Toni vietti aikaa pariskunnan kaksivuotiaan Martta-tyttären koti-isänä. Seuraavaksi on kuitenkin isän vuoro hypätä jälleen television maailmaan, kun hän aloittaa yhtenä tammikuussa alkavan uuden Voice of Finland -kauden tähtivalmentajista.

Ottaako Jannika nyt roolin perheen somevastaavana?

– Jonkinlaista roolinvaihtoa tässä varmasti tapahtuu. Sen näkee sitten livelähteyksissä. Uskon kyllä, että saan hyvin Twitter-tukea, sillä rouva on kova twiittaamaan, Wirtanen pohdiskeli ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Hän kertoo löytäneensä itse television katselun uudestaan sosiaalisen tv:n nousun myötä.

– Vitsi, miten paljon enemmän sai esimerkiksi Vain elämäästä irti, kun kävi vetojen välissä katsomassa Twitteristä, mitä niistä puhuttiin. Onhan se tavallaan sellaista oman egon buustausta, mutta toisaalta siellä voisi olla myös jotain ihan muuta. Se on kaksiteräinen miekka, hän miettii.

”Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni”, Antti kertoo.

Laulaja Antti Tuisku avaa tuoreessa Apu-lehden numerossa tulevaisuuden suunnitelmiaan.

Muusikko kertoi marraskuun alussa jäävänsä tauolle kevään 2018 areenakiertueen ja Provinssi Rockin keikan jälkeen. Syystä hän on kuitenkin vaiennut.

Nyt hän paljastaa, että aikoo hankkia tauon aikana hyvinvointivalmentajan pätevyyden.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen tilanteessa, että haluan pysähtyä aloilleni. Musiikkia haluan tehdä seuraavan kerran vasta sitten, kun itselläni on oikeanlainen kipinä ja visio siitä, mitä todella haluan tehdä, hän kertoo Apulle.

”Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea.”

Kun Antti marraskuussa ilmoitti tauostaan, hän kertoi tuntevansa ristiriitaisia fiiliksiä.

– Sen jälkeen aloitankin sitten määrittelemättömän pituisen keikkatauon. Olo on äärimmäisen kiitollinen, mutta myös haikea. Kiertueen päättävän festarivedon jälkeen on aika pistää pillit pussiin ja miettiä elämää muiltakin kanteilta. Ja ladata akkuja tulevaa varten – milloin ikinä sen uuden tulemisen aika sitten onkaan, hän kertoi.

Kesällä Antti kertoi Me Naisten haastattelussa, että haluaa panostaa omaan ja läheistensä hyvinvointiin. Hän rakennutti kotiinsa suolahuoneen, vei äitinsä viime talvena lomalle Los Angelesiin ja siskonsa miehineen Berliiniin Céline Dionin keikalle.

– Olen halunnut satsata siihen, että jaksan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Mutta haluan tarjota elämyksiä myös läheisilleni. Hiljattain mökillä yritin sanoa sukulaisille, että kertokaa, jos tarvitsette tänne jotakin, hän kertoi.