Kiireinen Mika Häkkinen pyrähti torstaina Suomessa vain yhden yön pikavisiitillä.  Kuva: Jonna Öhrnberg
Kiireinen Mika Häkkinen pyrähti torstaina Suomessa vain yhden yön pikavisiitillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

”Suurin osa urheilijan elämästä on häviämistä”, entinen formulakuljettaja sanoo. Hän on mukana Teemu Selänteen luotsaamassa Supertähdet-ohjelmassa.

Entinen formulakuski Mika Häkkinen nähdään pian Supertähdet-ohjelmassa, jota on kuvailtu urheilijoiden Vain elämää -sarjaksi.

– Tunnen Teemu Selänteen jo pitkältä ajalta, miltei 90-luvun alusta. Kun hän soitti ja kertoi millaisesta ohjelmasta on kyse, päätin heti, että tämä kiinnostaa, Mika kertoi Helsingin Veho Mercedes-Benz Airport -lippulaivamyymälän avajaisissa.

”Vietimme yhdessä aikaa aamusta iltaan, ja yhtäkkiä se kuori katoaa. Kamerat unohtuvat, ja olet kuka olet. Silloin keskustelimme kuin kaverilta kaverille.”

Pitkän uran F1-sarjassa tehnyt Häkkinen kertoo, että ohjelmassa urheilijat kävivät läpi valtavan määrän kokemuksiaan. Mikan lisäksi ohjelmassa mukana ovat Kiira Korpi, Marcus Grönholm, Kalle Palander ja Jarkko Nieminen.

– Kyllä siellä tuli tunteet pintaan. Se on hyvä ja luonnollinen asia. Vietimme yhdessä aikaa aamusta iltaan, ja yhtäkkiä se kuori katoaa. Kamerat unohtuvat, ja olet, kuka olet. Silloin keskustelimme kuin kaverilta kaverille. Tämä kaikki tulee ohjelmassa esille.

Häkkinen uskoo, että ohjelmassa suomalaisille avautuu urheilijoista uusi puoli.

– Suurin osa urheilijan elämästä on häviämistä. Kun he tulevat median eteen, he ovat harmissaan. Että ensi kerralla sitten! Ohjelmassa urheilijoista nähdään paljon piirteitä, joita ei ole aiemmin nähty.

Supertähdet alkaa Nelosella 10. huhtikuuta.

 

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...