Wembley-areenalla kuultiin sunnuntai-iltana Saara Aallon esittämänä muun muassa Whitney Houstonin I Didn't Know My Own Strength -kappale. Kuva: All Over Press
Wembley-areenalla kuultiin sunnuntai-iltana Saara Aallon esittämänä muun muassa Whitney Houstonin I Didn't Know My Own Strength -kappale. Kuva: All Over Press

Suomalaislaulaja Saara Aalto on sijoittunut toiseksi äärimmäisen pienellä yleisöäänten erolla Britannian X Factor -kilpailussa, joka päättyi sunnuntai-iltana.

Kovatasoisessa X Factor -finaalissa Saara Aalto, 29, kilpaili Matt Terryn, 23, kanssa.

Saaran ensimmäinen kappale oli tuttu lokakuun livelähetyksestä. Hän esitti sunnuntaina uudestaan Björkin vuonna 1995 levyttämän It’s Oh So Quietin.

Etukäteen moni jännitti, miten Saara suoriutuu finaalikappaleestaan. Twitterissä fanit vaativat sunnuntaina Saaraa vaihtamaan kappaleensa Sian Chandelieriin. Pelko oli turhaa, sillä kaikki neljä tuomaria ylistivät Saaran vauhdikasta vetoa.

Illan toisena kappaleenaan Saara esitti Whitney Houstonin I Didn't Know My Own Strength -biisin.

Voimakas balladi hurmasi niin ikään tuomarit. Simon Cowell ylisti Saaraa ja sanoi, että suomalainen voi voittaa koko kisan.

Toisin kuitenkin kävi ja voittajaksi puolilta öin Suomen-aikaa julistettiin Matt Terry. Hän esitti Bond-elokuvasta tunnetun Writing’s on the Wall -kappaleen ja Randy Crawfordin tunnetuksi tekemän One Day I'll Fly Away.

Finaalissa yleisöäänet ratkaisivat yksinään voittajan. X Factor UK -ohjelmaa esittänyt televisiokanava ITV julkaisi verkkosivullaan koko kauden yleisöäänet. Finaalin äänistä 48,5 prosenttia meni Mattille ja 40,4 prosenttia Saaralle. Kilpailusta lauantaina pudonnut 5 After Midnight -yhtye sai viikonlopun äänistä yhteensä 11,1 prosenttia.

Saaralla on pitkä historia toiseksi sijoittumisesta. Hän jäi aikoinaan toiseksi Suomi Talent -kisassa, kuten myös vuoden 2012 The Voice of Finland -kisassa.

Saara kiitti äänestäjiään yöllä lyhyellä viestillään sosiaalisen median kanavillaan.

 

Näin ennustimme: ”ikuinen kakkonen” Saara Aalto tulee Britannian X Factorissa toiseksi!

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.