Näyttelijäpari Miina Maasola ja Antti Mikkola ovat tulinen pari sekä arjessa että työpaikalla.

Kun näyttelijä Miina Maasola tarkistaa seuraavan ensi-iltansa ajankohdan, hän kaivaa laukustaan värikkään kalenterin. Sen kannessa lukee ”Rohkeus”, ja se sisältää kirjailija Paulo Coelhon mietelauseita.

Miina sai kalenterin noin vuosi sitten lahjaksi näyttelijämieheltään Antti Mikkolalta, joka halusi toivottaa puolisolleen rohkeutta töihinpaluuseen. Äitiyslomalla Miinan kaiken huomion oli saanut esikoistytär Wilhelmiina, ja vuorosanat olivat jääneet taka-alalle.

– Olin ollut vuoden verran pois teatterista, ja töihinpaluu jännitti. Silloin oli tärkeää, että sai toiselta tukea.

Antin apu ja joustaminen olivat noihin aikoihin muutenkin tarpeen, sillä teatteri­töiden lisäksi Miinaa työllistivät tänä syksynä alkavan Vastaparit-draama­sarjan kuvaukset. Miina otti kotoa Tampereelta mukaan Helsinkiin paitsi matkalaukkunsa myös koko perheensä.

– Olen onnellinen, että minulla on mies, joka haluaa hoitaa lapsia ja osallistua arkeen. Ei siitä ole montakaan sukupolvea, kun miehet olivat sodassa ja pellolla.

Vastavuoroisesti Miina tukee miestään tämän työssä. Näyttelijöinä molemmat tietävät, että toisen on saatava välillä toteuttaa itseään, välillä levätä. Antti pitää itsestään selvänä, että molemmat osallistuvat tasavertaisesti arjen askareisiin.

– Nykyään kysymys ”osallistutko kotitöihin?” kuulostaa jo melkein naurettavalta.

Nyt kotiaskareet tuntuvat Miinasta ja Antista mukavilta, sillä pariskunta muutti vastikään uuteen kotiin Tampereen Pyynikille. 1920-luvulla rakennetun puutalon pihamaalla on jo grillailtu ja nikkaroitu hiekkalaatikkoa. Miina on istuttanut elämänsä ensimmäiset ikkunakukat, pelargoniat.

Marraskuussa koti saa myös uuden asukin, kun Miinalle ja Antille syntyy toinen lapsi.

– Hulinaa tulee lisää, mikä tuntuu mukavalta, kun itsellänikin on sisaruksia. Toivoisin vain, että minulla olisi yhä parikymppisen keho, jotta yövalvomiset jaksaisi paremmin, 32-vuotias Miina naurahtaa.

Sama elämäntapa

Miina ja Antti työskentelevät paitsi samalla alalla myös samassa
teatterissa. Vaasan kaupungin­teatterissa kiinnityksellä ollut kaksikko jäi freelancereiksi vuonna 2006, kun he perustivat muutaman muun näyttelijän kanssa tamperelaisen ryhmäteatterin, Teatteri Siperian.

Seuraavaksi heidät nähdään samalla lavalla näytelmässä Meille jäävät salaisuudet. Antin mukaan yhdessä työskenteleminen on sekä rikastuttavaa että kuluttavaa.

– Yhdestä kulmakarvan nostosta voi nähdä, jos toinen ei yhtään tykkää siitä, mitä teen. Toisaalta on rikkaus, että toinen ymmärtää niin hyvin tämän ammatin, joka on melkeinpä elämäntapa, Antti pohtii.

Freelancereina Miina ja Antti ovat joutuneet totuttelemaan myös taloudelliseen epävarmuuteen. Kun pariskunta alkoi odottaa ensimmäistä lastaan, Antti buukkasi kalenterinsa täyteen töitä. Nyt hän osaa jo ottaa rennommin.

– Pienen lapsen kanssa eläminen tulee oikeastaan paljon halvemmaksi, kun elämä muuttuu rauhallisemmaksi ja omat rilluttelut loppuvat, Antti toteaa.

Vaikka Miinan ja Antin huomio kiinnittyy nyt etupäässä lasten­hoitoon, he pitävät tärkeänä myös parisuhteen hoitamista.

– Kerran eräs sairaanhoitaja sanoi minulle, että hyvä parisuhde on lapsen koti, vaalikaa sitä. Yhteisen ajan ei tarvitse olla mitään vuorikiipeilyä vaan sellaista pientä huomioon ottamista, Miina sanoo.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!