"Olemme todella fyysisiä, tykkäämme kyhnyttää sohvalla, halailla ja koskettaa toista paljon", Miia Nuutila ja Antti Paavilainen kertovat. Kuva: Juha Salminen
"Olemme todella fyysisiä, tykkäämme kyhnyttää sohvalla, halailla ja koskettaa toista paljon", Miia Nuutila ja Antti Paavilainen kertovat. Kuva: Juha Salminen

Näyttelijä Miia Nuutila ja muusikko Antti Paavilainen löysivät toisensa vastaeronneina. – Rakkaus keski-iässä on paljon parempaa kuin nuorena, Miia sanoo.

Kun Miia Nuutila erosi parinkymmenen avioliittovuoden jälkeen miehestään ohjaaja-muusikko Kari Nenosesta loppuvuonna 2014, mustasukkaisuus ja ahdistus täyttivät mielen.

– Minusta tuntui, etten ollut voinut olla kotona oma itseni ja minua ahdisti lähes koko ajan. Mietin, miten kukaan voisi enää pitää minusta, Miia kertoo.

"Minulla on möykky siellä ja toinen täällä, ja toinen arvostaa minua silti kaikkineni."

– Kommunikaatiomme ei ollut toiminut yhtään. Mieheni mielestä en huomioinut häntä tarpeeksi, ja minun mielestäni hän ei osannut ottaa huomiotani vastaan. Me emme vain ymmärtäneet toisiamme.

Keväällä 2015 Miia otti yhteyttä entiseen kollegaan, Jean S. -yhtyeen solistina tunnettuun muusikko-näyttelijä Antti Paavilaiseen. Hän tiesi tämänkin käyneen hiljattain läpi avioeron.

– Pidin sitä selvänä merkkinä, että molempien pitkä avioliitto oli juuri päättynyt, Miia sanoo.

Kun kollegat tutustuivat toisiinsa paremmin, luottamus ja rakkaus kasvoivat vähitellen. Miia koki, että Antti arvosti häntä juuri sellaisena kuin hän on.

– Rakkaus keski-iässä on paljon parempaa kuin nuorena. Minulla on möykky siellä ja toinen täällä, ja toinen arvostaa minua silti kaikkineni. Enää en tahdo ketään, joka ei halua minua sataprosenttisesti.

Lue koko Miian ja Antin rakkaustarina numerosta 36/17. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

 

Vierailija

Miia Nuutila rakastui tulisesti Jean S. -muusikkoon: ”Enää en tahdo ketään, joka ei halua minua sataprosenttisesti”

Nyt kun Nuutila ei juonna Maajussille morsian -ohjelmaa, niin pitää paistatella otsikoissa tuolla nopealla avioitumisellaan. Lapsellista kertoilla yksipuolisesti omia käsityksiään ex-kumppanistaan ja -liitostaan. Sen toisen osapuolen kommentit olisivat myös suotavia, joskaan eivät kummankaan ulostulot välttämättömiä. Ilmankin tulen vallan hyvin toimeen...
Lue kommentti

Uusi Soo Soo -kappale esittelee entistä rohkeamman artistin, ABREUn. – On outoa, että seksi naisen laulamana on tabu, Anna huomauttaa.

Uudella ABREU-artistinimellä esiintyvä Anna Abreu, 27, julkaisi keskiyöllä uuden kappaleensa Soo Soo, jossa puhutaan suorasukaisesti seksistä. Kappale esittelee entistä rohkeamman artistin, joka muun muassa räppää ja laulaa näin:

Oon just niin taitava kuin musta huhutaan / oota vaan, että sulle aukeaa mun boudoir / oota vaan, näytän sulle miten käärmeet lumotaan.

– Mistä tahansa laulankaan, puhun asioista niiden oikeilla nimillä. Seksi on luonnollinen osa meitä kaikkia, eikä siitä laulaminen ole minulle outoa. Sen sijaan on outoa, että seksi naisen laulamana on tabu, Anna huomauttaa.

– Kappaleessa on kyse minun ajatusmaailmastani ja arvoistani: olen oikeasti aika härski mimmi! Tykkään heittää läheisilleni biisin kaltaista läppää, eikä minulla ole heidän kanssaan tabuja.

Me toon hengessä

Annan mukaan kappaleen taustalla on myös syvempi ajatus: jokaisella on oikeus määrätä itse omasta kehostaan. Se osuu yksiin paljon puhutun Me too -kampanjan kanssa, joka vastustaa seksuaalista häirintää. Annan mukaan Soo Soo on kuitenkin tehty vuosi sitten ja ajoitus on sattumaa.

”Vaikka biisissäni on lupaus seksistä, silti minä päätän, milloin se tapahtuu.”

– Biisissäni on minulle tärkeä sanoma. Vaikka siinä on lupaus seksistä, silti minä päätän, milloin se tapahtuu. Sattumoisin Me too -kampanjassa on samaa henkeä. Ero toki on, että minun biisissäni me molemmat haluamme sitä.

Anna on tehnyt viimeisen vuoden ajan kappaleita hänelle uuden tuottajan Tido Nguyen kanssa. Soo Soon kirjoittamiseen osallistui myös muusikko Vilma Alina.

– Vilma oli korvat punaisina kaikista ideoista, joita heitin studiolla. Kun hän kuuli valmiin biisin, hän viestitti minulle: "Apua, en muistanut, että tämä on niin härski!" Meillä oli todella hauskaa kappaletta tehdessämme, jotain taikaa siellä studiossa oli, Anna nauraa.

Syy sometilien tyhjenemiseen

Anna on käyttänyt viimeisen vuoden myös itsetutkiskeluun. Hän halusi päästä eroon vanhoista mielikuvista, jotka hän oli itse luonut itselleen. Artistinimen vaihto liittyi samaan ajatukseen: hän halusi vapautua menneisyydestään.

”Olen käyttänyt paljon aikaa selvittääkseni itselleni kuka oikeasti olen.”

– Olen käyttänyt paljon aikaa selvittääkseni itselleni kuka oikeasti olen. Olen mieltänyt itseni tietynlaiseksi ja antanut ulkopuolisten tekemän määritelmän vaikuttaa siihen, miten itse määrittelen itseni. Nyt uskallan olla rohkeammin ja rehellisemmin oma itseni.

Viime aikoina paljon huomiota on herättänyt myös Annan hiljaisuus sosiaalisessa mediassa, sillä hän poisti Instagramistaan kaikki kuvat. Anna kertoo kiinnostuksen sometilien tyhjenemiseen olleen hänelle yllätys.

– Minulle tuli fiilis, että halusin poistaa kaikki vanhat kuvani, mutta sillä hetkellä sille ei ollut sen suurempaa syytä. En osannut odottaa, miten paljon se kiinnosti. Mutta olihan se mahtavaa: se kertoo siitä, että on edelleen ihmisiä, jotka seuraavat minua 11 artistivuoden jälkeenkin, Anna iloitsee.

Kuuntele ABREUn kappale Spotifysta:

Tanssinäytökset ja -kilpailut pitävät yrittäjä Anitra Ahtolan syksyn kiireisenä. Hän vietti harvinaista vapaailtaa ravintola Palacen avajaisissa miesseurassa.

Tanssikouluyrittäjä Anitra Ahtola nautti uudistuneen ravintola Palacen kutsuvierasavajaisissa harvinaisesta vapaaillasta ulkona. Hän saapui tilaisuuteen komeassa miesseurassa, mutta pysyi salaperäisenä parisuhdetilanteestaan.

– Oikein hyvää kuuluu. Kaikki on hyvin, hän kuvailee hymyillen yksityiselämäänsä.

Ahtolan elämä on juuri nyt tanssintäyteistä.

– Olin vielä tunti sitten verkkareissa kotona ja mietin, että varmaan pitäisi vähän hiuksiakin laittaa. Verkkareissa vietän muutenkin suurimman osan ajastani, varsinkin nyt, kun treenaamme esityksiä ja kilpailuja varten, hän naurahtaa.

Ahtolalla on tällä hetkellä paljon syytä iloon. Perheeseen tuli parin viikon takaisista Performing Arts Soolo -kilpailuista kaksi SM-kultaa, kun hänen nuorempi poikansa Alex sekä tytärpuolensa Yasmin voittivat Suomen mestaruuden omissa sarjoissaan.

– Se oli mieletön viikonloppu. Seuraavaksi lähdemme DCA:n 50 tanssikoululaisen kanssa joulukuussa maailmanmestaruuskisoihin. Alex, Yasmin ja 10-vuotias Anina kisaavat kaikki siellä, Ahtola kertoo.

”Verkkareissa vietän muutenkin suurimman osan ajastani.”

Ahtolan uusioperheessä tanssiminen on todellinen elämäntapa, ja osalle lapsista siitä on alkanut muodostua myös ammatti. Alex palasi juuri Suomeen New Yorkista, missä hän oli hankkimassa uutta tanssioppia.

– Yasmin taas miettii parhaillaan, haluaako hän suuntautua enemmän opetuspuolelle vai tanssijaksi. Ja Anina haluaisi vain tanssia. Hän aina kysyy, että onko pakko käydä koulussakin, että eikö voisi vain tanssia, Ahtola nauraa.