Miia Nuutila on tuttu muun muassa Maajussille morsian -ohjelman juontopestistä. Kuva: Sanoma-arkisto / Marko Sorsa
Miia Nuutila on tuttu muun muassa Maajussille morsian -ohjelman juontopestistä. Kuva: Sanoma-arkisto / Marko Sorsa

Näyttelijä ja juontaja näyttelee eroperheistä kertovassa Ex-onnelliset-sarjassa.

Näyttelijä ja juontaja Miia Nuutila, 43, on mukana maanantaina alkaneessa Ex-onnelliset-sarjassa, joka kuvaa eroperheiden arkea.

Nuutila kertoo MTV:lle, että oli sarjasta kuullessaan juuri käymässä läpi omaa eroaan. Näyttelijä ja hänen entinen puolisonsa Kari Nenonen hakivat avioeroa viime vuoden kesällä. He olivat olleet yhdessä kaksikymmentä vuotta.

Erosta selviämisessä Miia korostaa itsestään huolehtimisen tärkeyttä ja sitä, ettei pakene tunteitaan.

– Voi mennä huonoon jamaan, jos ei pidä itsestään huolta. Pitää muistaa syödä kunnolla ja levätä, nukkua. Se on kuin sairaudesta toipumista. Paljon lepoa, hän sanoo.

– Yksi ohje on, että olisi hyvä tutkia tunteita eikä hukuttaa niitä. Ne voivat tuntua niin kivuliailta, mutta sitä kivuliaampi prosessi se on, mitä enemmän niitä juoksee karkuun.

Meditointia ja hengittelyä

Miia Nuutila uskoo, että myös liikunta auttaa. Hän itse sai apua joogasta ja meditaatiosta.

”Prosessi on sitä kivuliaampi, mitä enemmän tunteita juoksee karkuun.”

– Meditointi, hengittely ja keskustelu on ollut yksi tärkeä tapa minulle käsitellä avioeroa. Siinä ei voi paeta mihinkään. Se on aika vaikeaa. Nyt en enää käsittele sen kautta niin paljon. Ei ole enää sen aika, nyt on helpompi ajanjakso.

Nyt Miia elää avoliitossa Jean S -yhtyeen Antti Paavilaisen kanssa. Pari meni kihloihin vuodenvaihteessa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.