Kwan-yhtye palaa lavalle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. ”Yhdessä on ollut taas ihan supernastaa vetää. Yhteissoittomme on parantunut todella paljon”, bändin laulaja Mariko Pajalahti kertoi. Kuva: Sakari Majantie
Kwan-yhtye palaa lavalle kahdeksan vuoden tauon jälkeen. ”Yhdessä on ollut taas ihan supernastaa vetää. Yhteissoittomme on parantunut todella paljon”, bändin laulaja Mariko Pajalahti kertoi. Kuva: Sakari Majantie

Kwan-yhtyeestä tuttu Mariko Pajalahti muutti vuosiksi Yhdysvaltoihin. Nyt hän palasi Suomeen uuden tv-ohjelman ja joogaopintojen takia.

Mariko Pajalahti, 35, tuli tunnetuksi Kwan-yhtyeestä, joka oli yksi 2000-luvun suosituimmista bändeistä Suomessa. Kwanin lopettamisen jälkeen Mariko nähtiin Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa vuonna 2007, mutta sittemmin häntä ei ole julkisuudessa nähty. Mariko kertoo asuneensa viimeiset neljä vuotta Yhdysvalloissa.

– Kotini on New Yorkissa, mutta tulin Suomeen neljäksi kuukaudeksi opiskelemaan joogaopettajaksi. Minulla on paluulippu Nykiin marraskuulle, mutta muutokset tapahtuvat elämässäni aina nopeasti. Katsotaan siis minne menen seuraavaksi, Mariko jutteli Ylen uuden We Want More -viihdeohjelman pressitilaisuudessa.

Ohjelma kertoo jo lopettaneiden bändien, Kwanin, Neon 2:n, Mascaran, Don Huonojen ja Miljoonasateen tarinan. Lisäksi ohjelmassa mukana olevat bändit palaavat lavalle yhteiskonsertissa marraskuussa.

Bändistä soolouralle lähtenyt Mariko on kirjoittanut ahkerasti omaa musiikkia, mutta ikävöinyt myös Kwan-perhettään.

– En ollut nähnyt puolia bändin jätkistä lähes viiteen vuoteen. Minua jännitti heidän tapaamisensa niin naurettavan paljon, etten ollut varma pysynkö edes tolpillani. Se oli kuitenkin aivan mahtavaa, ihan kuin aikaa ei olisi kulunut lainkaan. Ilokseni sain myös huomata, että he ovat kaikki kasvaneet ihmisinä. Se on ollut erittäin toivottavaa, Mariko nauroi.

Lue myös:

Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio rankka 90-luku: itsemurhayritys ja alkoholismi

Mariko Pajalahti: "Olen taistellut erottuakseni"

Mariko on kaukana seinäruususta

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.