Jääkiekkomaalivahti Noora Rädyn mielestä miesten parissa pärjää olemalla oma itsensä. Kuva: Susanna Kekkonen
Jääkiekkomaalivahti Noora Rädyn mielestä miesten parissa pärjää olemalla oma itsensä. Kuva: Susanna Kekkonen

– Miesten kanssa ei pidä nöyristellä, tietää miesten jääkiekkosarjassa pelaava maalivahti Noora Räty.

Jääkiekkomaalivahti Noora Räty teki viikonloppuna historiaa, kun hänet palkittiin miesten Mestis-jääkiekkosarjassa ottelun parhaana pelaajana. Kiekko-Vantaan riveissä maalivahtina pelaava Noora on kaikkien aikojen ensimmäinen suomalaisnainen, joka on pelannut jääkiekkoa miesten sarjassa.

Lauantaina Noora pelasi vasta toisen ottelunsa Mestis-sarjassa torjuen yli 40 laukausta. Matsin päätteeksi hänet nimettiin ottelun parhaaksi pelaajaksi joukkueessaan. Mestis on jääkiekossa toiseksi korkein sarja heti SM-liigan jälkeen.

Naisjääkiekkoilussa Noora on saavuttanut muun muassa olympiapronssia. Pelaaminen miesten kanssa taas on tuttua jo lapsuudesta.

Noora oli Espoon Jäähongan kiekkokoulun ainoa tyttö ja hän pelasi poikien parissa siihen asti, että muutti täysi-ikäisenä Yhdysvaltoihin Minnesotaan yliopistopaikan perässä. Siellä Noora pelasi maalivahtina Minnesotan Golden Gophers -joukkueessa Yliopistoliigassa, joka on amerikkalaisen naisjääkiekkoilun korkein mahdollinen taso.

Teot puhukoon puolestaan

Amerikassa Noora työskenteli myös maalivahtivalmentajana nuorten jääkiekkotoivojen parissa. Kaikki hänen kollegansa olivat vanhempia miehiä. Nooran mukaan nainen pärjää miesten parissa, kunhan on oma itsensä.

– Nainen pärjää miesvaltaisella alalla olemalla itsevarma. Miesten kanssa ei pidä nöyristellä vaan heittäytyä täysillä mukaan ja antaa tekojensa puhua puolestaan. Niin se kunnioitus ansaitaan, Noora kertoo Me Naisille.

Hänen mielestään nykymaailma ei ole enää niin selkeästi jakautunut miesten ja naisten töihin kuin joskus ennen.

– Aika hyvin sukupuolirajat tuntuvat rikkoutuneen. Enää ei ole niin ihmeellistä, että nainen työskentelee miehisellä alalla.

Lue lisää:

Huippumaalivahti Noora Räty: "Miesten kanssa pitää pelata 120 lasissa"

Noora Räty ja taivaaseen ulottuva seinä

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.

Britannian prinssi William saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen marraskuun viimeisinä päivinä. Presidentti Sauli Niinistö isännöi vierailua, mutta on Williamilla muutakin odotettavaa!

  1. Oh dear! Prinssi William on varmasti tottunut päivittelemään surkeaa säätä kotisaarellaankin. Suomi lienee kuitenkin yksi säävoivottelun paratiiseista. Jos tässä lajissa kisattaisiin, olisimme aina MM-finaalissa. Liity siis huokailumittelöön! 
  2. Marraskuisessa viimassa jokainen järki-ihminen käyttää päähinettä, mikä on loistouutinen kaikille hiusongelmien kanssa kamppaileville. Syyspipo korville vedettynä ei tarvitse murehtia lättänästä kuontalosta – tai aatelisesti nousevasta hiusrajasta. Kröhöm.
  3. Pimeässä jokainen näyttää hyvältä. Jokainen. 
  4. Pimeässä Helsingissä saattaa törmätä muihinkin prinsseihin! Marraskuun viimeisinä päivinä alueen prinssitiheys on maksimissaan, sillä myös Ruotsin prinssi Daniel saapuu kaksipäiväiselle vierailulle.
  5. Prinssi Daniel aikoo käydä kasvuyritystapahtuma Slushissa. Lähde imuun, niin saat kokea ikäkriisivuoristoradan koko kierroksen. Jos presidentti Sauli Niinstön seurassa tunnet itsesi kovin nuoreksi, lupaamme, että Slushissa 35-vuotias saa mukavan tönäisyn takaisin todellisuuteen. Ei sitä sittenkään ihan untuvikkoja enää olla.
  6. Prinssi William saapuu Suomeen ilman perhettään. Kyllähän se tiedetään, että elämä pienten lasten (ja vielä raskaana olevan, jatkuvasti pahoinvoivan kumppanin) kanssa voi välillä olla rankkaa. Hengailu Sauli Niinistön seurassa voi siis tuntua ihan lepolomalta. Sale ei varmasti paisko ruokaa lattialle tai saa raivareita kättelyjonossa. Jos kuopuksen syntymän jälkeen kaipaat irtiottoa, tervetuloa uudelleen!

Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio
Suomessa ei tarvitse siristellä silmiä auringossa tai tarvitse huolehtia UV-vaatteista. Olet saapunut migreenivapaalle vyöhykkeelle! Kuva: Sanomien arkisto / Pete Aarre-Ahtio