Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä, 52, on ostanut naisilleen kukkia vain silloin, kun nämä ovat synnyttäneet.

Kuva Teemu Kuusimurto

Mies sen kun paranee vanhetessaan.
No jaa, ehkä näin käy siihen riutumisvaiheeseen saakka. Itse en koe hirveästi muuttuneeni, mutta semmoinen turha hötkyily on kyllä jäänyt pois. Olen aika tyytyväinen elämääni tällä hetkellä.

Muusikkomiehillä on loistava flaksi naisten suhteen.
Naiset ovat kiinnostuneita muusikoista, sen olen huomannut. Lavalla heiluviin äijiin liittyy naisten mielestä ilmeisesti enemmän vapautta kuin tavallisiin duunareihin. Tai sitten tämä illuusio johtuu siitä, että muusikoita katsellaan keikoilla hiukan humalassa. Kun arki koittaa, muusikkomies on ihan samanlainen kuin kaikki muutkin.

Armeija tekee pojista miehiä.
En tiedä, koska en ole sitä käynyt. Sain hullun paperit, joten ei tarvinut mennä edes sivariin.

Mies ei saa koskaan kylliksi seksiä.
Varmasti pitää paikkansa. Seksi pitää miehen ja naisen elinvoimaisena. Rakastelun jälkeen tulee onnellinen ja rentoutunut olo. Hyvä seksi nostaa myös itsetuntoa. Haastavinta seksielämän ylläpitäminen on pienten lasten vanhemmille. Kun mukulat lopulta nukahtavat ja olisi aikaa rakastella, moni mieskin on niin väsynyt, ettei seksi ole ensimmäisenä mielessä.

Jos mies tuo vaimolle kukkia, hän on ollut pahanteossa.
Olen ostanut vaimoilleni kukkia vain silloin, kun he ovat synnyttäneet. Edelliselle vaimolle ostin siis kaksi kertaa, Olgalle olen vienyt ruusuja silloin, kun hän sai meidän Kaarlon. Olen käytännön ihminen. Hankin vaimolle mieluummin vaikka uudet saappaat tai satsaan tunnelmallisiin hetkiin. Parhaita ovat illat, jolloin istumme sohvalla juomassa viiniä ja juttelemassa.

Mies tekee ja toimii eikä turhia analysoi.
Tuo on aika tyyppikohtaista. Tunnen miehiä, jotka analysoivat asiat aina puhki eivätkä saa mitään tehtyä. Itse olen suoran toiminnan kaveri. Kun saan idean biisiin tai kirjaan, kirjoitan sen saman tien pois. Minusta kannattaa ottaa mieluummin riskejä kuin jäädä vatvomaan, että olisiko olemassa vielä jokin parempi ratkaisu.


Kauko Röyhkä

  • Muusikko ja kirjailija.
  • Kävi vain syntymässä Valkeakoskella 12.2.1959 ja vietti lapsuutensa Oulussa. Asunut myös Helsingissä.
  • Vuodesta 2009 elänyt Turussa Olga-vaimon ja 3-vuotiaan Kaarlon kanssa. Edellisestä liitostaan Röyhkällä on kaksi aikuista lasta.
  • 22 sooloalbumia ja 18 kirjaa. Uusin, Riku Mattilan kanssa tehty Kaksi lensi tuulen mukaan -albumi ilmestyi 18.5.
  • Tulossa Rajantakainen Karjala -tietokirja sekä Röyhkän romaaniin perustuva Miss Farkku-Suomi -elokuva.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.