Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä, 52, on ostanut naisilleen kukkia vain silloin, kun nämä ovat synnyttäneet.

Kuva Teemu Kuusimurto

Mies sen kun paranee vanhetessaan.
No jaa, ehkä näin käy siihen riutumisvaiheeseen saakka. Itse en koe hirveästi muuttuneeni, mutta semmoinen turha hötkyily on kyllä jäänyt pois. Olen aika tyytyväinen elämääni tällä hetkellä.

Muusikkomiehillä on loistava flaksi naisten suhteen.
Naiset ovat kiinnostuneita muusikoista, sen olen huomannut. Lavalla heiluviin äijiin liittyy naisten mielestä ilmeisesti enemmän vapautta kuin tavallisiin duunareihin. Tai sitten tämä illuusio johtuu siitä, että muusikoita katsellaan keikoilla hiukan humalassa. Kun arki koittaa, muusikkomies on ihan samanlainen kuin kaikki muutkin.

Armeija tekee pojista miehiä.
En tiedä, koska en ole sitä käynyt. Sain hullun paperit, joten ei tarvinut mennä edes sivariin.

Mies ei saa koskaan kylliksi seksiä.
Varmasti pitää paikkansa. Seksi pitää miehen ja naisen elinvoimaisena. Rakastelun jälkeen tulee onnellinen ja rentoutunut olo. Hyvä seksi nostaa myös itsetuntoa. Haastavinta seksielämän ylläpitäminen on pienten lasten vanhemmille. Kun mukulat lopulta nukahtavat ja olisi aikaa rakastella, moni mieskin on niin väsynyt, ettei seksi ole ensimmäisenä mielessä.

Jos mies tuo vaimolle kukkia, hän on ollut pahanteossa.
Olen ostanut vaimoilleni kukkia vain silloin, kun he ovat synnyttäneet. Edelliselle vaimolle ostin siis kaksi kertaa, Olgalle olen vienyt ruusuja silloin, kun hän sai meidän Kaarlon. Olen käytännön ihminen. Hankin vaimolle mieluummin vaikka uudet saappaat tai satsaan tunnelmallisiin hetkiin. Parhaita ovat illat, jolloin istumme sohvalla juomassa viiniä ja juttelemassa.

Mies tekee ja toimii eikä turhia analysoi.
Tuo on aika tyyppikohtaista. Tunnen miehiä, jotka analysoivat asiat aina puhki eivätkä saa mitään tehtyä. Itse olen suoran toiminnan kaveri. Kun saan idean biisiin tai kirjaan, kirjoitan sen saman tien pois. Minusta kannattaa ottaa mieluummin riskejä kuin jäädä vatvomaan, että olisiko olemassa vielä jokin parempi ratkaisu.


Kauko Röyhkä

  • Muusikko ja kirjailija.
  • Kävi vain syntymässä Valkeakoskella 12.2.1959 ja vietti lapsuutensa Oulussa. Asunut myös Helsingissä.
  • Vuodesta 2009 elänyt Turussa Olga-vaimon ja 3-vuotiaan Kaarlon kanssa. Edellisestä liitostaan Röyhkällä on kaksi aikuista lasta.
  • 22 sooloalbumia ja 18 kirjaa. Uusin, Riku Mattilan kanssa tehty Kaksi lensi tuulen mukaan -albumi ilmestyi 18.5.
  • Tulossa Rajantakainen Karjala -tietokirja sekä Röyhkän romaaniin perustuva Miss Farkku-Suomi -elokuva.