Michael Monroe menetti ensimmäisen vaimonsa Jude Wilderin vuonna 2001. Jude oli Miken paras ystävä ja manageri. Pari teki myös musiikkia yhdessä. Kuva: Katri Lehtola
Michael Monroe menetti ensimmäisen vaimonsa Jude Wilderin vuonna 2001. Jude oli Miken paras ystävä ja manageri. Pari teki myös musiikkia yhdessä. Kuva: Katri Lehtola

Michael Monroe kertoo Loirinuotiolla-ohjelmassa, että pahinta elämässä on ollut hänen ensimmäisen vaimonsa kuolema.

Rokkari Michael Monroe, 52, kertoo seuraavassa Loirinuotiolla-jaksossa, miten rankkaa hänen ensimmäisen vaimonsa Jude Wilderin menettäminen oli. Jude kuoli vuonna 2001 aivoverenvuotoon. Lisäksi Jude sairasti sepelvaltimo- ja keuhkoahtaumatautia.

– Lähimmäisen menettämiseen ei pysty valmistautumaan eikä siitä koskaan toivu lopullisesti. Kun vaimoni kuoli, elämäni oli loppu pitkän aikaa. Naapurissani asui eräs uskonnonopettaja, joka sanoi, että kyllä sä vielä tulet löytämään onnesi. Ajattelin, että just joo, Michael kertoo jaksossa.

Vuonna 2011 julkaistussa elämäkerrassaan Michael kertoi olleensa itsekin lähellä kuolemaa Juden menehtymisen jälkeen.

– Hankin spiidiä, mikä oli tosi typerää. Pidin itseni hereillä ja tein biisejä ja demoja vuorokaudet läpeensä, kuin hullu. Se oli yksi keino käsitellä surua. Sitä vaihetta jatkui kuitenkin liian pitkään. En enää käyttänyt vauhtia, vaan se alkoi käyttää mua, Michael kertoi Ari Väntäsen kirjoittamassa Michael Monroe -kirjassa.

Kirjan mukaan Michael pääsi pikku hiljaa jaloilleen, kun tapasi nykyisen Johanna-vaimonsa. Hän päätti myös lopettaa amfetamiinin käytön kokonaan.

– Mä tiedostin, että ellen muuta kurssiani, menen Juden perässä.

Vesku kertoo ohjelmassa pystyvänsä samastumaan Michaelin menetykseen. Hänen Mona-vaimonsa kuoli auto-onnettomuudessa vuonna 1977, jolloin esikoispoika Jan oli nelivuotias. Myös Jan kuoli auto-onnettomuudessa vain 21-vuotiaana.


Michael ja Johanna menivät naimisiin vuonna 2003. Kuva vuodelta 2011: Sanoma-arkisto/Antti Hämäläinen

Loirinuotiolla Nelosella sunnuntaisin klo 20. Ensi sunnuntain jaksossa Michaelin lisäksi vieraana on Hjallis Harkimo.

Lue myös:

Vesa-Matti Loiri ja Sauli Niinistö muistelevat vaimojensa traagisia kuolemia

Armi Toivanen: ”Isän kuolema kovetti pitkäksi aikaa”