Ohjaajat haluavat nyt Michael Fassbenderin. Näyttelijäkollegat sen sijaan jaksavat irvailla Michaelin miehuudelle.

Lehtikuva

Näyttelijä Michael Fassbenderin, 34, sukukalleuksista on puhuttu vuodenvaihteesta saakka. Silloin ensi-iltansa sai miehen tähdittämä elokuva Shame, jossa Michael näyttelee seksiaddikti Brandonia. Paljastava rooli on saanut näyttelijäkollegat ylistämään Michaelin miehuutta jopa juhlapuheissaan.

Prometheus-vastanäyttelijä Charlize Theron vitsaili Michaelille ihmisoikeusgaalassa pari viikkoa sitten.

– Peniksesi oli varsinainen paljastus. Voin työskennellä sen kanssa koska tahansa. Hienoa, että pelasit isosti. Olen vaikuttunut, näyttelijätär hehkutti.

Suunnilleen samalla linjalla Charlizen kanssa oli konkarinäyttelijä George Clooney, joka heitti herjaa tammikuisessa Golden Globe -palkintojuhlassa. Ensin mies kiitteli Michaelia etupuolen paljastavan vastuun ottamisesta ja lisäsi, että Michael voisi varmaan pelata golfia kädet selän takana.

Ylistystä ohjaajilta

Myös Michaelin näyttelijänkyvyt ovat tehneet vaikutuksen.

– Hänenlaisiaan näyttelijöitä on yksi sukupolvessa. Michael pystyy muuntautumaan ja rikkomaan rajoja – uskottavasti, ylisti Shamen ohjannut Steve McQueen.

Michaelin ja Steve McQueenin yhteistyötä on nähty ennenkin elokuvassa Hunger, ja seuraavaksi työn alla on 12 Years A Slave.

Michael näyttelee myös pian Suomessa ensi-iltansa saavassa elokuvassa Haywire.

Elokuvassa Michaelin ja näyttelijä Gina Caranon välillä käydään kunnon tappelu.

– Kuvausten aikana päässäni pimeni kerran, kun Michael löi pääni seinään, Gina on kertonut.

– Sitten iskin maljakon suoraan hänen naamaansa, odottamatta. Hänelle ei tullut haavoja, ainakaan paljon.

Haywiren ohjaaja Steven Soderbergh toivoi sormet ristissä, että Michael sanoisi kyllä roolitarjoukselle.

– Olin nähnyt hänet Hungerissa ja Kunniattomissa paskiaisissa. Ajattelin heti, että tämä kaveri on tähti.


Lähteet: Hollywood Reporter, L.A. Times, People

Lue myös:
Me Naiset antoi Shamelle viisi tähteä. Tästä leffa-arvioon.

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun Antti Holma sairastui melanoomaan, Armi Toivaselta lähti heti viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

Näyttelijä Antti Holma kertoi viime keväänä Instagramissa sairastuneensa melanoomaan. Muiden suomalaisten tapaan Antin ystävä, näyttelijä Armi Toivanen, kuuli asiasta somen välityksellä. Antille lähti heti yksinkertainen mutta lämmin viesti, joka päättyi sanoihin: Jos haluat puhua, täällä olen.

– Armin viestistä välittynyt mutkaton asenne helpotti oloani syövän aiheuttaman myllerryksen keskellä, Antti muistaa.

Siihen, ettei hän kertonut diagnoosista yhdellekään ystävälleen henkilökohtaisesti, oli tietty syy.

– Ennen somepostausta diagnoosista tiesivät vain vanhempani ja neljä pikkusiskoani. He järkyttyivät niin, ettei minulla ollut enää voimia soittaa kavereille ja käydä taas läpi samoja tunnekuohuja, Antti selittää.

Vasta kesällä hän pääsi puhumaan sairaudesta kasvokkain Armin kanssa. Ystävän rauhallisesta, koruttomasta suhtautumisesta oli apua.

– Armille sanoin suoraan, ettei syöpä ahdistanut eikä pelottanut, vaan otti raskaasti päähän. Hänelle myönsin, etten ensimmäisenä miettinyt kuolemaa, vaan sitä, miten ihmeessä tungen syöpäleikkauksen täpötäyteen kalenteriini, Antti kertoo.

"Kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin."

– Armi ymmärsi hyvin myös sen, että vakavan sairauden edessä voi iskeä sellainenkin asia kuin turhamaisuus. Eniten harmitti se, etten leikkauksen jälkeen päässyt salille pariin viikkoon.

– Omat menetykseni ovat opettaneet, että kovassa paikassa tärkeintä on läsnäolo. Se, ettei jätä kolauksen kokenutta yksin, Armi sanoo.

– Kunnioitus toista kohtaan on sitä, ettei vaikeissakaan tilanteissa lässytetä eikä säälitellä.

Armi Toivanen ja Antti Holma kertovat, miten he tutustuivat, ystävystyivät ja mitä he tuumivat toistensa ihmissuhdekuvioista. Entä millaista on tehdä yhdessä töitä? Lue Me Naisten uudessa numerossa 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.