Ohjaajat haluavat nyt Michael Fassbenderin. Näyttelijäkollegat sen sijaan jaksavat irvailla Michaelin miehuudelle.

Lehtikuva

Näyttelijä Michael Fassbenderin, 34, sukukalleuksista on puhuttu vuodenvaihteesta saakka. Silloin ensi-iltansa sai miehen tähdittämä elokuva Shame, jossa Michael näyttelee seksiaddikti Brandonia. Paljastava rooli on saanut näyttelijäkollegat ylistämään Michaelin miehuutta jopa juhlapuheissaan.

Prometheus-vastanäyttelijä Charlize Theron vitsaili Michaelille ihmisoikeusgaalassa pari viikkoa sitten.

– Peniksesi oli varsinainen paljastus. Voin työskennellä sen kanssa koska tahansa. Hienoa, että pelasit isosti. Olen vaikuttunut, näyttelijätär hehkutti.

Suunnilleen samalla linjalla Charlizen kanssa oli konkarinäyttelijä George Clooney, joka heitti herjaa tammikuisessa Golden Globe -palkintojuhlassa. Ensin mies kiitteli Michaelia etupuolen paljastavan vastuun ottamisesta ja lisäsi, että Michael voisi varmaan pelata golfia kädet selän takana.

Ylistystä ohjaajilta

Myös Michaelin näyttelijänkyvyt ovat tehneet vaikutuksen.

– Hänenlaisiaan näyttelijöitä on yksi sukupolvessa. Michael pystyy muuntautumaan ja rikkomaan rajoja – uskottavasti, ylisti Shamen ohjannut Steve McQueen.

Michaelin ja Steve McQueenin yhteistyötä on nähty ennenkin elokuvassa Hunger, ja seuraavaksi työn alla on 12 Years A Slave.

Michael näyttelee myös pian Suomessa ensi-iltansa saavassa elokuvassa Haywire.

Elokuvassa Michaelin ja näyttelijä Gina Caranon välillä käydään kunnon tappelu.

– Kuvausten aikana päässäni pimeni kerran, kun Michael löi pääni seinään, Gina on kertonut.

– Sitten iskin maljakon suoraan hänen naamaansa, odottamatta. Hänelle ei tullut haavoja, ainakaan paljon.

Haywiren ohjaaja Steven Soderbergh toivoi sormet ristissä, että Michael sanoisi kyllä roolitarjoukselle.

– Olin nähnyt hänet Hungerissa ja Kunniattomissa paskiaisissa. Ajattelin heti, että tämä kaveri on tähti.


Lähteet: Hollywood Reporter, L.A. Times, People

Lue myös:
Me Naiset antoi Shamelle viisi tähteä. Tästä leffa-arvioon.

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.