Meteorologi Miina Manninen uskottelee itselleen, ettei kukaan katso hänen ennustuksiaan.

Aloitat maanantaina työt Kymmenen uutisten meteorologina. Kuinka paljon jännität suoria lähetyksiä?
Aluksi suora lähetys jännitti törkeästi. En nukkunut ollenkaan ennen Huomenta Suomen ensimmäistä esiintymisvuoroa. Esiintymiseen alkaa kuitenkin tottua. Ennen lähetystä puran jännitystä tanssimalla. Steppailen kameran edessä ja irvistelen, etten seisoisi ihan jäykkänä. Huomenta Suomessa huijaan itseäni ajatuksella, ettei kukaan katso. Saa nähdä, miten hyvin se toimii illoissa.

Huomenta Suomeen joudut heräämään aamulla ennen neljää.
Millainen on päivärytmisi?

Aamuvuoro alkaa puoli viideltä, ja herään yleensä tuntia aiemmin. Teen niin kuin palomiehet: laitan vaatteet riviin lattialle valmiiksi, hyppään niihin ja pyöräilen töihin. Työvuoro loppuu vartin yli yhdeksän, ja vaikka nukun päiväunet, minulla on koko päivä luppoaikaa. Kerrankin kukat kukkivat parvekkeella. Talvella saatoin mennä nukkumaan iltaisin jo seitsemältä, mutta kesällä en viitsi yrittää ennen yhdeksää.

Pelkäätkö ennusteiden epäonnistumista?
Kyttään iltapäivällä, menikö kohdalleen. Ennusteen epäonnistuminen ottaa päähän, sen ottaa henkilökohtaisesti. Ajattelen usein, että tuon olisi voinut ennustaa tarkemmin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yritätkö pehmentää sanomaasi, kun ennustat huonoa säätä?
Yritän olla ottamatta kantaa säähän, koska jonkun katsojan mielestä hellekin voi olla ihan hirveä asia. Eilen minun piti tosin sanoa, että Helsingissä todennäköisesti poutaantuu, mutta sanoinkin vahingossa, että toivottavasti. Välillä oma mielipide siis näkyy.

Aamuvuorolaisella on paljon vapaa-aikaa. Mitä harrastat?

Tykkään ulkoilla ja käydä lenkillä. Pyöräilen kaikki matkat myös talvisin, ja pyöräilyä tulee hyötyliikuntana päivittäin ainakin kymmenen kilometriä. Lisäksi haaveilen purjehtimisesta. Olen veneillyt pienestä asti, joskus myös omalla pikkupurkilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katsotko omia lähetyksiäsi?
Katson, että oppisin tulevaisuutta varten. Itsensä katsominen on aivan hirveää. Nolottaa, että noinkin menin sitten tekemään. Mahdottomia mokia ei ole kuitenkaan onneksi sattunut. Joskus on ollut monitori tai mikrofoni pois päältä. En ole mennyt niissä tilanteissa lukkoon, vaan sanonut vain, että anteeksi, nyt on mikrofoni pois päältä.

Miksi sinusta tuli meteorologi?
Kiinnostus lähti lukioaikoina siitä, että purjehdusharrastuksessa piti tarkkailla säätä. Säässä on hienoa se, että se niin konkreettista: riittää, että katsoo ulos, ja siellä sää on.

Miina Manninen
– Vuonna 1984 syntynyt meteorologi on tuttu Huomenta Suomesta.
– Muuttanut Helsinkiin Mikkelistä vuonna 2004.
– Aloittaa työt MTV3:n Seitsemän ja Kymmenen uutisissa 12.7.
– Nähdään Huomenta Suomen kesätauon jälkeen sekä aamu- että iltauutisissa.

Miina Mannisen haastattelun yhteydessä oli lehdessä väärä kuva (MN 27). Toimitus pahoittelee virhettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla