Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kesällä 2013. Kuva: Nina Kaverinen
Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kesällä 2013. Kuva: Nina Kaverinen

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kertoi Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa saaneensa lapsena koivuvitsasta. – Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja. Vanhempani kasvattivat minut suurella rakkaudella.

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen vieraili MTV3-kanavan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa torstai-iltana. Tuomas Enbuske tivasi Merja Kyllöseltä, oliko vasemmistoliiton lähtö hallituksesta vaalikikka.

Kyllösen mukaan päätös hallituserosta tehtiin vasta tiistaina eduskuntaryhmän kokouksessa. Rehellisyyttä korostaakseen virkansa jättävä ministeri kertoi, että pienenä hänestä on piiskattu valehtelu pois.

– Pienenä minusta on piiskattu koivuvitsalla pois valehtelu. Olen liian rehellinen poliitikko, Kyllönen totesi ELCrew'ssa.

– Olen ollut aktiivinen ja toimelias lapsi. Kaikenlaista on tullut piruuttaan tehtyä. Kerran käytin moottorikelkkaa luvatta. Koivuvitsasta saaminen on ollut ansaittua. Lähinnä vitsa on ollut oven päällä muistuttamassa, Merja Kyllönen kertoi Me Naisille perjantaina.

– Mutta ei piiskaaminen ole enää tätä aikaa. Kasvatusmetodit olivat 70–80-luvulla erilaisia. Kainuulaisessa elämänmenossa vitsa oli väännettävä nuorena, Kyllönen jatkaa.

– Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja piiskaamisesta. Vanhempani kasvattivat minut suurella rakkaudella.

Merja Kyllönen pitää koivuvitsasta saamista hyvänä kouluna poliitikolle.

– Olen saanut näpeilleni ja ymmärtänyt, mikä on oikein.

– Tänä päivänä lastenkasvatuksessa on menty äärilaidasta toiseen. Edes ääntä ei saa enää korottaa. Ennen oli auktoriteetteja, nykyään kaikki on kiellettyä, hän harmittelee.

Lue myös:

Ministeri Merja Kyllönen vuonna 2013: "Lapsettomuus ei määrittele minua ihmisenä"

Merja Kyllönen

■ Syntyi 25.1.1977 Suomussalmella. Asuu viikonloput Kainuussa aviopuolisonsa, Mika Pihlajamaan ja viiden koiransa kanssa.

■ Valmistui bioanalyytikoksi vuonna 2000 ja nousi ääni­vyöryllä kunnanvaltuustoon. Kainuun maakuntavaltuustossa vuodet 2004–2011. Eduskunnassa vuodesta 2007. Liikenneministerinä vuodesta 2011. Erosi ministeritehtävästään maaliskuussa 2014.

■ Harrastaa runoja (www.runoratsu.fi). Lausui oman runonsa erotessaan ministerivirastaan.

Mitä tapahtui ysärilegendoille vuosituhanteen vaihteen jälkeen? Otimme selvää. 

Ressu Redford sai juuri levytyssopimuksen

Tanssi- ja iskelmämusiikkilaulaja Ressu Redford tuli tunnetuksi Bogart-yhtyeensä kanssa 1980-luvulla. 1990-luvulla mies teki läpimurron soolouralla. Nykyään hän kiertelee ympäri Suomea ja vetää Bogartin aikaisia hittejä. Hän tuottaa uutta musiikkia jatkuvasti ja teki levytyssopimuksenkin hiljattain. 

– Ei tässä kohtaa ruveta hidastelemaan. Vasta sitten, kun ihmisiä ei käy enää keikoilla, hän toteaa. 

”Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla.”

– Onhan se hienoa, kun kaikkien näiden vuosien jälkeen saa tehdä musiikkia. Olen kehittynyt biisintekijänä ja muutenkin kehittynyt monella muulla tavalla. En ole samalla tavalla itsepäinen kuin ennen, vaikkei sekään ominaisuus ole hävinnyt, hän naurahtaa. 

Oman musiikkinsa lisäksi hän tekee paljon biisejä muille artisteille sekä tuottaa ääniä mainoksiin. Myös harrastuksille jää aikaa. 

– Ilman harrastuksia ei jaksa hyppiä ja pomppia keikoilla, toteaa juuri kuntosalilta saapunut Ressu. 

Ressu Redford nyt ja vuonna 1996. Kuvat: Kati Laukkanen ja Jorma Puusa

Waldo suunnittelee promovaatteita ja keikkailee

– 1990-luvulla musiikin teko oli paljon totisempaa touhua. Paineet oli suuret. Ensimmäisen hitin jälkeen oli paineita tuleeko toisestakin hitti ja miten levyt myy, Waldo's People:n Waldo eli Marko Reijonen muistelee. 

Waldo lopetti keikkailun 2000-luvun vaihteessa. Kun ohjelmatoimisto sai hänet pitkän suostuttelun jälkeen tekemään comebackin vuonna, hän on keikkaillut vain suurimmissa 90´s tapahtumissa. 

– Meillä on faneja kahdessa polvessa, kyseessä on niin sanottu äidit ja tyttäret -ilmiö. Vanhemmat muistavat rantarokin aikaisia hittejä kuten Feel So Good ja U Drive Me Crazy, ja nuoremmat muistavat tasan 10 vuotta sitten listaykkösenä soineen Back again -hitin ja Lose Controllin vuoden 2009 euroviisuista. 

– Aion nauttia matkasta niin kauan kuin se tuntuu hyvältä.

Musiikinteon lisäksi hän juontaa tuuraajana Radio Novan Retroperjantaita. Kesällä ohjelman pääjuontajan Oku Luukkaisen lomaillessa ohjelmassa mennään teemalla Waldo & Kesäkaverit. Päätyönään Waldo myy ja suunnittelee promovaatteita.

Waldo nyt ja vuonna 1995. Kuvat: Mikko Räsänen ja Pekka Tynell

Janne Porkka juontaa yhä

Onnenpyörä-ohjelmaa juontanut Janne Porkka on ollut nyt viihdealalla yli 30 vuotta. Hän tekee edelleen niin juontokeikkoja kuin imitaattorin, stand up -koomikon ja seremoniamestarin hommia. 

– Esiintymään oppii vain esiintymällä ja laittamalla itsensä epämukaviin tilanteisiin. Olen onnellinen, koska olen saanut olla tällä alalla jo niin pitkään, hän kertoo. 

Jannen mukaan media- ja televisioala on muuttunut 1990-luvulta. 

–  Ennen tehtiin televisiota katsoja edellä. Silloin ei ollut niin paljon kilpailua, kun ei ollut YouTubea tai Netflixiä. 

– Nyt on alkamassa ysärijuontajien comeback, ja esimerkiksi Marco Bjurström palaa ruutuun. On ymmärretty, ettei kaikkien juontajien tarvitse olla nuoria. 

Vapaa-ajallaan Janne pelaa jääkiekkoa, käy kuntosalilla ja kalastaa. 

Janne nyt ja vuonna 1998. Vanha kuva: Pia Inberg

Movertonilta uusi juhannusbiisi

Vuonna 1994 perustettu Movetron avasi uransa liki 100 000 kappaletta myyneellä Romeo ja Julia -esikoisalbumillaan.  Movetron valmistautuu kesään ja juhannukseen julkaisemalla uuden Missä on diileri -biisin. Tarttuva ralli on tuttuun tapaan Movetronin Jukka Tanttarin  sävellys ja sanoitus ja Timo Löyvän sovitus.

Movertonin Päivi Lepistö kertoi Me Naisille hiljattain äitinsä muistisairaudesta.


Curre Lindström nauttii eläkepäivistään naisystävänsä kanssa

Curt ”Curre” Lindström luotsasi Leijonat vuoden 1995 legendaariseen MM-voittoon. Nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä. Lindström asuu osan vuodesta Thaimaan Hua Hinissä ja osan Tukhomassa. 

Rinnalleen Curre on löytänyt 38-vuotiaan Wan-rakkaan.  Pari tapasi Wanin kotimaassa Thaimaassa, jossa nainen työskenteli hotellissa. Curre kertoi Ilta-Sanomille kiinnostuneensa Wanista hyvin nopeasti. 

Curren jäähyväiset viimeisen ottelun jälkeen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen

 

Me Naisten juhannusheilavisassa selvitetään, millaista lempeä sinä kaipaat juhannusöihin.

Se on täällä taas – rakkauden kesä ja keskikesän juhla nimittäin! Satoi tai paistoi, jokainen meistä kaipaa lämpöä juhannukseen. Ja tästä lämmöstä huolen pitää tietenkin juhannusheila! 

Kenet sinä valitset völjyyn jussina – tulisen vai varman?

Tee Me Naisten kumman kaa -testi, ja selvitä mitä makusi kertoo sinusta rakastajana. Valitsimme heilakandidaateiksi Suomen viihdemaailman kutkuttavimmat hahmot ja elostelijat.Olet luonteeltasi seksihurjastelija

 

Mitä rakkauteen ja seksiin tulee, nautit hypystä tuntemattomaan. Olet tulinen rakastaja, ja kaipaat samaa juhannusheilaltasi. Vanhaa seksikeisaria Mikko Alataloa siteeraten, roppasi kaipaa romantiikkaa ja sielusi seksiä. Janoat jännitystä ja vaaraa, mutta varo ettet satuta itseäsi tulisia rakastajia etsiessä.


Ymmärrät hyvän päälle

 

Tahdot varman ja tyydyttävän juhannussutinan. Luotat hyväksi todettuun, etkä helposti vaihda – mitäpä sitä suotta pettymään, kun voi saada priimaa. Arttu Wiskarimaiset nallekarhut ja Paula Koivuniemen kaltaiset varmat romantikot pitävät sinut lämpimänä viileät juhannusyöt. Makusi on aikuinen.


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?


Kumman kaa?