Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kesällä 2013. Kuva: Nina Kaverinen
Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kesällä 2013. Kuva: Nina Kaverinen

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen kertoi Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa saaneensa lapsena koivuvitsasta. – Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja. Vanhempani kasvattivat minut suurella rakkaudella.

Väistyvä liikenneministeri Merja Kyllönen vieraili MTV3-kanavan Enbuske & Linnanahde Crew'ssa torstai-iltana. Tuomas Enbuske tivasi Merja Kyllöseltä, oliko vasemmistoliiton lähtö hallituksesta vaalikikka.

Kyllösen mukaan päätös hallituserosta tehtiin vasta tiistaina eduskuntaryhmän kokouksessa. Rehellisyyttä korostaakseen virkansa jättävä ministeri kertoi, että pienenä hänestä on piiskattu valehtelu pois.

– Pienenä minusta on piiskattu koivuvitsalla pois valehtelu. Olen liian rehellinen poliitikko, Kyllönen totesi ELCrew'ssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen ollut aktiivinen ja toimelias lapsi. Kaikenlaista on tullut piruuttaan tehtyä. Kerran käytin moottorikelkkaa luvatta. Koivuvitsasta saaminen on ollut ansaittua. Lähinnä vitsa on ollut oven päällä muistuttamassa, Merja Kyllönen kertoi Me Naisille perjantaina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Mutta ei piiskaaminen ole enää tätä aikaa. Kasvatusmetodit olivat 70–80-luvulla erilaisia. Kainuulaisessa elämänmenossa vitsa oli väännettävä nuorena, Kyllönen jatkaa.

– Minulle ei ole jäänyt mitään traumoja piiskaamisesta. Vanhempani kasvattivat minut suurella rakkaudella.

Merja Kyllönen pitää koivuvitsasta saamista hyvänä kouluna poliitikolle.

– Olen saanut näpeilleni ja ymmärtänyt, mikä on oikein.

– Tänä päivänä lastenkasvatuksessa on menty äärilaidasta toiseen. Edes ääntä ei saa enää korottaa. Ennen oli auktoriteetteja, nykyään kaikki on kiellettyä, hän harmittelee.

Lue myös:

Ministeri Merja Kyllönen vuonna 2013: "Lapsettomuus ei määrittele minua ihmisenä"

Merja Kyllönen

■ Syntyi 25.1.1977 Suomussalmella. Asuu viikonloput Kainuussa aviopuolisonsa, Mika Pihlajamaan ja viiden koiransa kanssa.

■ Valmistui bioanalyytikoksi vuonna 2000 ja nousi ääni­vyöryllä kunnanvaltuustoon. Kainuun maakuntavaltuustossa vuodet 2004–2011. Eduskunnassa vuodesta 2007. Liikenneministerinä vuodesta 2011. Erosi ministeritehtävästään maaliskuussa 2014.

■ Harrastaa runoja (www.runoratsu.fi). Lausui oman runonsa erotessaan ministerivirastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla