Mia Ehrnrooth odottaa esikoistaan ja yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti. Kuva: Päivi Anita Ristell
Mia Ehrnrooth odottaa esikoistaan ja yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti. Kuva: Päivi Anita Ristell

Näyttelijä Mia Ehrnrooth aloitti sijoittamisen parikymppisenä ja iloitsee nyt siitä, että voi palkita itsensä halutessaan merkkilaukulla.

– Meidän piti hankkia koiranpentu, mutta tulikin vauva! Salatut elämät -sarjasta tunnetuksi tullut näyttelijä Mia Ehrnrooth, 30, toteaa.

Mia ja hänen yrittäjä-puolisonsa Joel Roos, 40, asuvat nykyään kodissa, jonka he löysivät puoli vuotta sitten yhdeltä Helsingin arvostetuimmista merenranta-alueista. Asunnon remonttisuunnitelma muuttui, kun Mia huomasi olevansa raskaana. Nyt suuren kaksion isosta vaatehuoneesta tehdäänkin lastenhuone.

– Kuvittelimme, että lapsen saaminen olisi pidempi prosessi, mutta tämä tuntuu nyt luontevalta ja olen voinut hyvin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mia on raskausaikanakin jatkanut treenaamista yhdessä personal trainerinsa kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Salkkareiden jälkeen Mia on tehnyt töitä mallina, näyttelijänä ja sosiaalisen median konsulttina. Hän on myös perustanut muotiin keskittyvän start up -yrityksen. 

"Olen iloinen, etten sijoittanut nuorena rahojani pelkästään käsilaukkuihin ja kenkiin."

Mia ei koe olevansa tuhlailija, mutta kertoo olevansa heikkona muotiin ja design-huonekaluihin.

– Jos olen innostunut jostakin merkkilaukusta, vaatteesta tai huonekalusta, laadin niitä varten tavoitteen. Se voi olla vaikka varaston siivoaminen tai tietty määrä tehtyjä keikkoja. Kun olen päässyt tavoitteeseeni, palkitsen itseni.

Mia kertoo Me Naisten Viikko kukkarolla -sarjassa aloittaneensa sijoittamisen parikymppisenä.

– Kun aloitin Salatut elämät -sarjassa, ostin ensimmäiseksi silloisen puolisoni kanssa yhteisen asunnon. Tällä alalla vakituisia työpaikkoja ei juuri ole, joten näin ajankohdan olevan hyvä asunnon hankkimiselle. Ostimme ensimmäisen asunnon läheltä työpaikkaani hyvien liikenneyhteyksien varrelta. Olisin voinut vuokrata heti asunnon aivan keskustasta, mutta halusin säästää. Säästyneillä rahoilla ostin myöhemmin sijoitusasunnon ja osakkeita.

Mia kertoo, että hänellä oli aikaa tutkia osakkeita istuessaan Salkkareiden maskissa.

– Tuona aikana loin taloudelleni perustan, jonka turvin olen voinut elää vapaammin ja keskittyä urani luomiseen. Olen iloinen, että minulla oli nuorena järkeä päässä, enkä sijoittanut rahojani pelkästään käsilaukkuihin ja kenkiin.

Miten Mia käyttää rahaa nykyään? Paljonko hän käyttää rahaa ruokaan viikossa? Entä miten ihmiset suhtautuvat hänen aatelistaustaansa? Lue lisää Me Naisten numerosta 37/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla