"Minulle pienet asiat, joilla toisen voi huomioida, ovat tärkeitä. Huolehdin muiden jaksamisesta ja siitä, miten he pärjäävät, ja odotan samanlaista käytöstä myös muilta", Noora Karma sanoo. Kuva Panu Pälviä
"Minulle pienet asiat, joilla toisen voi huomioida, ovat tärkeitä. Huolehdin muiden jaksamisesta ja siitä, miten he pärjäävät, ja odotan samanlaista käytöstä myös muilta", Noora Karma sanoo. Kuva Panu Pälviä

Maagikko-mentalisti Noora Karman pitkä parisuhde on harkinta­vaiheessa. – Minulle sopii, että annamme nyt toisil­lemme tilaa miettiä ja olla yksin.

Tupa on täynnä taikureita, mutta porvoolaiskodin tunnelma on lähempänä tavallista perhe­arkea kuin mitään maagista. Pyykit odottavat koneessa, muumimukeihin on kaadettu kahvia ja pehmoyksisarvinen on vallannut paikan portaikon kaiteelta.

Maagikko-mentalisti Noora Karma pahoittelee kaaosta ja kehottaa jättämään takit eteiseen.

Suomen puhutuimman mentalistin arki on ollut viime aikoina melkoista tasapainottelua niin työssä kuin perhe-elämässäkin. Keväällä Noora ja hänen miehensä, maagikko Alfonso Rios, ajautuivat erilleen, ja mies muutti pois perheen Porvoon-kodista. Pari elää nyt suhteessaan harkinta-aikaa.

Alfonso on totuttu näkemään Nooran työparina hänen taikatempuissaan. Kuluneen vuoden aikana Noora onkin ehtinyt hätkähdyttää suomalaisia moneen otteeseen: uskomattomilla ennustajantaidoillaan Arto Nybergin tv-ohjelmassa, kaatamalla poliitikko Ilkka Kanervan itsenäisyyspäivän juhlien jatkoilla ja veikkaamalla oikein jääkiekon SM-liigan ottelutulokset. Tänä syksynä mentalisti nähdään yhtenä kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -tv-ohjelmassa.

Vaikka omaa yritystään pyörittävä nainen on halunnut töilleen huomioita, kohut ovat tulleet yllätyksenä.

– Olen ollut aina tarkka siitä, että olen julkisuudessa töideni ja saavutusteni ansiosta. Että ansaitsen sen, 37-vuotias mentalisti kertoo kotisohvallaan.

Tunnustelua

Nooran ja Alfonson kahdeksan vuotta kestäneessä suhteessa on meneillään tunnusteluvaihe. Tämän kesän Alfonso vietti kotimaassaan Espanjassa. Koska pariskunnalla on Porvoossa toinenkin asunto, he voivat edelleen viettää aikaa omilla tahoillaan. 

Lasten ja töiden vuoksi he ovat silti paljon tekemisissä.

– Hajurako tekee tosi hyvää, ja olemme nyt tulleet ihan hyvin toimeen.

Vaikka Nooran suusta kuuluvat useampaan otteeseen sanat "mun mies", kunnossa parin välit eivät ole.

– Tilanne on auki, fifty-fifty. En silti usko, että meillä on edelleenkään valmiuksia unohtaa kaikkea ja jatkaa normaalisti.

Noora ei halua mennä yksityiskohtiin mutta täsmentää, että kulttuurieroista ei ole kyse – onhan naisessa itsessäänkin enemmän helposti tulistuvaa maailmannaista kuin perisuomalaista jurnuttajaa. Suhteen alussa temperamenttiset työ­kaverit ottivat yhteen taiteellisista asioista, mutta vuosien aikana yhteisessä arjessa alkoi olla muitakin erimielisyyksiä.

– Näemme monet asiat hyvin eri tavalla. On tukahduttavaa, kun asiat eivät selviä, vaikka kumpikin miten selittää. On kuin kiertäisimme ympyrää, josta emme pääse eteenpäin.

Noora on silti nykytilanteeseen melko tyytyväinen.

– Tunteet ovat heitelleet jo monta vuotta laidasta laitaan. Minulle sopii,  että annamme nyt toisillemme tilaa miettiä ja olla myös yksin. Jos asioita ei käy läpi itse, ei elämästä toisen kanssa voi tulla ikinä mitään.

Ei valmis uuteen

Nooran mielestä parisuhde voi parhaiten, kun siinä toimii kolme asiaa: kuunteleminen, kunnioittaminen ja rakastaminen.

– Minulle pienet asiat, joilla toisen voi huomioida, ovat tärkeitä. Huolehdin muiden jaksamisesta ja siitä, miten he pärjäävät, ja odotan samanlaista käytöstä myös muilta. On ihanaa, ja saan lisää virtaa siitä, että toinen viitsii joskus nähdä vaivaa myös minun puolestani.

Elämän vaikeina hetkinä Noora on huomannut, että vaikka tietäisi, mitä pitää tehdä, sen toteuttaminen on vaikeaa silloin, kun tunteet ovat mukana pelissä.

– En ole todellakaan valmis hyppäämään uuteen tilanteeseen tai suhteeseen. Lastenkin kannalta olisi ihanteellista, jos voisimme palata yhteen ja kaikki olisi ruusuilla tanssimista. Mutta jos se ei ole mahdollista, niin sitten se ei ole mahdollista.

Noora on aina halunnut uran ja perheen, mutta vauva-ajan jälkeen paljastui, että arjessa onkin paljon työtä. Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 35/2013.

Lisää aiheesta:

Me Naiset haastatteli Nooraa ja Alfonsoa joulukuussa 2012.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!

Ex-missi Essi Pöysti ja ex-koripalloilija Ville Mäkäläinen saivat kolmannen lapsensa lauantaina.

Lauantaina synnyttänyt Essi Pöysti, 30, on julkaissut ensimmäisestä kuvan hänen ja puolisonsa Ville Mäkäläisen, 32, kolmannesta lapsesta.

– Täydellinen pikkuveli täydensi meidän perheen tänään, Essi on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on käyttänyt muun muassa hashtägiä suurirakkaus.

Ville Mäkäläinen kertoi lauantaina Facebook-sivuillaan, että synnytys meni hyvin.

 

Raskaus ei ollut Essille helppo, sillä hän kertoi aikaisemmin tänä syksynä, että pelko varjosti odotusta aikaisempien keskenmenojen takia.

”Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi enkelivauvaa.”

– Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi kirjoitti syksyllä Instagramissa.

Hänellä ja Villellä on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 syntynyt Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle vuonna 2015.