Paloma Faith. Kuva: MVPhotos.
Paloma Faith. Kuva: MVPhotos.
Kuva: MVPhotos.
Kuva: MVPhotos.
Sienna Miller ja Paloma Faith. Kuva: Shutterstock.
Sienna Miller ja Paloma Faith. Kuva: Shutterstock.

Menestynyt brittilaulaja Paloma Faith, 32, ei enää kehtaa lähteä kylille homssuisena.

Jännitit ensimmäisen levysi julkaisua niin, että voit pahoin. Alkaako kolmannen albumisi kohdalla jo helpottaa?

Voi ei, tämä on edelleen ihan yhtä kamalaa, tunnen yhä oloni ensikertalaiseksi. Olen elämässäni tottunut siihen, ettei juuri mikään ole pysyvää. Siksi kai pelkään, että kaikki hyvä loppuu kohta. Ihan kuin jokainen hyvä ateria olisi se elämäni viimeinen.

Ota ilo irti, olethan jättisuosittu! Miten menestys on muuttanut elämääsi?

No juu, ihmiset tunnistavat minut, saan kivoja vaatteita ilmaiseksi ja on varaa käydä hyvässä ravintolassa syömässä. Toisaalta olen hyvin kiireinen. Ihmissuhteiden hoitaminen on muuttunut viiden sekunnin Skype-puheluiksi, ja minusta on sukeutunut todella vikkelä tekstarien lähettäjä. Enkä enää lähde ihmisten ilmoille homssuisena, ennen en piitannut siitä niin paljon.

Sinut tunnetaan todella räväkkänä pukeutujana. Onko persoonallisuus joskus mennyt muotimokan puolelle?

Varmasti jonkun toisen mielestä, mutta minäpä ajattelenkin, ettei muodissa voi tehdä mokia. Pukeutuminen on hauskaa huumoria, ja jokin asu voi olla vitsi jo itsessään. Siksi mokailua on turha murehtia.

Ketkä ovat tyyli-idoleitasi?

Saan inspiraationi vanhoilta ikoneilta: Edith Piaf, Marilyn Monroe ja Marlene Dietrich sekä nuoremmilta kuten Grace Jones ja Björk. Minulla on aina ollut vahva käsitys muodista. Äitini opetti jo varhain, että naisen on syytä pukeutua nätisti ja esiintyä edukseen.

Kierrät nykyään 11 soittajan bändin kanssa. Millainen pomo sinusta on sukeutunut?

Ai kauheeta, en minä osaa olla minkäänlainen pomo. Eikä minun edes tarvitse, soittajani ovat niin ammattilaisia, ettei heitä joudu kait­semaan.
Meillä on bändimme kesken samanlaiset suhteet kuin perheenjäsenillä, tiedämme kaikki toisistamme jonkin salaisuuden.

Teit levyäsi Amerikassa ja muun muassa supertähti Pharrell Williamsin kanssa. Oliko rapakon takana kaikki paremmin?

Ainakin musiikillista näkemystäni ymmärrettiin paremmin. Oli todella virkistävää, kun en joutunut selittelemään tavoitteitani tuntikausia.
Pharrelliin törmäsin eräissä juhlissa, hän tuli juttusille ja sanoi haluavansa työskennellä kanssani. Se kuulosti ihan epätodelliselta, ja aluksi taisin vain kiherrellä epäuskoisena. Mutta lopulta vaihdoimme puhelinnumeroita ja yhteistyöstä tuli totta.

Lue myös:

Paloma Faith: "Musta huumori on turvariepuni"

Paloma Faith

■ Laulaja-lauluntekijä syntyi 21.7.1981 Lontoon Hackneyssa.

■ Julkaisee nyt kolmannen sooloalbuminsa A Perfect Contradiction.

■ On myös näyttelijä ja performanssitaiteilija. Työstää uuden levynsä ympärille lyhytelokuvia.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti