”Meidän piti jutella tunti. Juttelimme viisi. Se oli siinä”, Sami kuvailee ensikohtaamistaan Meeri Koutaniemen kanssa. Kuva: Juha Salminen
”Meidän piti jutella tunti. Juttelimme viisi. Se oli siinä”, Sami kuvailee ensikohtaamistaan Meeri Koutaniemen kanssa. Kuva: Juha Salminen

Hanoi Rocks -basisti Sami Yaffa on yli viisikymppisenä umpirakastunut.

Legendaarisen Hanoi Rocks -basistin Sami Yaffan elämä on paketoitu juuri kansien väliin elämäkerraksi Tie taipuu, mutta kirjan seikkailuistakaan ei löydy sellaista, mitä Yaffa tuntee nyt: elämänsä rakkautta.

52-vuotias Sami on ollut naimisissa kahdesti, ja takana on muitakin pidempiä suhteita, mutta kun hän tapasi palkitun valokuvaajan Meeri Koutaniemen, 28, maaliskuussa, hän pakkasi kamansa Mallorcalta lähes saman tien ja muutti Meerin kanssa saman katon alle.

Meerin nimi livahtelee suusta luontevasti, eikä basisti ole omien sanojensa mukaan ”kokenut koskaan mitään tällaista”. Korvassakin killuu Kuusamon kirves, koska sieltä Meeri on kotoisin.

– Voi herrantuuteli, kun tapasin Meerin… rocktähti sulaa.

– Hitto, se tuli ihan puskista! 

Yhteisiä töitä

Sami ja Meeri tapasivat töiden vuoksi. Sami oli laittanut Meerille Facebookin kautta viestin, ja kun he tapasivat, heidän piti jutella tunti.

– Juttelimme viisi. Se oli siinä. Arvostan sitä naista äärettömän paljon niin työn puolesta kuin ihmisenä. Meeri tuo mulle onnea. 

Meerissä koskettaa muun muassa se, että hän ymmärtää Samin työtä ja elämäntapaa. Se ei ole yhdeksästä viiteen eikä viitenä päivänä viikossa – kummallakaan.

”Yhteinen arki on tavallista aamupalan tekoa ja koiran ulkoilutusta.”

– Teemme molemmat töitä usein ulkomailla, toipuminen kestää kauan, eikä meillä ole paljon yhteistä aikaa. Katsomme sitten kalentereista, milloin tapaamme. Kun olemme yhdessä, arki on ihan tavallista aamupalan tekoa ja koiran ulkoilutusta.

– Me molemmat myös pidämme matkustelusta, vieraista kulttuureista ja ruoanlaitosta. Hän on käynyt useammassa maassa kuin mä ja nähnyt vielä karumpia juttuja, vaikka on niin nuori. 

Meeri kuvasi Samin elämäkerran kanteen. Ensi vuodelle he suunnittelevat suurempia yhteistyöprojekteja.

Yhteinen työ asuinkumppanin kanssa ei pelota, vaan työnjako on luontevaa.

– Jos molemmat uskovat samaan ja löytyy punainen lanka, työtä voi tehdä yhdessä. Emme ole Meerin kanssa riidelleet muutenkaan, joten miksi tässäkään? 

Lue koko Samin haastattelu Me Naisten numerosta 35/2016!

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka ei enää entiseen malliin ehdikään liikkua.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.