Johanna Vuoksenmaa ammentaa töihinsä aineksia omasta elämästään. ”Olen ainut ihminen, jonka ajatuksiin ja tunteisiin, niihin alhaisiin ja pikkumaisiinkin, minulla on esteetön pääsy.” Kuva: Juha Salminen
Johanna Vuoksenmaa ammentaa töihinsä aineksia omasta elämästään. ”Olen ainut ihminen, jonka ajatuksiin ja tunteisiin, niihin alhaisiin ja pikkumaisiinkin, minulla on esteetön pääsy.” Kuva: Juha Salminen

– Elämänkokemukseni takia uskon olevani aiempaa helpompi kumppani, menestysohjaaja Johanna Vuoksenmaa sanoo.

Suomen menestynein naisohjaaja Johanna Vuoksenmaa on seurustellut jo muutaman vuoden ajan uutisankkuri-dekkaristi Matti Röngän kanssa. Suuren yleisön tietoisuuteen parin suhde nousi viime itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa, jonne Johanna ja Matti saapuivat yhdessä.

– Rakastuminen aikuisiällä tuntuu hyvältä, Johanna kertoo.

– Koska molempien lapset ovat jo täysi-ikäisiä, suhteemme muistuttaa hassulla tavalla aikaa, kun lapsia ei vielä ollut. Sen lisäksi tunnen itseni paremmin kuin nuorena. Elämänkokemuksen takia uskon olevani aiempaa helpompi kumppani.Johanna Vuoksenmaa ja Matti Rönkä nauttivat Linnan juhlien tunnelmasta Anneli Jäätteenmäen ja Jorma Mellerin kanssa.

Johanna täyttää syyskuussa 50 vuotta. Eletty elämä näkyy hänen töissään, sillä Johanna kertoo poimivansa elokuviensa teemat omista kokemuksistaan.

23. tammikuuta ensi-iltaan tuleva, Johannan käsikirjoittama ja ohjaama Viikossa aikuiseksi seuraa Johannan huippusuosittua elokuvaa 21 tapaa pilata avioliitto.

Molemmat ovat osa Johannan kehittämää niin sanottua koomista kipupistetrilogiaa. Trilogian elokuvia yhdistää se, että niissä käsitellään aikuisuuden kiperiä kysymyksiä komiikan keinoin.

– Omat kipuiluni liittyvät sitoutumiseen ja rakkauden eri vaiheisiin. Moni asia on pitänyt oppia kantapään kautta. Mutta kun tarpeeksi monta kertaa häpäisee itsensä, on mahdollisuus myös oppia jotain, Johanna pohtii.

Oma koti kullan kallis

Johanna asuu kahdessa kodissa: Tampereella ja Helsingissä. Lapset ovat jo muuttaneet Tampereen-kodista pois, mutta Johanna ei ole halunnut luopua siitä, vaikka hän ja miesystävä Matti asuvat myös yhdessä Helsingissä.

Tampereella Johanna ottaa ilon irti omasta tilastaan.

– Kyllä naisella pitää oma koti olla. Teemme molemmat Matin kanssa välillä kirjoitustyötä, joten on hyvä, että voimme keskittyä siihen ja olla välillä omassa rauhassamme, Johanna sanoo.

Millaisia kriisejä Johanna on käynyt läpi? Miksi hän on valinnut tyylilajikseen komedian? Entä mitä kommelluksia Johannan pituus (183 cm) aiheuttaa? Lue lisää Me Naisten numerosta 3/2015.

Lue lisää:

Johanna Vuoksenmaa ja Matti Rönkä saapuivat yhdessä Linnaan

Voiko kyynikko rakastua? – Arvostelussa 21 tapaa pilata avioliitto

Johanna Vuoksenmaa

Ohjaaja-käsikirjoittaja syntyi 21.9.1965 Hämeenlinnassa. Asuu Tampereella ja Helsingissä. 20- ja 21-vuotiaat pojat aiemmasta suhteesta.

Ohjannut ja käsikirjoittanut muun muassa menestyssarjan Klikkaa mua! (2011). Ohjannut myös tv-sarjoja Tahdon asia (2005) ja Kumman kaa (2003).

21 tapaa pilata avioliitto oli vuoden 2013 katsotuin elokuva.

Uusin leffa Viikossa aikuiseksi elokuvateattereissa 23.1.

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
maiju

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

Olen samaa mieltä. Ihme ruikutusta. Ei ole pakko lapsia tehdä. Hänellä ne ovat vielä ihan terveitä lapsia. Olis kiitollinen. Luuleeko olevansa ensimmäinen äiti maailmassa. Minulla 4 lasta, kaksi heistä siaraita. Silti ei tarvinnut ruikuttaa. Eikö se mies tee mitään? Siittääkö se vaan?
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.