Matti Vanhanen puhui tällä viikolla SuomiAreenassa. ”Jäämme ehkä myös jazzeille”, hän tuumi rinnallaan naisystävänsä Heidi Huhtamaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Matti Vanhanen puhui tällä viikolla SuomiAreenassa. ”Jäämme ehkä myös jazzeille”, hän tuumi rinnallaan naisystävänsä Heidi Huhtamaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Presidenttiehdokas Matti Vanhanen ei tykkää tehdä tarkkoja lomasuunnitelmia, mutta paljasti kesänsä mahdollisen kohokohdan.

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ja tämän opettajana työskentelevä naisystävä Heidi Huhtamaa viettävät parhaillaan kesää Porin SuomiAreenassa. Pari on pitänyt yhtä jo muutaman vuoden ajan, mutta julkisuudessa heistä on nähty yhteiskuvia vain harvakseltaan, lähinnä Linnan juhlista.

– Hyvillä mielin täällä ollaan. Osallistuin eilen presidenttiehdokkaiden väittelytilaisuuteen ja mahdollisesti osallistumme Gramexin 50-vuotisjuhlaan, hyväntuulinen Vanhanen kommentoi keskiviikkona.

Heidi Huhtamaa ja hänen sukunsa ovat Rauman seudulla tunnettuja, sillä perhe omistaa alueella suuren ja menestyvän yrityksen.

Matti ei vastannut kysymykseen, tuleeko Heidistä mahdollisesti tulevaisuudessa naisystävän sijaan vaimo. Pariskunta ei vielä asu saman katon alla.

– Ei meistä nyt saa otsikkoja tehtyä, yksityiselämästään tunnetusti erittäin vaitonainen mies kiemurteli.

”Kunhan nyt ladataan akkuja syksyä varten.”

Kesää pariskunta joka tapauksessa viettää kotimaan matkailun merkeissä.

– Osa on lomaa ja osa kohteista taas osuu reiteille, missä minulla on kampanjaan liittyviä tilaisuuksia.

Matti kertoi, ettei hän yleensä tykkää tehdä kovin tarkkoja lomasuunnitelmia etukäteen. 

– Kunhan nyt ladataan akkuja syksyä varten mökillä sekä kotona. Kampanjointi sinänsä on tuttua hommaa, eli tiedän suurin piirtein, mitä tuleman pitää. Kesän kohokohta saattaa hyvin olla ensi viikon vierailu Enontekiöllä. Käymme yhdessä myös tutustumassa kansallispuistoihin, Matti jutteli.

Vaatteet ja ikä

Matti Vanhanen ja naisystävä harvinaisessa yhteiskuvassa: ”Lomailemme kotimaassa”

Vierailija kirjoitti: Nii-in, mitenhän vanhat polvet rei'istä mahtaa oikein pilkistää... Sinällään en pidä tällaisista kommenteista, ja pukeutukoon kukin tyylillään, mutta silti komppaan siinä, että iän karttuessa myös pukeutumistyylin muuttaminen on usein esteettisesti järkevää. Keski-ikäistyvällä naisella usein näyttää paremmalta, kun paljastaa polvien sijaan esim. nilkat. Ei ne polvetkaan silti paheksuntaa herätä, ei siinä mitään, eikä kenenkään ole pakko olla tyylikäs tai peitellä...
Lue kommentti

Maria Veitolaa on aina ärsyttänyt naiseuden vaatimus.

Toimittaja Maria Veitola, 44, kertoo uusimmassa Me Naiset -lehdessä työpaikalla kokemastaan seksuaalisesta ahdistelusta. Hän puhuu haastattelussa myös siitä, että naisen vartalossa eläminen ei ole ollut aina helppoa.

Teininä Maria pukeutui hippimekkoihin ja kaapuihin, parikymppisenä hän alkoi käyttää suuria huppareita ja jättimäisiä hiphop-farkkuja, jotka peittivät kehittyvän vartalon muodot.

”Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus.”

– Sain olla rauhassa ainakin kopeloinnilta. Minua on aina ärsyttänyt naisellisuuden vaatimus. Ikään kuin olisin olemassa muiden katseita ja toiveita varten, hän kertoo ja painottaa, että on monia eri tapoja olla nainen.

Maria kertoo ajatelleensa, että jos hän ei pukeudu naisellisesti, hän ei ainakaan ole se, joka saa työpaikan seksikkyyden takia, vaan ainoastaan ammatillisten kykyjensä ansiosta. Osaa miehistä Marian olemus ärsytti ja kummastutti niin paljon, että tv-töissä häneltä saatettiin tivata, miksi hän pukeutuu niin rumasti.

– Eikä kukaan voi arvata, miten paljon raivoa miehissä on herättänyt lyhyt tukkani, Maria kertoo.

Milloin Maria on työelämässä kohdannut räikeintä sukupuolista syrjintää? Miksi johtajina on edelleen vähemmän naisia kuin miehiä? Miksi Maria on sosiaalisessa mediassa niin avoin? Miten hän huolehtii itsestään? Lue lisää Me Naisten numerosta 47/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Piritta Hagman kertoo tekevänsä töitä välillä jopa kuusi päivää viikossa.

Fysioterapeuttina työskentelevä entinen missi Piritta Hagman, 38, pääsi pitkästä aikaa juontohommiin. Hän emännöi yhdessä koomikko Sami Hedbergin kanssa World Vision: Sami Hedberg ja ystävät -hyväntekeväisyysshow’ta, joka esitetään Nelosella 8. joulukuuta.

– Aika vähän olen tehnyt juontokeikkoja viime aikoina, lähinnä hyvinvointitapahtumissa, joissa voin yhdistää kaksi osaamisaluettani, hän kuvailee.

– Nyt tosin tuntuu siltä, että voisin alkaa juontaa taas enemmän. Tein vähän aikaa sitten myös näytöksen pitkästä aikaa. Alkuun piti vähän muistella, mutta kyllä se sitten tuli selkäytimestä.

”Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä.”

Hagmanien kolmelapsinen perhe on muuttanut vuosien varrella Niklas Hagmanin jääkiekkouran perässä ympäri Yhdysvaltoja ja Suomeakin, ja Piritta on keskittynyt pääasiassa perheen pyörittämiseen kotiäitinä. Nyt kun lapset ovat kasvaneet ja perhe asettunut Helsinkiin, on tullut Pirittan vuoro keskittyä uraan.

– Kuopukseni Eliana on nyt 5-vuotias. Olen vuosi vuodelta lisännyt töitä, ja nyt saatan tehdä töitä kuusikin päivää viikossa, hän kertoo.

Lisäksi Pirittalla on kesken myös ravintoneuvojan opinnot, jotka hän aloitti ymmärtääkseen ihmisen hyvinvointia kokonaisvaltaisemmin.

– Niitä on vielä kolmas vuosi jäljellä. Olin niin pitkään lasten kanssa kotona, että olen nyt yrittänyt ottaa kiinni kaikessa, missä pystyn, aiemmin muun muassa doulaksi ja synnytysvalmentajaksi kouluttautunut nainen nauraa.