Janne Antin sai tietää juhannusaattona vuonna 2006, että hän on hiv-positiivinen. Siitä hetkestä alkoi rankka matka, joka on kärjistynyt vuosien varrella yksinäisyydeksi.

Vauhdikasta pintaliitoelämää, kutsuja tapahtumiin ja kissanristiäisiä. Niitä riitti Janne Antinin elämässä ennen kuin hän kertoi julkisesti hiv-positiivisuudestaan. 

Kun tieto Jannen sairaudesta levisi, moni kehui häntä rohkeaksi. Vähän ajan pästä Janne kuitenkin huomasi, että tuttavapiiri katosi ja kutsuja tapahtumiin ei enää tullutkaan.

– Poistin Facebookistani tuhat yhteystietoa. Heistä vain viisi on ottanut jälkeenpäin yhteyttä. Pystyin siis heittämään 995 ihmistä pois elämästäni, eivätkä he jääneet kaipaamaan, Janne kuvailee.

Ennakkoluulot hiv-positiivista kohtaan turhauttavat Jannea, ja yksinäisyys vaivaa häntä enemmän kuin mikään muu. Janne kertoo myös menettäneensä hiv-positiivuutensa takia työtilaisuuksia ja pettyneensä Suomen hiv-yhdistysten toimintaan.

Tämänhetkiseen tukiverkostoon kuuluu muutama luottoystävä sekä äiti.

– Äiti on tukipilarini. Voimme puhua kaikesta. Meillä ei ole mitään salaisuuksia.

Elämältä Janne haluaa samoja asioita kuin kaikki muutkin.

– Haluaisin vain olla onnellinen ja löytää ihmisen jota rakastaa ja joka rakastaisi minua takaisin, Janne kertoo.

Miten Janne sai hiv-tartunnan? Miten hiv-positiivisuus on vaikuttanut Jannen työtilanteeseen? Lue Jannen koko tarina Me Naisten numerosta 34!

Janne Antin

Syntynyt vuonna 1970 Pietarsaaressa.Asuu yksin
Helsingissä.

Toiminut kampaamoalan yksityisyrittäjänä Rovaniemellä, Helsingissä ja Turkin Alanyassa sekä matkaoppaana lukuisissa maissa.

Muistetaan tv-sarjoista Matkaoppaat, Koti maailmalla Turkki ja Sinkkulaiva.

Marjo

Matkaoppaiden hiv-positiivinen Janne Antin: ”Poistin elämästäni tuhat ystävää, eivätkä he jääneet kaipaamaan”

Ostin flunssapäicän ratoksi kevyttä lukemista Me Naisten muodossa ja voi kuinka väärässä olinkaan. Pahaa oloa ja mieltä lehtijuttu toi :( Miten voi olla mahdollista että Suomessa voi olla vielä tänäkin päivänä näin suvaitsemattomia, typeriä ja tietämättömiä ihmisiä?? Teki todella pahanmielen ja olon kun luin tarinasi ja sen kuinka ihmiset ovat hylänneet :( Olen pahoillani puolestasi. En ole juurikaan tv-sarjojasi seurannut, mutta joitain lehtijuttuja Sinusta lukenut ja keväällä kun Ylen...
Lue kommentti

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.