Majka Nurminen kuvaili eilen uuden levynsä laulujen kertovan masennuksesta ja siitä kuntoutumisesta.  ”Levyn vastaanotto jännittää ihan sikana”, hän kertoi näyttelijä Minna Kivelä rinnallaan.
Majka Nurminen kuvaili eilen uuden levynsä laulujen kertovan masennuksesta ja siitä kuntoutumisesta. ”Levyn vastaanotto jännittää ihan sikana”, hän kertoi näyttelijä Minna Kivelä rinnallaan.

Pikku Kakkosesta ja Fox-kanavalta tuttu muusikko Majka Nurminen purki tuntojaan masennuksesta ensimmäiselle aikuisten levylleen.

Suositusta Mimi ja Kuku -musiikkiteatteriduosta tuttu Majka Nurminen julkaisee pian Erilainen-sooloalbuminsa. 

Levyn kappaleet ovat kaukana lastenlauluista, sillä ne kertovat masennuksesta, josta muusikolla on omakohtaista kokemusta.

– Halusin tehdä musiikista ystävän, josta olisi lohtua niille, jotka kulkevat pimeässä. Laulut vain tulivat minusta, Majka kertoi eilen Fox-kanavan juhlissa, joissa lanseerattiin ToosaTV-ohjelma.

Nurminen hakeutui masennuksen vuoksi myös terapiaan.

– Olen tosi kiitollinen kaikille valonkantajille, jotka olivat mustana aikana soihtu eteenpäin. Ihmisen mielenterveys on asia, jossa mikään ei ole itsestäänselvää.

– Kesti 37 vuotta, että uskalsin tehdä aikuisten levyn! Kirjoitin siihen omia laulujani, ja albumi tulee painosta parin päivän päästä. 

14 vuoden salasuhde

Majka Nurminen kertoo kärsineensä pitkään homoseksuaalisuudestaan.

”Parhaat ystäväni olivat Jehovan todistajia, ja heille se oli ihan hirveää.”

– Parhaat ystäväni olivat Jehovan todistajia, ja heille se oli ihan hirveää. Nyt toimin tukikummina teineille, jotka kuuluvat seksuaalivähemmistöihin.

Majka ja näyttelijä Anna Kulmala rekisteröivät parisuhteensa kaksi vuotta sitten. Sitä ennen pariskunta piti suhteensa salassa 14 vuotta. Nykyisin pariskunta juontaa Fox-kanavien lastenohjelmia. Aikaisemmin Mimi ja Kuku -kaksikko teki tv-sarjaa Pikku Kakkoseen.

– Julkisuuden vastaanotto ja henkilöön käyvä viha oli tosi hurjaa. Se, mitä näet muissa, heijastaa myös omaa sisintä.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.