”Halusin jakaa kokemukseni siksi, että kenties oma tarinani voisi saada jollakin hälytyskellot soimaan, joko itseään tai jotain läheistään koskien”, Jannika B perusteli päätöstään kertoa masennuksestaan julkisesti. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Halusin jakaa kokemukseni siksi, että kenties oma tarinani voisi saada jollakin hälytyskellot soimaan, joko itseään tai jotain läheistään koskien”, Jannika B perusteli päätöstään kertoa masennuksestaan julkisesti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jannika B kiittää uudessa Instagram-kirjoituksessaan saamastaan palautteesta ja vertaistuesta.

Laulaja Jannika B kertoi sunnuntaina Instagramissa uupumuksestaan ja masennuksestaan.

– Vasta keväällä, kun peilistä katsoi itkuinen hahmo, jota en enää tunnistanut, osasin hakea apua. Ymmärsin viimein, että se, millä yritin oloani korjata, olikin yksi merkittävä osatekijä siihen, millainen minusta oli tullut. Olin uupunut. Olin täysin loppu. Olin masentunut, hän kirjoitti tänä vuonna kokemastaan rankasta elämänvaiheesta, jota hän oli yrittänyt korjata ylisuorittamisella.

Lue myös: Jannika B uupumuksestaan ja masennuksestaan: ”Peilistä katsoi itkuinen hahmo, jota en enää tunnistanut”

Jannika kertoo, että sairastumisen jälkeen hän on opetellut armollisuutta.

– Olen opetellut taas suorittamisen sijaan nauttimaan elämästä.

Jannika sai avoimesta kirjoituksestaan runsaasti palautetta. Hän kiitti siitä sekä saamastaan vertaistuesta sunnuntai-iltana julkaisemansa kuvan yhteydessä. Erityiskiitokset menivät kuitenkin aviomiehelle Toni Wirtaselle.

– Tiedän, kuinka vaikeaa on edes nähdä, että tarvitsee apua – saatikka pyytää sitä. Haluan siksi kiittää rakasta aviomiestäni, joka näki jo kauan ennen minua, että en ole oma itseni. Hän on tehnyt kaikkensa minun onneni eteen, Jannika kirjoittaa.

 

Kaunis kiitos kaikesta ihanasta ja kannustavasta palautteesta sekä vertaistuesta - niin avoimista, kuin runsaista yksityisviesteistäkin. Vaikka asiasta puhuminen onkin ollut minulle parasta lääkettä se ei ollut avautumiseni varsinainen syy. Tiedän, kuinka yksinäinen sitä tämän asian kanssa on. Tiedän, kuinka huonoa oloaan häpeää, koska "kaikkihan on hemmetin hyvin. Muualla kun on sotia ja nälänhätää." Tiedän,kuinka vaikeaa on edes nähdä, että tarvitsee apua - saatikka pyytää sitä. Haluan siksi kiittää rakasta aviomiestäni,joka näki jo kauan ennen minua, että en ole oma itseni. Hän on tehnyt kaikkensa minun onneni eteen. Hän on hoitanut kodin ja lapsemme silloin, kun en itse ole siihen kyennyt niin, ettei rakas pieni tyttäremme ole koskaan joutunut näkemään rikkinäistä äitiään ja luulemaan, että hän olisi syypää äidin huonoon oloon. Olen ja tulen ikuisesti olemaan kiitollinen miehelleni siitä. Kiitollinen olen myös siitä, että hän varasi minulle lääkäriin ajan ja lähes talutti minut sisälle asti. Enhän itsekään varsinaisesti vielä tajunnut, että mikään olisi ollut vialla. Ajattelin vain, että tämmöinen surullinen elämää pelkäävä hahmoko minusta on nyt tullut? Onneksi ei. Halusin jakaa kokemukseni siksi, että kenties oma tarinani voisi saada jollakin hälytyskellot soimaan, joko itseään tai jotain läheistään koskien. Uupumus ja masennus ovat salakavalia tiloja, jotka pahimmillaan voivat johtaa lehdistäkin viimeaikoina lukemiimme maailmantähtiä koskeviin surullisiin uutisiin. Minä koen olevani hyvinkin vahva ihminen, enkä koskaan osannut edes kuvitella, että joskus voisin vajota niin syvälle, että postilaatikolla käyntikin tuntuu ylitsepääsemättömältä. Meillä kaikilla on kuitenkin omat kipurajamme. Älkäämme väheksykö niitä - omiamme tai toisten. ❤️ Kiitos myös medialle, kun olette vieneet tärkeää viestiä eteenpäin. Olen kuitenkin vielä lomalla ja ajattelin omistaa sen ajan vain itselleni ja perheelleni. Kiitos ymmärryksestä. T: Loma-muikkeli(t) 🌸 #valotpimeyksienreunoilla #allyouneedislove

Henkilön Jannika B 💎 (@jannikabofficial) jakama julkaisu

”Hän varasi minulle lääkäriin ajan ja lähes talutti minut sisälle asti.”

Hän kertoo Tonin huolehtineen sekä kodin- että lapsenhoidosta silloin, kun Jannika itse ei ole pystynyt. Toni huolehti myös siitä, että Jannika saa hoitoa.

– Hän varasi minulle lääkäriin ajan ja lähes talutti minut sisälle asti. Enhän itsekään varsinaisesti vielä tajunnut, että mikään olisi ollut vialla.

Jannika ja Toni ovat olleet naimisissa kolme ja puoli vuotta. Heidän Martta-tyttärensä syntyi syksyllä 2015.

– Olen tehnyt itselleni kylmästi selviytymisstrategian, sillä minulla ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Romahtaa tai selvitä, Anne Kukkohovi sanoi Me Naisten haastattelussa ystävänsä Teri Niitin poismenon jälkeen. Kuva: Jouni Harala

Anne Kukkohovi kertoo sosiaalisessa mediassa, että hänen äitinsä on kuollut.

Juontaja ja malli Anne Kukkohovi kertoo Facebookissa, että hänen äitinsä on menehtynyt.

Kukkohovi kirjoittaa, että hänen äitinsä diagnoosista on kulunut kymmenen kuukautta.

– Se sama päivä kuin Teri menehtyi. Syyskuu Pariisissa 2016 olimme yhdessä ensimmäisellä ja viimeisellä matkallamme. Meillä oli kivaa, juoksimme sadetta pakoon ja flirttailimme miesten kanssa. Tänään minusta tuli äiditön tytär. 23.10. kello 8.10. R.I.P. rakas äiti, Kukkohovi suree menetystään Facebookissa.

Hänen ystävänsä, stylisti Teri Niitti kuoli vain 43 vuoden ikäisenä tammikuussa 2017. Kukkohovi kertoi sen jälkeen Me Naisille, kuinka parikymmentä vuotta kestänyt ystävyys Terin kanssa oli hänen henkireikänsä. Tuolloin hän kertoi myös joutuneensa tekemään järjestelyjä, jotta voisi olla kuluvan vuoden aikana sairastuneen omaisensa tukena toisessa kaupungissa.

Kukkohovi kertoi Facebookissa syyskuussa vierailevansa Vaasan keskussairaalassa. Toisessa syyskuisessa päivityksessään hän kertoi vievänsä äidille sairaalaan proteiinilettuja. Lokakuussa hän kertoi vierailleensa Vaasan sairaalan saattohoito-osastolla.

Maria Veitola on yksi Tähdet, tähdet -ohjelman tuomareista. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

”Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää, että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana”, Veitola kommentoi.

Laulaja Tomi Metsäketoa ei nähty eilisessä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksessä. Katsojille Metsäkedon hyllyttäminen ohjelmasta ei näkynyt erityisen silmiinpistävästi. Myös Ilta-Sanomien haastattelemat ohjelman muusikot totesivat, että tunnelma kuvauksissa oli samanlainen kuin ennenkin.

Ohjelman yksi tuomareista Maria Veitola kertoi IS:lle olevansa tyytyväinen siihen, ettei Metsäketoa enää nähdä ohjelmassa.

– Mun mielestä kaikelle tuollaiselle pitää olla nollatoleranssi. Kyllä se tavallaan olis ollut aika räikeää – varsinkin nyt, kun on ollut tuo Me too -kampanja – että ihminen, josta liikkuu paljon kertomuksia naisten huonosta kohtelusta, olisi jatkanut mukana. On varmaan hänellekin parasta, että hän ei ole tässä enää, Veitola kertoi.

”Kaikella tuollaisella” Veitola viittaa syytöksiin, joita julkisuudessa on esitetty Metsäketoa kohtaan. Viime torstaina Seiska uutisoi, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä.

Sivuun tuotantorauhan takaamiseksi

MTV3-kanava tiedotti lauantaina hyllyttävänsä Metsäkedon ohjelman tulevista jaksoista. Kanava kertoi tiedotteessaan haluavansa taata tuotantorauhan.

Viikonloppuna Metsäketo kommentoi poisjääntiään ohjelmasta Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Kirjoituksessaan hän kertoo työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä.

Hän myönsi hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla” ja ”olleensa monille ihmisille öykkärimäinen”. Samalla hän pyytää anteeksi.

– Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon, Metsäketo kirjoitti.

#MeToo

Parin viime viikon ajan julkisuudessa on keskusteltu paljon häirinnästä, ahdistelusta ja asiallisen kohtelun rajoista. Syynä on Me too -kampanja, jonka tarkoituksena on tehdä näkyväksi, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on.

Myös Me Naiset on kirjoittanut kuluneen viikon aikana useita juttuja aiheesta. Lue ne kaikki tämän linkin takaa

Jo riittää!

IS: Maria Veitola kommentoi Tomi Metsäkedon jäämistä pois Tähdet, tähdet -ohjelmasta: ”Varmaan hänellekin parasta”

Todisteet Metsäketoa vastaan ovat niin laajat ja vakuuttavat, että puolustelijat eivät joko tiedä keissistä mitään, tai eivät yksinkertaisesti halua tasa-arvoa tähän maailmaan. Sikailu naisia (ja ketä tahansa kohtaan) on kuvottavaa! Hyssyttely ja toisaalle katsominen taas on sikailun mahdollistamista. Moinen käytös tulee tuomita ja teilata niin monta kertaa, että se loppuu. Kiitos, Maria, rohkeudestasi!
Lue kommentti