Martinalle on selvää, ettei hänen kahdelta tyttäreltään puutu mitään. ”Vaikka en ole säästäjätyyppiä, lapsillani on säästötilit.”
Martinalle on selvää, ettei hänen kahdelta tyttäreltään puutu mitään. ”Vaikka en ole säästäjätyyppiä, lapsillani on säästötilit.”

Martina Aitolehti ei halunnut tinkiä ylellisen näköisestä elämästään, vaikka samaan aikaan hänelle kertyivät tuhansien eurojen ulosottovelat. – En halunnut ottaa ollenkaan vastuuta raha-asioista, hän sanoo.

Kaikkiaan yli 20 000 euroa yli kymmenen vuoden ajalta. 

Niin paljon Martina Aitolehdelle ehti kertyiä ulosottovelkaa ennen kuin hän maksoi äitinsä avustuksella koko summan pois tämän vuoden alussa. 

Rahaongelmat alkoivat, kun Martina oli 19-vuotias. Hän eli parisuhteissa, joissa otti kumppaniensa puhelinliittymiä ja asuntoja omiin nimiinsä.

– Luulin, että niin kuuluu tehdä. Olin rakkauden sokaisema ja halusin miellyttää toista.

Poikaystäville kuuluvat laskut kaatuivat pian Martinan niskaan. Ongelmat pahenivat, sillä Martina eli keikkatöiden varassa.  

– En muistele itseäni mielelläni sen ikäisenä. Olin holtiton rahankäyttäjä enkä tajunnut, että rahan eteen pitää tehdä töitä. Käytin rahaa kaikkeen turhaan ja typerään.

”En edes tiennyt tarkalleen, mihin velanmaksut milloinkin menivät.”

Nyt Martina työskentelee yrittäjänä, juontajana ja bloggaajana. Velkaantumisesta puhuminen on hänelle vaikeaa. 

– Velkaantuminen on ollut minulle tabu. Se ei herätä juuri mitään tunteita, koska en ole ajatellut koko asiaa, Martina myöntää.

Maksumuistutuksille ja -vaatimuksille Martina viittasi alusta alkaen kintaalla. Lopulta edessä oli ulosottoja ja maksuhäiriömerkintöjä.

– Kun ulosottovirastosta tuli kirjeitä, niille kävi näin, Martina näyttää repien näkymätöntä paperia kahtia.

– Olen vain maksanut kuukausittain sen mitä piti ja that’s it. En halunnut ottaa ollenkaan vastuuta raha-asioista, suhtauduin niihin hälläväliä-asenteella. En edes tiennyt tarkalleen, mihin velanmaksut milloinkin menivät.

Miten Martinan velkaantuminen vaikutti hänen ihmissuhteisiinsa? Miten hän pystyi jatkamaan näyttävää elämäntyyliään veloista huolimatta? Mitä Martina nyt pitää elämässään tärkeimpänä? Lue koko juttu Me Naisten numerosta 9/2016.

Vierailija

Martina Aitolehti repi ulosottolaskut vuosikymmenen ajan: ”Elin kuin velkoja ei olisi olemassakaan”

Täysin selkärangatonta touhua aikuiselta ihmiseltä. Eihän tuo vieläkään ole ottanut vastuuta omista ulosotoistaan, veloistaan ja velkaantumisestaan, vaan äitinsä maksoi koko lystin. Hänellä näyttää olevan oma elämänhallinta täysin hakoteillä. Todella huono esimerkki nuorille tytöille ja naisille. Ihmettelen tämän arvolehden toimittajien tilannetajua. Miksi te aliarvioitte lukijakuntaanne näin ala-arvoisella julkaisulla? Koskaan ei pitäisi vähätellä tilaajien/ lukijoiden älykkyyttä. Tämä oli...
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: