Martina Aitolehti käy silloin tällöin googlaamassa nimensä, muttei ole kahdeksaan vuoteen lukenut häneen liittyviä keskustelupalstoja. Kuvassa Victoria-tytär vuonna 2012. Kuva Sakari Majantie
Martina Aitolehti käy silloin tällöin googlaamassa nimensä, muttei ole kahdeksaan vuoteen lukenut häneen liittyviä keskustelupalstoja. Kuvassa Victoria-tytär vuonna 2012. Kuva Sakari Majantie

Martina Aitolehti on toiseksi googlatuin suomalaisnainen. Arvaa, kenet hän itse googlasi viimeksi?

Martina Aitolehti, 31, on vuoden 2013 toiseksi googlatuin suomalaisnainen. Kaikkien julkkisten listalla Martina on 7. sijalla.

Mitä arvelet, miksi sinua googlataan niin paljon, Martina Aitolehti?

– Jaa'a... Ehkä julkkisten uimahyppykilpailu Splash! toi aika paljon hakuja. Tosin olen yllättynyt, että mua vielä googlataan, sillä olen pitänyt matalaa profiilia. Olen ollut kymmenen vuotta julkisuudessa, ja nyt tuntuu siltä, että mulla ei ole erityistä tarvetta roikkua lehtien palstoilla.

Martina arvelee, että yksi yleisimmästä hauista, mitä hänestä tehdään on Martina Aitolehti alasti.

– Luultavasti ihmisiä kiinnostaa myös mieheni. He janoavat tietoa hänestä, sillä en puhu miehestäni julkisuudessa mitään, Martina sanoo.

Entä kenet julkkiksen Suomen toiseksi googlatuin nainen itse viimeksi googlasi?

– No itseni.

Näitä julkkiksia suomalaisia googlasivat eniten vuonna 2013

1. Robin

2. Cheek

3. Justin Bieber

4. Johanna Tukiainen

5. Miley Cyrus

6. Petri Nygård

7. Martina Aitolehti

8. Jennifer Lawrence

9. Kim Kardashian

10. Anna Abreu

Nousevien julkkisten lista top 10

1. Paul Walker

2. Andy McCoy

3. Marianne Kallio

4. Sini Sabotage

5. Isac Elliot

6. Krista Siegfrids

7. Pekka Hyysalo

8. Cory Monteith

9. Frederik

10. Susanna Indren

Martina Aitolehti, 31,

■ Tuli julkisuuteen vuonna 2004 jalkapalloilija Alexei Eremenko Juniorin salarakkaana. Levytti Salarakkaat-nimisen singlen ja albumin Marika Fingerroosin kanssa. Julkaisi englanninkielisen albumin Martina vuonna 2011.

■ Voittanut Suomen Pelkokerroin -ohjelman (2008) ja uimahyppykilpailu Splashin (2013). Osallistunut myös Big Brotheriin (2007) ja Viidakon tähtösiin (2012).

■ Martinan ja Esko Eerikäisen elämästä tehtiin tositelevisiosarja: Vauvakuumetta ja Isku Kolumbiaan.

■ Kaksi lasta: vuonna 2009 tytär Esko Eerikäisen kanssa ja vuonna 2012 syntynyt tytär nykyisen kumppanin, kiinteistövälittäjä Stefan Thermanin kanssa.

■ Pyörittää omaa ohjelmatoimistoa.

 

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla