– Voisin tehdä vielä kolmannen lapsen, jos sellainen olisi tullakseen. Olen oikein tyytyväinen näinkin, Martina Aitolehti sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg
– Voisin tehdä vielä kolmannen lapsen, jos sellainen olisi tullakseen. Olen oikein tyytyväinen näinkin, Martina Aitolehti sanoi. Kuva: Jonna Öhrnberg

Martina Aitolehti on saanut kiitosta ja kauhisteluja, kun hän kertoi, että puoliso lepyttelee parin riitoja rahalla.

Martina Aitolehti on saanut palautetta Anna-lehdelle antamastaan kommentista, jonka mukaan hänestä on kiva, kun mies maksaa hänen shoppailunsa. Puoliso lepyttelee myös parin riitoja rahalla.

– Jotkut ovat sanoneet, että hyvä kun joku puhuu aiheesta kerrankin rehellisesti. Sitten on näitä kateellisempia, jotka ovat kauhistelleet asiaa.

”Tykkään ostaa kyllä ihan omallakin rahalla.”

Martinalla ja hänen kiinteistönvälittäjämiehellään Stefanilla on yksi yhteinen lapsi, nelivuotias Isabella-tytär. Perheeseen kuuluu myös Martinan 7-vuotias Victoria-tytär, joka asuu vuoroviikoin isällään, Hunks-tanssija Esko Eerikäisellä.

– Pointtini on se, että olen iloinen, että lasteni elämä on turvattu, kun minulla on varakas mies. Jos minulle sattuu jotain, tytöillä ei ole mitään hätää. Itselläni alkaa olla jo kaikkea, että arvostan enemmän käytännön lahjoja, kuten pyörää, jota saatan pyytää miestäni ostamaan. Tykkään ostaa kyllä ihan omallakin rahalla.

Synttärit Justinin keikalla

Martina myöntää nauttivansa, että voi tarjota lapsille asioita, joita itse ei lapsena saanut. Hän kuvailee Isabellan olevan äitinsä tavoin heppatyttö, jolla on oma shetlanninponi perheen lomapaikassa Hangossa.

Isabellan 4-vuotissyntymäpäivät pidettiin syksyllä Hartwall-areenassa Justin Bieberin keikalla. Perhe vuokrasi sieltä aition, jossa oli Isabelin ja Victorian lisäksi juhlimassa seitsemän Isabellan tarhakaveria.

– Isben isä halusi pitää synttärit keikalla, sillä molemmat tytöt ovat kovia Justin-faneja. Itse stressasin vähän myöhäistä alkamisajankohtaa ja meteliä, mutta kaikki meni lopulta todella hyvin. Olihan se per lapsi aika arvokas rasti kustantaa, mutta tytön isä halusi järjestää jotain spesiaalia.

Kovaa treeniä

Martinaa työllistää Miss Helsinki -kilpailu, jonka hän järjestää vuosittain. Parhaillaan hän on Sveitsissä pyöräilemässä Katariina Laakkosen kanssa.

– Sveitsi on mieletön paikka. Pyöräkulttuuri, maisemat ja ihmiset! Missään ei saa sellaisia fiiliksiä. Tykkään treenata kovaa ja olen valmis tekemään sen vuoksi arjessani uhrauksia. Joskus herään viideltä, että ehdin tehdä päivän treenin, Martina kertoi tällä viikolla Fifty Shades Darker -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

Martina on elokuvan ensimmäisen osan suuri fani ja odotti innokkaasti elokuvan jatkoa.

– Olisihan sellainen oma leikkihuone kiva. Uudesta kodistamme ei sellaista ikävä kyllä löydy, pitää laittaa hankintalistalle.

Vierailija

Martina Aitolehti: ”Varakas puolisoni turvaa lasteni tulevaisuuden”

Mikä ihmeen vimma Aitolehdellä on avautua lastensa isästä ja tämän omaisuudesta julkisuuteen jatkuvalla syötöllä? Jää Martinasta vähän sellainen kuva, että paikkaa köyhän lapsuuden, kouluttautumattomuuden ja vuosien ulosottokierteen luomaa huonoa itsetuntoa tällä materiavouhotuksella. Se, että joku kustantaa jonkun elämisen ei ole kadehdittava asia, ainakaan itsenäiselle ja täysissä järjissään olevalle ihmiselle. Se, että jotkut ansaitsevat omalla työllä ja taidolla kohtuullisen omaisuuden voi...
Lue kommentti

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä:

 

Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg
Kiti Kokkonen. Kuva: Sanoma-arkisto / Jonna Öhrnberg

Lyhyydestä voi olla myös harmia, mutta paljon hauskempaa on keskittyä niihin hyviin puoliin.

Jalat eivät yllä bussissa lattialle, farkkujen lahkeet ovat aina liian pitkät ja usein tuntuu, että ne kivoimmat vaatteet on sijoiteltu kaupassa ihan katon rajaan. Muun muassa tällaisia asioita lyhyet ihmiset kohtaavat lähes päivittäin.

Saman tietää myös Putous-tähti Kiti Kokkonen, 43, joka on vain 150 senttimetriä pitkä. Tai oikeastaan enää 148,5-senttimetriä: Kokkonen kertoo lyhentyneensä viime vuosien aikana.

– Olin joskus 150-senttimetriä pitkä, mutta olen jotenkin tullut siitä alaspäin – tai lyhentynyt. En tiedä, jatkuuko tämä vielä, Kokkonen nauraa.

Kokkosen pituus on aina ollut huumorin väännön kohteena, ja esimerkiksi viime lauantain Putous-jaksossa Kokkonen nähtiin 191-senttimetriä pitkän Roope Salmisen kahvikupin alustana sekä jääkaappiin ahtautuneena.

Lue myös: Kuka Suomi-julkkis on kanssasi samanpituinen? Katso yli 150 nimen listasta

Arkielämässään Kokkonen kuulee paljon vitsejä tai kommentteja siitä, kuinka näppärää on käyttää häntä käsinojana tai kuinka hänen lyhyytensä jaksaa yllättää joka kerta. Yleensä vitsailu ei haittaa, mutta välillä lyhyyden jatkuva alleviivaaminen ärsyttää.

”Lyhyyteni on asia, mistä muut helposti vitsailevat.”

– Itse en usein tee lyhyydestäni numeroa, mutta se on asia, josta muut helposti vitsailevat. Yleensä muiden vitsailu menee vain ohi, kun olen niin tottunut siihen. Välillä on tosin sellaisia hetkiä, että ihmetyttää, miksi keskitymme ihmisissä niin paljon tällaisiin asioihin. Eli välillä vähän ärsyttää, Kokkonen sanoo.

Lyhyelle sattuu ja tapahtuu

Lyhyeeseen varteen voi liittyä kuitenkin monta erikoista ja hauskaakin sattumusta. Niitä Kokkosella todella riittää.

– Kun olin nuori, yksi poika jätti minut sen vuoksi, että olin niin lyhyt. Hän ihan sanoi, että tämä ei nyt toimi, koska hän on niin pitkä ja minä niin lyhyt, Kokkonen nauraa.

”Minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke.”

– Olen kyllä useita kertoja myös hävennyt pituuttani. Kun esimerkiksi olen ollut haastateltavana, minulle haettiin pyllyn alle penkille jokin tyyny ja jalkojen alle koroke. Siitä tulee vain jotenkin typerä olo.

Onneksi useimmat kokemukset lyhyydestä ovat lopulta positiivisia.

– Näin lyhyenä mahtuu hyvin kaikkiin pieniin tiloihin, ja hyvin harvoin tarvitsee pelätä sitä, että löisi päänsä johonkin. Lisäksi caprihousut ovat pitkät housut ja voi ostaa lastenvaatteita, jotka ovat usein tosi kivoja, Kokkonen sanoo.

”Minulta ei kysytty lippua, koska olin saman pituinen kuin tarhalapset.”

– Metrossa olen pari kertaa unohtanut ostaa lipun. Kaksi kertaa on käynyt niin, että kun lipuntarkistajat ovat tulleet, on kohdalle osunut tarharyhmä ja olen ajautunut jotenkin sen keskelle. Minulta ei kysytty lippua, koska olin melkein samanpituinen kuin tarhalapset, eli olen varmaan jotenkin näyttänyt olevan osa tarharyhmää ja välttynyt niin tarkastusmaksulta.

Vielä muutama vuosi sitten bussisakin Kokkoselta saatettiin kysyä, tuleeko aikuisten vai lasten lippu. Vähän hävettää, mutta enemmän naurattaa.